Ο CEO της Blackrock εκδίδει τρομερή προειδοποίηση για το “δράμα του ανώτατου ορίου χρέους” – Ανοδικό για το Bitcoin;

Ο διευθύνων σύμβουλος της Blackrock Laurence Fink πιστεύει ότι το πρόσφατο “δράμα” γύρω από το ανώτατο όριο του χρέους των Ηνωμένων Πολιτειών έχει επιδεινώσει την παγκόσμια εμπιστοσύνη στο δολάριο ΗΠΑ, κάτι που άλλοι αναλυτές προβλέπουν ότι θα μπορούσε να παρέχει κάποιες ανοδικές τάσεις για το Bitcoin. Τα σχόλια του Fink ήρθαν καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στις 31 Μαΐου ψήφισε ένα πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για την άρση του ανώτατου ορίου χρέους των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Το νομοσχέδιο πηγαίνει τώρα στη Γερουσία, η οποία αναμένεται να περάσει λίγες ημέρες συζητώντας το. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι η προθεσμία για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους ήταν η 5η Ιουνίου. Οποιαδήποτε μεταγενέστερη ημερομηνία, η χώρα θα μπορούσε να αρχίσει να αθετεί τα χρέη της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters στις 31 Μαΐου, ο Fink δήλωσε στους παρευρισκόμενους σε συνέδριο της Deutsche Bank για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες ότι αναμένει τουλάχιστον δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τους επόμενους μήνες, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει δει “καμία απόδειξη” ότι ο συνολικός πληθωρισμός έχει μειωθεί.

“Πιστεύω ότι θα έχουμε μια λύση, … αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι, οι Ηνωμένες Πολιτείες θέτουν σε κίνδυνο το καθεστώς του αποθεματικού τους νομίσματος”.

Πολλοί υποστηρικτές του Bitcoin και επενδυτές κρυπτονομισμάτων βλέπουν το BTC ως αντιστάθμισμα κατά του πληθωρισμού και των φόβων χρέους που προκαλούνται από την αύξηση της συνολικής νομισματικής προσφοράς από τις κεντρικές τράπεζες.

Ο Josh Gilbert, αναλυτής αγορών με την eToro, δήλωσε ότι το δράμα του ανώτατου ορίου χρέους φέρνει το Bitcoin στο προσκήνιο για άλλη μια φορά, καθώς οι επενδυτές μπορεί να αναζητήσουν περιουσιακά στοιχεία ασφαλούς καταφυγίου με πεπερασμένη προσφορά εκτός των περιορισμών του τρέχοντος χρηματοπιστωτικού συστήματος.

“Η συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους αναδεικνύει για άλλη μια φορά τη χρησιμότητα του Bitcoin, επειδή ουσιαστικά αποτελεί μια απομάκρυνση από το παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Δεδομένης της πεπερασμένης προσφοράς του, είναι απαλλαγμένο από τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή”, δήλωσε.

Παρόλα αυτά, ο Gilbert σημειώνει ότι ενώ η τραπεζική κρίση των ΗΠΑ και η χρεοκοπία του χρέους αναδεικνύει την εγγενή χρησιμότητα ενός περιουσιακού στοιχείου όπως το Bitcoin, όσοι επενδυτές ελπίζουν ότι τα τρέχοντα γεγονότα θα προσφέρουν μια μαζική άνοδο της αξίας του Bitcoin θα πρέπει να μετριάσουν τις προσδοκίες τους.

“Υπάρχει περισσότερος φόβος παρά αισιοδοξία βραχυπρόθεσμα λόγω της αβεβαιότητας αυτών των θεμάτων και των προβλημάτων ρευστότητας που θα προκαλέσουν”, δήλωσε ο Gilbert. “Όταν συνέβη η τραπεζική κρίση, μείωσε τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό και την αύξηση των επιτοκίων, γι’ αυτό και είδαμε το Bitcoin να κάνει ράλι”.

Αυτά τα συναισθήματα επαναλήφθηκαν από τον Matteo Greco, αναλυτή ερευνών στην επενδυτική εταιρεία Fineqia International, ο οποίος δήλωσε στο CNBC ότι οι τρέχουσες πτωτικές πιέσεις στην τιμή του Bitcoin οφείλονται κυρίως στους φόβους των επενδυτών για την επίτευξη του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ.

Συνήθως, όταν οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια, οι επενδυτές επιλέγουν να βγάλουν τα χρήματά τους από ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία όπως τα κρυπτονομίσματα και οι μετοχές ανάπτυξης.

“Δεδομένου ότι το Bitcoin ήταν τόσο καταβεβλημένο το 2022, οι προσδοκίες για την αλλαγή αυτού του περιβάλλοντος υψηλών επιτοκίων είδαν τους επενδυτές να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να αγοράζουν Bitcoin με μεγάλες απώλειες. Οι προσδοκίες για την αύξηση των επιτοκίων έχουν αλλάξει σημαντικά μέχρι στιγμής φέτος και τις τελευταίες εβδομάδες”, πρόσθεσε ο Gilbert.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Gilbert, εάν οι φόβοι του Fink για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων επαληθευτούν, αυτό θα μπορούσε να δει την τιμή του Bitcoin να πέφτει περαιτέρω από την τρέχουσα τιμή του. Εάν συμβεί το αντίστροφο και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διακόψει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων της τον Ιούνιο, ο Gilbert λέει ότι οι επενδυτές μπορούν να περιμένουν να δουν κάποια θετική δράση των τιμών του Bitcoin.

Το Bitcoin αλλάζει αυτή τη στιγμή χέρια για 27.161 δολάρια, μειωμένο κατά 2% τις τελευταίες 24 ώρες και κατά 6,4% τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη τιμών του Cointelegraph.

Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το widget δεν προορίζονται και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ή να ερμηνεύονται ως νομικές, φορολογικές, επενδυτικές, οικονομικές ή άλλες συμβουλές. Τίποτα από όσα περιέχονται σε αυτό το widget δεν συνιστά προτροπή, σύσταση, έγκριση ή προσφορά από την Cointelegraph ή από οποιονδήποτε τρίτο πάροχο υπηρεσιών για την αγορά ή πώληση κρυπτοαποθεμάτων ή άλλων χρηματοπιστωτικών μέσων.Σας υπενθυμίζουμε ότι: (α) η αξία των κρυπτοαποθεμάτων είναι μεταβλητή και μπορεί να μειωθεί καθώς και να αυξηθεί, (β) τα κρυπτοαποθέματα δεν ρυθμίζονται από τις δημόσιες αρχές και (γ) ενδέχεται να καταβληθεί φόρος υπεραξίας για τυχόν κέρδη από την πώληση κρυπτοαποθεμάτων. η απόφασή σας σε σχέση με τα αντίστοιχα κρυπτοαποθέματα απαιτεί προσεκτική σκέψη και εξέταση. Σας συμβουλεύουμε να ξοδεύετε μόνο ό,τι έχετε την πολυτέλεια να χάσετε και να ζητάτε πάντα ανεξάρτητη χρηματοοικονομική συμβουλή εάν έχετε αμφιβολίες. Δεν θα πρέπει να αγοράζετε κρυπτοαποθέματα εάν δεν κατανοείτε πλήρως τη φύση της αγοράς σας και τους κινδύνους που ενέχει. Συνιστούμε να ανατρέξετε στις σελίδες t&c και βοήθειας/υποστήριξης του εκδότη/διαφημιστή για περισσότερες πληροφορίες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: