Rep. McHenry: Η νομοθεσία για τα κρυπτονομίσματα θα υποβληθεί στη Βουλή των ΗΠΑ εντός 2 μηνών

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων αναμένει ότι σύντομα θα υποβάλει νομοθεσία για τα κρυπτονομίσματα.

Ο βουλευτής Patrick McHenry, R-N.C., δήλωσε σε ακροατήριο στην εκδήλωση Consensus 2023 της CoinDesk την Παρασκευή (28 Απριλίου) ότι η νομοθεσία θα μπορούσε να καταρτιστεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Ερωτηθείς εάν ένα νομοσχέδιο θα μπορούσε να υπογραφεί σε νόμο από τον πρόεδρο Joe Biden μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ο McHenry είπε ναι, αλλά πρόσθεσε ότι είναι πάντα δύσκολο να δημιουργηθεί νέα πολιτική μέσω της νομοθεσίας.

“Αυτό που σκοπεύουμε να κάνουμε τους επόμενους δύο μήνες είναι να αναφέρουμε μια συμφωνία”, δήλωσε ο McHenry, σύμφωνα με δημοσίευμα του CoinDesk. Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο θα αντιμετωπίσει τόσο τα καθεστώτα των κινητών αξιών όσο και των εμπορευμάτων και θέματα που είναι δύσκολο να διορθωθούν και από τις δύο πλευρές.

Στο πάνελ συμμετείχε επίσης η γερουσιαστής Cynthia Lummis, R-Wyo, η οποία δήλωσε ότι ανυπομονεί να συντονίσει αυτές τις προσπάθειες με τον McHenry, προσθέτοντας ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει περισσότερες πιθανότητες από τη Γερουσία να προωθήσει τη νομοθεσία νωρίτερα. Εάν η Βουλή ενεργήσει πρώτη για τα κρύπτο, πρόσθεσε, θα “βελτιώσει τις πιθανότητές μας” στη Γερουσία.

“Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την κομματική χροιά μακριά από αυτό το θέμα”, δήλωσε η Lummis. “Πρόκειται για ένα διακομματικό θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε πριν από τις εκλογές του 2024”.

Τα σχόλια των νομοθετών ήρθαν λίγες ημέρες μετά από ένα ζευγάρι ακροάσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων για τα ψηφιακά νομίσματα που δείχνουν -όπως έγραψε το PYMNTS- ότι υπάρχει βούληση στο Κογκρέσο να δημιουργηθούν κανόνες για τα κρυπτονομίσματα, ακόμη και αν το ερώτημα για το πώς θα φτάσουμε εκεί “παραμένει προς συζήτηση”.

Οι επιτροπές χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και γεωργίας της Βουλής των Αντιπροσώπων θα πραγματοποιήσουν κοινή ακρόαση σε υποεπιτροπή τον επόμενο μήνα για τη διαμόρφωση νομοθεσίας που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ρυθμιστική σαφήνεια και βεβαιότητα, “ενώ εξακολουθεί να εμμένει στις δοκιμασμένες από το χρόνο αρχές που προστατεύουν τους συμμετέχοντες στην αγορά”, έγραψε το PYMNTS.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έχει ήδη υιοθετήσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο-ορόσημο που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη νομική ενσωμάτωση των κρυπτονομισμάτων στην αγορά της.

Ορισμένα στελέχη της βιομηχανίας κρύπτο έχουν υποστηρίξει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να καταλήξουν σε σαφέστερους κανονισμούς για τον κλάδο τους ή να διακινδυνεύσουν τη μετακίνηση των εταιρειών τους σε υπεράκτιες χώρες.

“Είναι μια κρίσιμη στιγμή εδώ στις ΗΠΑ και, όπως μου αρέσει να λέω, είναι πραγματικά μια στιγμή που το Κογκρέσο πρέπει να αναλάβει δράση”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Circle Jeremy Allaire στην τηλεόραση του Bloomberg την περασμένη εβδομάδα.

Υποστήριξε ότι εγείρονται ερωτήματα σχετικά με την ανταγωνιστικότητα του αμερικανικού δολαρίου εν μέσω της συνεχιζόμενης εξέλιξης της τεχνολογίας blockchain και των διαδικτυακών νομισμάτων.

Μέρη όπως η Μέση Ανατολή, το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη δουλεύουν πάνω στους κανονισμούς τους για τα κρύπτο, αλλά “οι ΗΠΑ είναι πίσω αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο Allaire.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: