Η Robinhood αποκτά το μερίδιο του Sam Bankman-Fried από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε συμφωνία ύψους 606 εκατομμυρίων δολαρίων

Η Robinhood, η δημοφιλής πλατφόρμα συναλλαγών για κρυπτονομίσματα και μετοχές, μόλις έκανε μια σημαντική κίνηση, αποκτώντας περισσότερες από 55 εκατομμύρια μετοχές που ανήκαν προηγουμένως σε κανέναν άλλον εκτός από τον Sam Bankman-Fried, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της FTX.

Σε πρόσφατη ανάρτηση στο blog της με ημερομηνία 31 Αυγούστου, η Robinhood ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την αγορά ακριβώς 55.273.469 μετοχών, με συνολικό κόστος περίπου 606 εκατ. δολάρια. Η εν λόγω εξαγορά πραγματοποιήθηκε κατόπιν υποβολής αίτησης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC). Οι μετοχές αυτές βρίσκονταν αρχικά στην ιδιοκτησία των Sam Bankman-Fried και Gary Wang, συνιδρυτών της FTX, μέσω της εταιρείας τους Emergent Fidelity Technologies. Ειδικότερα, οι μετοχές αυτές κατασχέθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Η είδηση αυτής της αγοράς δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς είχε ήδη αναφερθεί στην έκθεση της Robinhood για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, όπου το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας είχε δώσει την έγκρισή του. Επιπλέον, μια κατάθεση στην SEC στις 30 Αυγούστου επιβεβαίωσε ότι το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης είχε επίσης δώσει την έγκρισή του, επιτρέποντας στην Robinhood να αποκτήσει αυτές τις μετοχές χωρίς απαιτήσεις, συμφέροντα, εμπράγματα βάρη ή βάρη.

Ο οικονομικός διευθυντής της Robinhood, Jason Warnick, εξέφρασε την ικανοποίηση της εταιρείας για την εν λόγω εξαγορά, δηλώνοντας: “Είμαστε ευτυχείς που ολοκληρώσαμε την αγορά αυτών των μετοχών και ανυπομονούμε να εκτελέσουμε τα αναπτυξιακά μας σχέδια για λογαριασμό των πελατών και των μετόχων μας”. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί τη δέσμευση της Robinhood για περαιτέρω επέκταση και ανάπτυξη προς όφελος τόσο της βάσης των χρηστών της όσο και των επενδυτών της.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: