Προσοχή στους “απατεώνες” που υποδύονται τους χρήστες του Crypto Twitter στο Threads, καθώς οι εγγραφές πλησιάζουν τα 100 εκατομμύρια

Από την έναρξη της εφαρμογής microblogging της Meta, Threads, οι απατεώνες δεν έχασαν χρόνο στην προσπάθειά τους να εξαπατήσουν τους χρήστες, καθώς οι εγγραφές ξεπέρασαν τα 98 εκατομμύρια μέσα σε λίγες μόνο ημέρες. Αν και ο αριθμός αυτός απέχει ακόμα πολύ από τους 450 εκατομμύρια χρήστες του Twitter, η αύξηση των ψεύτικων λογαριασμών στο Threads έχει γίνει αιτία ανησυχίας.

Αρκετές εξέχουσες προσωπικότητες του Crypto Twitter έχουν ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τους απατεώνες λογαριασμούς στην πλατφόρμα. Η Wombex Finance, μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα χρηματοδότησης, έγραψε στο Twitter στις 8 Ιουλίου, αποκαλύπτοντας έναν λογαριασμό Threads που παρίστανε το έργο τους. Η πλατφόρμα προειδοποίησε τους χρήστες ότι θα μπορούσε να πρόκειται για απατεώνα, καθώς το έργο τους δεν είναι ενεργό στο Threads.

Ο influencer του NFT Leonidas, με σημαντικό αριθμό χρηστών που τον ακολουθούν πάνω από 93.000, εξέδωσε επίσης προειδοποίηση μια μέρα νωρίτερα. Αποκάλυψαν ότι τόσο οι ίδιοι όσο και άλλοι “μεγάλοι λογαριασμοί NFT” παρίσταναν τους “απατεώνες” στο Threads. Για να το αντιμετωπίσει αυτό, ο Leonidas δημιούργησε έναν λογαριασμό στο Threads για να αντιμετωπίσει άμεσα τους μιμητές.

Ένα άλλο θύμα πλαστοπροσωπίας ήταν ο Jeffrey Huang, γνωστός ως Machi Big Brother στο Twitter. Στις 6 Ιουλίου, ο Huang μοιράστηκε το προφίλ του στο Threads, μόνο και μόνο για να του υποδείξει ένας χρήστης την ύπαρξη ενός λογαριασμού πλαστοπροσωπίας που μιμείται την προσωπικότητά του στο Twitter.

Ευτυχώς, οι αναφερόμενοι λογαριασμοί Threads απέφυγαν μέχρι στιγμής να μοιραστούν συνδέσμους απάτης ή ηλεκτρονικού ψαρέματος, παραμένοντας ως επί το πλείστον σε περιεχόμενο που σχετίζεται με τα κρύπτο. Ωστόσο, το Twitter είναι εδώ και καιρό μια δημοφιλής πλατφόρμα για απάτες κρύπτο. Οι χάκερ συχνά αποκτούν πρόσβαση στους λογαριασμούς γνωστών ατόμων και επιχειρήσεων, χρησιμοποιώντας τους για να δημοσιεύουν κακόβουλους συνδέσμους.

Αυτοί οι σύνδεσμοι έχουν συνήθως ως στόχο να εξαπατήσουν τα ανυποψίαστα θύματα ώστε να μοιραστούν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως τα crypto exchange login credentials, τις wallet seed phrases τους ή τη σύνδεση του πορτοφολιού τους με δόλιες έξυπνες συμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί για να αποστραγγίσουν τα περιουσιακά στοιχεία κρύπτο.

Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ασφάλειας Web3 Beosin, οι απάτες phishing που στοχεύουν σε λάτρεις των κρύπτο έχουν ήδη οδηγήσει στην κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας 108 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Καθώς η βάση χρηστών του Threads συνεχίζει να αυξάνεται, οι χρήστες πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να είναι προσεκτικοί για να προστατευτούν από το να πέσουν θύματα τέτοιων απάτης.

For more news, find me on Twitter or subscribe to my YouTube channel.

What is your opinion on this issue? Leave me your comment below! I’m always interested in your opinion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: