Αναλυτής προβλέπει ότι σχεδόν όλα τα Bitcoin των 8,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Mt. Gox μπορεί να ρευστοποιηθούν

Η επικείμενη αποπληρωμή των Bitcoin από το ανταλλακτήριο Mt. Gox που έχει πλέον καταρρεύσει εγείρει ανησυχίες μεταξύ των αναλυτών σχετικά με πιθανές καθοδικές πιέσεις στην τιμή του Bitcoin. Ο οικονομικός αναλυτής Jacob King προβλέπει ότι η πλειονότητα αυτών των αποπληρωμών θα πωληθεί, προσθέτοντας σημαντικές πιέσεις πώλησης στην αγορά.

Ο King εκτιμά ότι οι αποπληρωμές του Mt. Gox θα μπορούσαν να εισάγουν Bitcoin αξίας 8,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αγορά, ωθώντας ενδεχομένως τις τιμές σε περαιτέρω πτώση. Σύμφωνα με την ανάλυσή του, τα δεδομένα on-chain δείχνουν ήδη ότι οι πιστωτές της Mt. Gox έχουν αρχίσει να ρευστοποιούν τις συμμετοχές τους. Ο King μοιράστηκε τις πληροφορίες του σε μια ανάρτηση της 4ης Ιουλίου στο X:

“Κανένας Bitcoiner δεν θα το πει αυτό δυνατά, αλλά η πλειοψηφία των 8,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε BTC που πρόκειται να διανεμηθούν πίσω στους πρώην πελάτες πρόκειται να πωληθεί”.

Αυτή η δυσοίωνη πρόβλεψη έρχεται αμέσως μετά την ανακοίνωση της Mt. Gox στις 5 Ιουλίου ότι άρχισε να αποπληρώνει τα χρέη της σε Bitcoin και Bitcoin Cash.

Η ανησυχία αυτή εντείνεται από τις πρόσφατες επιδόσεις του Bitcoin, οι οποίες ήταν ανιαρές. Το Bitcoin αγωνίζεται να αποκτήσει δυναμική για περισσότερο από ένα μήνα και επί του παρόντος διαπραγματεύεται πάνω από το σημαντικό επίπεδο των 60.000 δολαρίων. Το κρυπτονόμισμα σημείωσε πτώση 18% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024, συνεχίζοντας την πτωτική τάση καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουνίου.

Ο King προειδοποιεί ότι η αγορά θα μπορούσε να ωθηθεί ξανά σε πτωτικό έδαφος λόγω των πρόσθετων πιέσεων πώλησης από τους πιστωτές του Mt. Gox:

“Καταλαβαίνω ότι αυτό είναι αμφιλεγόμενο, αλλά με βάση τον τρέχοντα χαμηλό όγκο ζήτησης, αυτό θα στείλει εύκολα την BTC πίσω σε μια σκληρή bear market.”

Πράγματι, η τιμή του Bitcoin έπεσε κατά 3,9% στις 24 ώρες που οδήγησαν στις 10:17 π.μ. UTC στις 5 Ιουλίου, φτάνοντας τα 55.250 δολάρια. Σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap, το Bitcoin έχει υποχωρήσει πάνω από 10% στο εβδομαδιαίο διάγραμμα.

Παρά τις πιθανές αυξημένες πιέσεις πώλησης, οι αποπληρωμές θεωρούνται θετικό βήμα για τον κλάδο και τους πρώην χρήστες του ανταλλακτηρίου. Ο Mark Karpelès, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Mt. Gox, εξέφρασε αυτό το συναίσθημα σε μια ανάρτηση της 5ης Ιουλίου στο X:

“Οι πελάτες του Mt. Gox άρχισαν επιτέλους να λαμβάνουν Bitcoins! Μετά από πάνω από 10 χρόνια δεν ήμουν σίγουρος πια αν θα συνέβαινε τελικά, αλλά εδώ είμαστε επιτέλους!!! Ήταν ένα μακρύ ταξίδι και χαίρομαι που βλέπω ότι επιτέλους φτάνουμε εκεί, μόνο λίγο περισσότερο”.

Έως και το 99% των πιστωτών του Mt. Gox θα μπορούσαν να πουλήσουν, σύμφωνα με τον αναλυτή

Περίπου 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια αξίας Bitcoin οφείλονται σε περίπου 127.000 Mt. Gox που περιμένουν εδώ και πάνω από μια δεκαετία να ανακτήσουν τα κεφάλαιά τους. Δεδομένης της σημαντικής αύξησης της αξίας του Bitcoin τα τελευταία 10 χρόνια -περισσότερο από 8.500%- οι περισσότεροι από αυτούς τους πιστωτές είναι πιθανό να πουλήσουν το Bitcoin τους για να κλειδώσουν τα κέρδη τους.

Ο Jacob King πιστεύει ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το 99% των πιστωτών θα επιλέξουν να πουλήσουν την BTC τους. Έγραψε:

“Θα έλεγα ότι το 99% όσων βρίσκονται στο Mt. Gox θα πουλήσουν τα νομίσματά τους αμέσως μόλις τα αποκτήσουν. Φανταστείτε Bitcoin αξίας δισεκατομμυρίων, τα οποία θα απορριφθούν όλα σταδιακά μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το γυρίσετε αυτό για να είναι ανοδικό, ή ειδήσεις που θα μπορούσαν να το αντισταθμίσουν αυτό”.

Καθώς η αγορά προετοιμάζεται για τον πιθανό αντίκτυπο αυτών των πωλήσεων, οι ευρύτερες επιπτώσεις στην τιμή του Bitcoin και στη δυναμική της αγοράς παραμένουν αβέβαιες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: