Satoshi Nak-AI-moto: Ο δημιουργός του Bitcoin έχει γίνει ένα AI chatbot

Ο Satoshi Nakamoto μπορεί να έχει ουσιαστικά εξαφανιστεί πάνω από 12 χρόνια πριν, αλλά δύο ερασιτέχνες της τεχνητής νοημοσύνης επιδιώκουν να αναβιώσουν τη δυνατότητα να συνομιλούν με τον διάσημο δημιουργό του Bitcoin.

Στις 31 Μαΐου, ο συνδιοργανωτής του Bitcoin FilmFest Pierre Corbin και ο συν-αναπτυξιακός Hugo Ferrer κυκλοφόρησαν το “Talk2Satoshi”, ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης που έχει ως στόχο να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με το Bitcoin και τα οικονομικά σαν να προέρχονται από τον Nakamoto.

Το μοντέλο, ουσιαστικά, είναι το ChatGPT της OpenAI που εκπαιδεύτηκε σε ένα περιορισμένο σύνολο δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των αναρτήσεων του Nakamoto στο φόρουμ. Αντλεί επίσης από άλλες πηγές, όπως το βιβλίο του Saifedean Ammous The Bitcoin Standard, το βιβλίο του Jeff Booth The Price of Tomorrow και την ταινία του Corbin The Great Reset and the Rise of Bitcoin, με περισσότερες πηγές στο δρόμο.

Κατά τις δοκιμές, το chatbot παράγει απαντήσεις που είναι συνήθως αβέβαιες για το μέλλον των πλαστικών νομισμάτων και αισιόδοξες για το Bitcoin, αν και μπορεί να δώσει αντικρουόμενες απαντήσεις ανάλογα με τον τρόπο που του ζητείται.

Για παράδειγμα, όταν τέθηκε μια παραλλαγή της ερώτησης “Ποιο είναι το μέλλον του Bitcoin;”, δημιουργήθηκαν ξεχωριστές απαντήσεις που έλεγαν ότι ήταν τόσο “ελπιδοφόρο” όσο και “αβέβαιο”.

Το μοντέλο δεν έχει εκπαιδευτεί στις πιο πρόσφατες εξελίξεις του Bitcoin, όπως το πρωτόκολλο Ordinals ή τα BRC-20 tokens , και συχνά παράγει μια απάντηση που λέει ότι δεν μπορεί να δώσει γνώμη για τέτοια θέματα. Ανάλογα με την ερώτηση, ωστόσο, μπορεί να παράγει αντιφατικές απαντήσεις σχετικά με το Ordinals και τα BRC-20 tokens.

Όταν της τέθηκαν ερωτήσεις σχετικά με το Ordinals, είπε σε μια απάντηση ότι το Bitcoin “δεν προορίζεται να είναι μια πλατφόρμα για την αποθήκευση ή τη μετάδοση εικόνων ή άλλων τύπων δεδομένων”, ενώ σε μια άλλη απάντηση χαρακτήρισε το Ordinals “μια συναρπαστική και δημιουργική εφαρμογή των κρύπτο”.

Σύμφωνα με τον Corbin, ο στόχος του bot είναι να δείξει ότι τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης μπορούν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν στην εκπαίδευση.

Το μοντέλο μπορεί να παράγει ικανές απαντήσεις όταν του υποβάλλονται ερωτήσεις σχετικά με το Bitcoin, όπως το πώς λειτουργεί και πώς εξορύσσεται, και μπορεί να εξηγήσει πτυχές του δικτύου, όπως τα satoshis.

Παρόμοια με το πραγματικό πρόσωπο, το bot που μιμείται τον Nakamoto εξακολουθεί να ντρέπεται να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα και συνήθως απαντά:

“Το πραγματικό μου όνομα δεν είναι σημαντικό. Αυτό που έχει σημασία είναι η αποκέντρωση της εξουσίας που αντιπροσωπεύει το Bitcoin και η δυνατότητα που έχει να φέρει επανάσταση στα χρηματοπιστωτικά συστήματα”.

Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το widget δεν προορίζονται και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ή να ερμηνεύονται ως νομικές, φορολογικές, επενδυτικές, οικονομικές ή άλλες συμβουλές. Τίποτα από όσα περιέχονται σε αυτό το widget δεν συνιστά προτροπή, σύσταση, έγκριση ή προσφορά από την Cointelegraph ή από οποιονδήποτε τρίτο πάροχο υπηρεσιών για την αγορά ή πώληση κρυπτοαποθεμάτων ή άλλων χρηματοπιστωτικών μέσων.Σας υπενθυμίζουμε ότι: (α) η αξία των κρυπτοαποθεμάτων είναι μεταβλητή και μπορεί να μειωθεί καθώς και να αυξηθεί, (β) τα κρυπτοαποθέματα δεν ρυθμίζονται από τις δημόσιες αρχές και (γ) ενδέχεται να καταβληθεί φόρος υπεραξίας για τυχόν κέρδη από την πώληση κρυπτοαποθεμάτων. η απόφασή σας σε σχέση με τα αντίστοιχα κρυπτοαποθέματα απαιτεί προσεκτική σκέψη και εξέταση. Σας συμβουλεύουμε να ξοδεύετε μόνο ό,τι έχετε την πολυτέλεια να χάσετε και να ζητάτε πάντα ανεξάρτητη χρηματοοικονομική συμβουλή εάν έχετε αμφιβολίες. Δεν θα πρέπει να αγοράζετε κρυπτοαποθέματα εάν δεν κατανοείτε πλήρως τη φύση της αγοράς σας και τους κινδύνους που ενέχει. Συνιστούμε να ανατρέξετε στις σελίδες t&c και βοήθειας/υποστήριξης του εκδότη/διαφημιστή για περισσότερες πληροφορίες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: