Προτεινόμενοι Κανονισμοί Crypto και Stablecoin που έχουν τεθεί για ψηφοφορία τον Ιουλίου στη Βουλή των ΗΠΑ

Σε μια προσπάθεια θέσπισης σαφέστερων κανονισμών για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, μια επιτροπή του Κογκρέσου στις Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζεται να συζητήσει και ενδεχομένως να προωθήσει δύο προτεινόμενους νόμους κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης που έχει προγραμματιστεί για τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου.

Ο πρόεδρος Patrick McHenry της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να διεξαγάγει συζήτηση σχετικά με τη νομοθεσία που αποσκοπεί στη δημιουργία μιας διακριτής οδού για τη μετάβαση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από το να θεωρούνται τίτλοι σε εμπορεύματα. Η μετάβαση αυτή θα συνεπάγεται χαμηλότερες απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων και κανονιστικές απαιτήσεις, καθώς και την εισαγωγή άλλων διατάξεων που σχετίζονται με τη δομή της αγοράς.

Η νομοθεσία, η οποία συντάχθηκε από κοινού από τον McHenry και τον Ρεπουμπλικάνο Glenn “GT” Thompson, Ρεπουμπλικάνο από την Πενσυλβάνια, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα χρειαστεί την υποστήριξη των Δημοκρατικών στη Γερουσία και την έγκριση του Προέδρου Joe Biden για να τεθεί σε ισχύ ως νόμος.

Κατά τη διάρκεια τακτικής ακρόασης για την εποπτεία με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, ο McHenry ανακοίνωσε την επικείμενη συνεδρίαση για να ενημερώσει την επιτροπή σχετικά με το πρόγραμμα.

Εκτός από το προαναφερθέν νομοσχέδιο, η επιτροπή θα συζητήσει επίσης μια ξεχωριστή πρόταση που συντάχθηκε κυρίως από τον McHenry και τον βουλευτή French Hill, Ρεπουμπλικάνο από το Αρκάνσας. Το νομοσχέδιο αυτό επικεντρώνεται στη θέσπιση ενός ολοκληρωμένου ρυθμιστικού πλαισίου για τα stablecoins.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ιουλίου, τα μέλη της επιτροπής θα έχουν την ευκαιρία να προτείνουν αλλαγές στο κείμενο των νομοσχεδίων. Στη συνέχεια, οι τελικές εκδόσεις θα υποβληθούν σε ψηφοφορία προς τα πάνω ή προς τα κάτω για να καθοριστεί αν θα αναφερθούν θετικά από την επιτροπή. Η προώθηση των νομοσχεδίων από το στάδιο της επιτροπής θα ανοίξει το δρόμο για την ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: