Ρεκόρ εισροών για τα Spot Bitcoin ETFs μετά την πτώση μετά τον Ιούλιο 4

Τα Spot Bitcoin ETFs είδαν σημαντική αύξηση των εισροών στις 6 Ιουλίου, μετά την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας η τιμή του Bitcoin βυθίστηκε κάτω από τα 54.000 δολάρια.

Σύμφωνα με την παρακολούθηση της Farside, αυτό σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη καθαρή εισροή σε ένα μήνα, με ένα αξιοσημείωτο ποσό 143,1 εκατομμυρίων δολαρίων να εισέρχεται σε αυτά τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα.

Οι ισχυρές εισροές καθοδηγήθηκαν από το Fidelity Bitcoin ETF (FBTC), το οποίο έλαβε εντυπωσιακά 117 εκατομμύρια δολάρια, υπογραμμίζοντας την ισχυρή εμπιστοσύνη των επενδυτών. Μετά το FBTC, το Bitwise Bitcoin ETF (BITB) σημείωσε καθαρές εισροές ύψους 30,2 εκατ. δολαρίων, ενώ τα ARKB και HODL ETF κατέγραψαν εισροές ύψους 11,3 εκατ. δολαρίων και 12,8 εκατ. δολαρίων, αντίστοιχα.

Αντίθετα, το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) παρουσίασε καθαρή εκροή 28,6 εκατομμυρίων δολαρίων, διαφέροντας έντονα από τη θετική τάση που παρατηρήθηκε σε άλλα spot Bitcoin ETFs.

Παρά την πρόσφατη μεταβλητότητα της αγοράς, οι σημαντικές εισροές σε αυτά τα ETF υποδηλώνουν ότι οι θεσμικοί επενδυτές και οι αγοραστές μεγάλης κλίμακας εκμεταλλεύονται τη βουτιά για να αγοράσουν Bitcoin σε χαμηλότερες τιμές.

Πρωταρχική ευκαιρία για να αγοράσετε Bitcoin

Ο Hunter Horsley, διευθύνων σύμβουλος της Bitwise Asset Management, σημείωσε σε ανάρτησή του στην κοινωνική πλατφόρμα X ότι η ομάδα του μπόρεσε να αποκτήσει Bitcoin αποτελεσματικά, με κόστος λιγότερο από μισή μονάδα βάσης.

Ο Horsley υπογράμμισε επίσης τις ισχυρές προοπτικές για το Bitcoin, υποδεικνύοντας ότι οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς προσφέρουν μια πολύτιμη ευκαιρία αγοράς τόσο για νέους όσο και για υφιστάμενους επενδυτές. “Οι προοπτικές για το Bitcoin δεν ήταν ποτέ ισχυρότερες. Για πολλούς που δεν έχουν ακόμη έκθεση, αυτή η εβδομάδα είναι μια ευκαιρία να αγοράσουν τη βουτιά”, δήλωσε.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Ιουλίου, το BITB κατέγραψε εισροές που ξεπέρασαν τα 66 εκατομμύρια δολάρια, αυξάνοντας τις συνολικές μετοχές της σε Bitcoin σε πάνω από 38.000. Παρά τη βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα, η αύξηση αυτή υποδηλώνει συνεχή εμπιστοσύνη στις μακροπρόθεσμες δυνατότητες του Bitcoin.

Ο γνωστός κριτικός του Bitcoin Peter Schiff αναφέρθηκε επίσης στην ανθεκτικότητα των επενδυτών Bitcoin ETF. Παρά τις πρόσφατες διακυμάνσεις της αγοράς, ο Schiff παρατήρησε ότι αυτοί οι επενδυτές παραμένουν σταθεροί, χωρίς να δείχνουν σημάδια πανικού. “Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανένα σημάδι πανικού. Πιθανότατα θα χρειαστεί μια πολύ μεγαλύτερη πτώση του Bitcoin προτού τελικά συνθηκολογήσουν”, σχολίασε ο Schiff.

Προέβλεψε επίσης ότι μια σημαντική πώληση θα μπορούσε να συμβεί σύντομα, οδηγώντας ενδεχομένως σε συνθηκολόγηση μεταξύ των κατόχων Bitcoin.

Το Bitcoin έπεσε στα 55.200 δολάρια στην Coinbase μετά την κατάρρευση του ιαπωνικού ανταλλακτηρίου κρύπτο Mt. Gox που μετέφερε 47.229 Bitcoin – αξίας 2,71 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τρέχουσες τιμές – σε μια νέα διεύθυνση πορτοφολιού, στην πρώτη του μεγάλη συναλλαγή από τον Μάιο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: