Ρεπουμπλικανός υποψήφιος υπόσχεται να σταματήσει τον “πόλεμο κατά του Bitcoin” του προέδρου Biden αν εκλεγεί

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis, υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στην προεδρική εκστρατεία του 2024, έχει επικεντρώσει την πλατφόρμα του στην “οικονομική ανεξαρτησία”, με ιδιαίτερη έμφαση στα ψηφιακά νομίσματα. Σε προεκλογική εκδήλωση στο Νιου Χάμσαϊρ στις 31 Ιουλίου, ο DeSantis επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του να απαγορεύσει τα ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών (CBDCs) εάν εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, κερδίσει την προεδρική κούρσα και αναλάβει καθήκοντα το 2025. Επιπλέον, δεσμεύτηκε να βάλει τέλος σε αυτό που χαρακτήρισε ως “πόλεμο του προέδρου Τζο Μπάιντεν κατά του Bitcoin και των κρυπτονομισμάτων”, αν γίνει πρόεδρος.

Οι συγκεκριμένες πολιτικές στις οποίες αναφερόταν ο DeSantis στις παρατηρήσεις του παραμένουν ασαφείς, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι σχετίζονται με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε υπογράψει προηγουμένως εκτελεστικό διάταγμα για τη θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου για τα ψηφιακά νομίσματα τον Μάρτιο του 2022. Κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπάιντεν, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει καταθέσει πολλές αγωγές κατά εταιρειών κρύπτο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει επιβλέψει ποινικές διώξεις κατά επιφανών προσώπων στον χώρο των κρύπτο.

Κάνοντας μια σύγκριση με τις δοκιμές CBDC της Κίνας με το ψηφιακό γουάν, ο DeSantis επέκρινε τις προθέσεις της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με ένα CBDC. Εξέφρασε ανησυχίες ότι η εφαρμογή ενός ψηφιακού δολαρίου θα αντιμετωπιστεί από “μη υπόλογες ελίτ” στην κυβέρνηση και διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιτρέψει να προχωρήσουν τέτοια σχέδια, υποσχόμενος να απορρίψει την ιδέα ενός CBDC από την πρώτη ημέρα της θητείας του ως πρόεδρος.

Η προεκλογική εκδήλωση στο Νιου Χαμσάιρ έχει σημασία, καθώς η πολιτεία φιλοξενεί τις πρώτες προκριματικές εκλογές της εθνικής κούρσας, γεγονός που την καθιστά κρίσιμο πεδίο δοκιμασίας για τους προεδρικούς υποψηφίους. Παρά την αντιμετώπιση των αρχικών προκλήσεων στην επίσημη εκστρατεία του, ο DeSantis παραμένει ο δεύτερος πιο βιώσιμος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, πίσω από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επίσης διεκδικεί το χρίσμα του κόμματος.

Υποψήφιοι και από τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι, έχουν μοιραστεί τις απόψεις τους σχετικά με τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και τα CBDCs. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, αν και δημοσκοπικά βρίσκεται σημαντικά πίσω από τον Μπάιντεν, έχει εκφράσει την υποστήριξή του στα κρυπτονομίσματα και μάλιστα αποκάλυψε τις αγορές του σε Bitcoin κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών, ο δήμαρχος του Μαϊάμι Φράνσις Σουάρεζ, γνωστός για την αποδοχή μισθού Bitcoin και την έναρξη του έργου “MiamiCoin”, έχει επίσης ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του κόμματος τον Ιούνιο. Καθώς οι προκριματικές εκλογές πλησιάζουν τον Ιανουάριο, ο τελικός υποψήφιος του κόμματος θα καθοριστεί στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων τον Ιούλιο του 2024.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: