Η Βουλή των ΗΠΑ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να παρακάμψει το βέτο του Μπάιντεν στο SAB 121 την επόμενη εβδομάδα

Το αμφιλεγόμενο βέτο του προέδρου Joe Biden κατά του Staff Accounting Bulletin 121 (SAB 121) ενδέχεται να τεθεί προς ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων την επόμενη εβδομάδα.

Το SAB 121, ένας προτεινόμενος κανονισμός που απαιτεί από τις οντότητες που υποβάλλουν εκθέσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και φυλάσσουν κρυπτονομίσματα να καταγράφουν αυτές τις συμμετοχές στους ισολογισμούς τους, βρίσκεται στον κατάλογο “νομοθεσίας που μπορεί να εξεταστεί” της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που δημοσίευσε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Steve Scalise.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων πρέπει να ψηφίσει για τα προεδρικά βέτο στο πλαίσιο των συνταγματικών της καθηκόντων, με το ενδεχόμενο η ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Αρχικά, το ψήφισμα για την ανατροπή του SAB 121 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς συγκέντρωσε διακομματική υποστήριξη στη Βουλή των Αντιπροσώπων (228-182 ψήφοι) και στη Γερουσία (60-38 ψήφοι) τον Μάιο, πριν ο Μπάιντεν ασκήσει βέτο αργότερα τον ίδιο μήνα.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι το SAB 121 θα μπορούσε να εμποδίσει τις αμερικανικές τράπεζες από τη φύλαξη χρηματιστηριακών προϊόντων κρυπτονομισμάτων σε μεγάλη κλίμακα, οδηγώντας ενδεχομένως σε “κίνδυνο συγκέντρωσης” με τη μετατόπιση του ελέγχου σε μη τραπεζικές οντότητες.

Για να ανατραπεί το βέτο του Μπάιντεν, απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία.

Τον Μάιο, το 55,6% των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων και το 61,2% των μελών της Γερουσίας ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, υποδεικνύοντας την ανάγκη για αυξημένη υποστήριξη των Δημοκρατικών αυτή τη φορά.

“Αν και αποτελεί πρόκληση, δεν είναι αδύνατο δεδομένης της διακομματικής φύσης της ψηφοφορίας του FIT”, σημείωσε ο Alexander Grieve, ο οποίος χειρίζεται κυβερνητικές υποθέσεις στην επενδυτική εταιρεία κρυπτονομισμάτων Paradigm.

Τον Μάιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε με ψήφους 279-136 τον νόμο “Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act”, ο οποίος αποσκοπεί στην αποσαφήνιση του τρόπου με τον οποίο οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για τα εμπορεύματα και τις κινητές αξίες διαχειρίζονται θέματα κρυπτονομισμάτων.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Μπάιντεν και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ εντείνουν τις προεκλογικές τους προσπάθειες για τις αμερικανικές εκλογές του 2024 τον Νοέμβριο.

Και οι δύο υποψήφιοι έχουν επικεντρωθεί περισσότερο σε θέματα που σχετίζονται με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία πρόσφατα, κάτι που η Kerri Langlais, επικεφαλής ασφαλείας στην εταιρεία εξόρυξης Bitcoin TeraWulf, περιέγραψε ως θετική εξέλιξη για τον κλάδο.

“Οι θέσεις τόσο του Μπάιντεν όσο και του Τραμπ για τα κρύπτο έχουν γίνει πιο ευνοϊκές τον τελευταίο χρόνο. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να βασιζόμαστε σε αυτή την πρόοδο μέσω της εκπαίδευσης και των πολιτικών προσπαθειών”, δήλωσε ο Langlais.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: