Υπόμνημα που διέρρευσε προτείνει στους Δημοκρατικούς στην Επιτροπή της Βουλής των ΗΠΑ να υποστηρίξουν τη θέση του κόμματος σχετικά με τον κανονισμό κρύπτο

Σύμφωνα με ένα υπόμνημα που διέρρευσε από την Eleanor Terrett, δημοσιογράφο του Fox Business, τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος στην Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ έλαβαν οδηγίες να υποστηρίξουν τη θέση του κόμματος για τη ρύθμιση των κρύπτο όταν η επιτροπή συνεδρίασε στις 10 Μαΐου. Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Terrett υποστήριξε ότι το υπόμνημα που ανέφερε αυτό είχε κυκλοφορήσει μεταξύ των μελών της επιτροπής των Δημοκρατικών πριν από την έναρξη των ακροάσεων.

Όπως φαίνεται στο κοινό υπόμνημα που διέρρευσε, οι Δημοκρατικοί της επιτροπής αναμένεται να επαναλάβουν έξι βασικά μηνύματα κατά τη διάρκεια των ακροάσεων. Το πρώτο από αυτά τα μηνύματα είναι το επιχείρημα του κόμματος ότι οι Ρεπουμπλικανοί στην επιτροπή είναι αποφασισμένοι να “χαράξουν χώρο για την Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Χρηματιστηριακών Συμβολαίων (CFTC) στα κρύπτο”. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το υπόμνημα, σήμαινε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι όχι μόνο υπονομεύουν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αλλά επιδεικνύουν και έλλειψη ενδιαφέροντος για την “προστασία των επενδυτών και των καταναλωτών”.

Το δεύτερο και το τρίτο μήνυμα υποστήριζαν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι της επιτροπής δεν ενδιαφέρονται να αποτρέψουν την οικονομική καταστροφή που θα πλήξει τις ΗΠΑ αν δεν αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους. Σύμφωνα με το υπόμνημα, το μόνο ενδιαφέρον των Ρεπουμπλικάνων είναι η ψήφιση νόμων για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, τους οποίους δεν ζήτησαν ούτε η Διοίκηση Μπάιντεν ούτε οι επενδυτές.

Όπως έχει αναφερθεί από το Bitcoin.com News, το Biden Adminstration και οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν σκληρύνει τη στάση τους απέναντι στα κρύπτο από τις αρχές του 2023. Και μέσω του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ Gary Gensler, η διοίκηση έχει στοχοποιήσει οντότητες κρύπτο που κατηγορούνται ότι προσφέρουν τίτλους χωρίς την απαιτούμενη έγκριση.

“Μαζική μη συμμόρφωση με τους υφιστάμενους νόμους

Ο ασαφής ορισμός της SEC σχετικά με το τι συνιστά ασφάλεια, καθώς και η καταστολή των οντοτήτων κρύπτο, έχει αναγκάσει μέχρι στιγμής οντότητες όπως το ανταλλακτήριο κρύπτο Coinbase να εξετάσουν τη μετεγκατάσταση σε δικαιοδοσίες με λιγότερο εχθρικό ρυθμιστικό περιβάλλον. Ωστόσο, σύμφωνα με το υπόμνημα του Δημοκρατικού Κόμματος που διέρρευσε, το πρόβλημα είναι η άρνηση των οντοτήτων κρύπτο να συμμορφωθούν με τους νόμους. Το μήνυμα νούμερο 4 του υπομνήματος που διέρρευσε ανέφερε: “Το μήνυμα που διέρρευσε είναι το εξής:

Το πρόβλημα δεν είναι η ασάφεια – είναι η μαζική μη συμμόρφωση με τους υφιστάμενους νόμους, και οι εταιρείες κρύπτο δεν μπορούν να ξεφύγουν από το γάντζο. Οι ΗΠΑ διαθέτουν ένα ρυθμιστικό σύστημα που έχει λειτουργήσει καλά και έχει διατηρήσει τη μαζική καινοτομία στο χρηματοπιστωτικό σύστημα εδώ και δεκαετίες. Δεν μπορούμε να εφεύρουμε νέες διευκολυντικές ρυθμιστικές δομές απλώς και μόνο επειδή οι εταιρείες κρύπτο αρνούνται να ακολουθήσουν σαφείς κανόνες του δρόμου.

Όσον αφορά τον υπό πυρκαγιά πρόεδρο της SEC, το υπόμνημα προέτρεπε τα μέλη της επιτροπής των Δημοκρατικών να τονίσουν πώς ο Gensler και η ομάδα επιβολής της νομοθεσίας του έχουν εργαστεί για την προστασία των επενδυτών και πώς οι Ρεπουμπλικάνοι επιδιώκουν να “αντιστρέψουν την πορεία και να δέσουν τα χέρια” της ρυθμιστικής αρχής. Σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς, πρέπει να επιτραπεί στην SEC “να συνεχίσει να ηγείται της ρύθμισης της αμερικανικής αγοράς κρύπτο”. Το αμερικανικό Κογκρέσο θα πρέπει να παίξει το ρόλο του παρέχοντας στην SEC τους πόρους που χρειάζεται, προστίθεται στο υπόμνημα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: