Η ρυθμιστική αρχή της Γαλλίας εγκρίνει τους παγκόσμιους κανονισμούς DeFi

Η κορυφαία χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή της Γαλλίας, η Autorité des Marchés Financiers (AMF), εξέφρασε την υποστήριξή της για παγκόσμια συντονισμένους κανονισμούς στον τομέα της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi).

Σε ένα πρόσφατα δημοσιευμένο έγγραφο συζήτησης, η AMF μοιράστηκε τις αρχικές της σκέψεις σχετικά με τις ρυθμιστικές προκλήσεις που θέτουν τα αποκεντρωμένα και “αποδιαμεσολαβημένα” πρωτόκολλα που αποτελούν τη βάση του οικοσυστήματος DeFi. Το έγγραφο εμβαθύνει στον ορισμό του DeFi, συμπεριλαμβανομένων των αποκεντρωμένων συστημάτων διακυβέρνησης, όπως τα DAOs, καθώς και των αυτοματοποιημένων “έξυπνων συμβολαίων” που διευκολύνουν τις συναλλαγές. Επισημαίνει επίσης τους συναφείς κινδύνους και τα επίπεδα ελέγχου για περαιτέρω συζήτηση.

Αναγνωρίζοντας τον διασυνοριακό χαρακτήρα των δραστηριοτήτων DeFi, η AMF υπογραμμίζει τη σημασία μιας παγκόσμιας συντονισμένης προσέγγισης της ρύθμισης. Μια τέτοια προσέγγιση θα διασφαλίσει ισότιμους όρους ανταγωνισμού παγκοσμίως, θα προστατεύσει τους επενδυτές και θα προωθήσει την καινοτομία. Το έγγραφο αναφέρει: “η AMF υποστηρίζει επίσης την ανάπτυξη μιας παγκόσμιας συντονισμένης προσέγγισης προς τη ρύθμιση για τη διασφάλιση ενός παγκόσμιου ισότιμου πεδίου ανταγωνισμού, το οποίο θα πρέπει να στοχεύει τόσο στην προστασία των επενδυτών όσο και στην προώθηση της καινοτομίας”.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους τον Μάιο, ο Benoit de Juvigny, γενικός γραμματέας της AMF, ανέφερε ότι το έγγραφο αυτό θα συμβάλει στις συζητήσεις πολιτικής της ΕΕ για την DeFi. Αναγνώρισε την πολυπλοκότητα της κατηγοριοποίησης των συμμετεχόντων στον τομέα, σε αντίθεση με την παραδοσιακή χρηματοδότηση.

Διεθνείς φορείς καθορισμού προτύπων, όπως το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB), εργάζονται επίσης ενεργά για τη θέσπιση προτύπων για τον κλάδο DeFi. Μια ομάδα εργασίας στο πλαίσιο του Διεθνούς Οργανισμού Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς (IOSCO) πρόκειται να δημοσιεύσει συστάσεις έως το τέλος του έτους.

Η AMF υποστηρίζει πλήρως αυτές τις παγκόσμιες πρωτοβουλίες και σκοπεύει να ενισχύσει τη δέσμευσή της τόσο με τους δημόσιους όσο και με τους ιδιωτικούς ενδιαφερόμενους φορείς. Στόχος είναι η προώθηση της ανάπτυξης ενός ισορροπημένου ρυθμιστικού πλαισίου που θα υποστηρίζει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης. Το έγγραφο της AMF αναφέρει: “Η AMF υποστηρίζει πλήρως αυτές τις πρωτοβουλίες και προτίθεται να ενισχύσει τη δέσμευσή της με τους ενδιαφερόμενους φορείς, τόσο τους δημόσιους όσο και τους ιδιωτικούς, με σκοπό να επιτρέψει την ανάδειξη ενός ισορροπημένου ρυθμιστικού πλαισίου που θα συμβάλει στη μακροπρόθεσμη στήριξη της υγιούς ανάπτυξης της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης”.

Ενώ πολλές δικαιοδοσίες ρυθμίζουν ήδη τα κεντρικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, η εποπτεία των πρωτοκόλλων DeFi παρουσιάζει μια μοναδική πρόκληση λόγω της απουσίας μιας συγκεκριμένης οντότητας στην οποία να στοχεύει η συμμόρφωση. Η AMF καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς του κλάδου να συνεισφέρουν στα προτεινόμενα σημεία συζήτησης που περιγράφονται στο έγγραφο έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: