Ο Ιούλιος του 2023 Βλέπει στο Crypto Market ρεκόρ απώλειας $486 εκατομμύρια, Υψηλότερη από το 2022: Έκθεση

Η αγορά κρυπτονομισμάτων βιώνει τον πιο δύσκολο μήνα του 2023, αναφέροντας σημαντικές απώλειες ύψους 486 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έκθεση του De.Fi, ενός καταστήματος Web3.

Ο Ιούλιος σημαδεύτηκε από μια σειρά από υψηλού προφίλ hacks και exploits, παράλληλα με την εντατικοποίηση των νομοθετικών συζητήσεων γύρω από τα κρυπτονομίσματα και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Η ανάκτηση των κλεμμένων κεφαλαίων παραμένει θλιβερή, με το σημερινό αναφερόμενο συνολικό ποσό της ανάκτησης μόλις 6,15 εκατομμυρίων δολαρίων, αφήνοντας σχεδόν το 99% των κλεμμένων κρυπτονομισμάτων και ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων χωρίς ανάκτηση.

Οι ερευνητές της De.Fi εκφράζουν την ανησυχία τους για την έλλειψη ισχυρών προσπαθειών ανάκτησης, δηλώνοντας ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα γρήγορα για την ανάκτηση των χαμένων κεφαλαίων. Τονίζουν τη σημασία των έγκαιρων προσπαθειών ανάκτησης για τον μετριασμό των επιπτώσεων τέτοιων ατυχημάτων.

Η έκθεση αναφέρει ότι το δίκτυο Ethereum υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες, αντιπροσωπεύοντας 447 εκατομμύρια δολάρια σε 36 περιπτώσεις. Ειδικότερα, το hack της Multichain οδήγησε σε απώλειες ύψους 231 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το exploit της Alphapo προκάλεσε ζημιές ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το δίκτυο Base κατατάσσεται στη δεύτερη θέση με 23 εκατομμύρια δολάρια που χάθηκαν σε μία μόνο περίπτωση και η Binance κατατάσσεται στην τρίτη θέση, αναφέροντας απώλεια σχεδόν 11 εκατομμυρίων δολαρίων σε 18 περιπτώσεις.

Η πλειονότητα των απωλειών, ύψους 364 εκατομμυρίων δολαρίων, αποδόθηκε σε “ζητήματα ελέγχου πρόσβασης”. Τα Rugpulls, που αφορούσαν πάνω από 38 αναφερόμενες περιπτώσεις, είχαν ως αποτέλεσμα απώλειες ύψους περίπου 36 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι επιθέσεις reentrancy προκάλεσαν απώλειες ύψους περίπου 78 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, η έκθεση παρουσιάζει μια αχτίδα ελπίδας μέσα στη ζοφερή κατάσταση: Τον Ιούλιο δεν αναφέρθηκε καμία απάτη εξόδου, παρέχοντας μια αχτίδα ανακούφισης για τους επενδυτές και τους χρήστες στον χώρο των κρύπτο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: