Η βιασύνη των αδειών χρήσης κρύπτο στο Χονγκ Κονγκ αποτυγχάνει να δημιουργήσει ευκαιρίες εργασίας, αναφέρουν οι υπεύθυνοι προσλήψεων

Παρά την έντονη δραστηριότητα γύρω από τις εταιρείες κρύπτο που διεκδικούν άδειες στο Χονγκ Κονγκ, οι επαγγελματίες που ασχολούνται με την πρόσληψη προσωπικού αποκάλυψαν ότι αυτός ο ενθουσιασμός δεν έχει ακόμη μεταφραστεί σε σημαντικές θέσεις εργασίας στη χώρα.

Την 1η Ιουνίου, περίπου 150 εταιρείες έκαναν ουρά για να αποκτήσουν τοπική άδεια κρύπτο, η οποία επιτρέπει τη λειτουργία πλατφορμών συναλλαγών κρύπτο εντός του Χονγκ Κονγκ. Ορισμένες εταιρείες φέρεται να έφτασαν στο σημείο να ξοδέψουν έως και 25 εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσουν μια άδεια.

Η Sue Wei, διευθύνουσα σύμβουλος της μεγάλης εταιρείας προσλήψεων Hays, εξήγησε ότι ενώ τα ανταλλακτήρια κρύπτο επιθυμούν διακαώς να εδραιώσουν παρουσία στο Χονγκ Κονγκ, οι τρέχουσες απαιτήσεις του κλάδου για προσλήψεις είναι σχετικά μέτριες. Η Wei δήλωσε:

“Πολλές εταιρείες Web3 βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, αλλά αναμένουμε αύξηση των θέσεων εργασίας καθώς συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να ωριμάζουν”.

Μάλιστα, η Wei σημείωσε ότι η εταιρεία της έχει παρατηρήσει “σημαντική μείωση των αιτημάτων για πρόσληψη τεχνικών ταλέντων” μετά την πρόσφατη πτώση της αγοράς κρύπτο. Οι απολύσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έκαναν ορισμένους υποψηφίους επιφυλακτικούς να ενταχθούν σε εταιρείες κρύπτο λόγω της ασταθούς φύσης της επιχείρησης, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις τιμές των κρύπτο.

Ομοίως, ο Neil Dundon, ιδρυτής του πρακτορείου προσλήψεων κρύπτο Cryptorecruit, ανέφερε ότι δεν έχει παρατηρήσει μεγάλη δραστηριότητα στο Χονγκ Κονγκ παρά τις ρυθμιστικές αλλαγές. Είπε:

“Παρόλο που οι κανόνες έχουν αλλάξει, η δραστηριότητα των επιχειρήσεων είναι εξαιρετικά χαμηλή αυτή τη στιγμή. Παρόλο που αισθάνεται ότι έχουμε πιάσει πάτο και περιμένω ότι από εδώ και πέρα θα αρχίσει να έχει ανοδική τάση”.

Η Olga Yung, διευθύνουσα σύμβουλος της Michael Page Hong Kong, δήλωσε επίσης ότι δεν έχει δει σημαντική αύξηση των ατόμων που αναζητούν θέσεις εργασίας στον τομέα Web3, παρά την πρόσφατη ώθηση της κυβέρνησης. Ωστόσο, σημείωσε μια μικρή άνοδο στις εταιρείες Web3 που αναζητούν προσλήψεις νομικών και συμμόρφωσης κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Όσον αφορά το μέλλον, ο Kevin Gibson, ιδρυτής της εταιρείας προσλήψεων στον τομέα Web3 Proof of Search, πιστεύει ότι θα χρειαστούν περίπου έξι μήνες για να αυξηθεί η δεξαμενή ταλέντων στον τομέα των κρύπτο στην περιοχή, καθώς οι εταιρείες αναμένουν τις εγκρίσεις αδειών. Ο Gibson εξήγησε ότι πολλά εξειδικευμένα ταλέντα έχουν εγκαταλείψει το Χονγκ Κονγκ τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχει περιορισμένη τοπική δεξαμενή ταλέντων. Κατά συνέπεια, οι εταιρείες που εγκαθίστανται στο Χονγκ Κονγκ ενδέχεται να βρεθούν σε έντονο ανταγωνισμό για ταλέντα.

Η εγκατάσταση δραστηριοτήτων στο Χονγκ Κονγκ απαιτεί την πλήρωση βασικών θέσεων με υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης. Ο Gibson προβλέπει ότι η στενότητα των ταλέντων θα συνεχιστεί μέχρι το 2024, και αν τα πράγματα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, οι εταιρείες Web3 μπορεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν την έδρα τους σε μια δικαιοδοσία που υποστηρίζει τα κρύπτο.

Πρόσφατα δημογραφικά στοιχεία για την πόλη δείχνουν αρνητική αύξηση του πληθυσμού από το 2020. Τα στατιστικά στοιχεία απασχόλησης για το πρώτο τρίμηνο του 2023 δείχνουν αύξηση των κενών θέσεων εργασίας κατά σχεδόν 38% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η κύρια πρόκληση έγκειται στην προσέλκυση ταλέντων με ενδιαφέρον για τους τομείς των κρύπτο και του Web3, σύμφωνα με την Olga Yung. Πολλοί υποψήφιοι αποφεύγουν τον κίνδυνο λόγω του σημερινού κλίματος της αγοράς.

Από την άλλη πλευρά, ο Neil Tan, πρόεδρος της Ένωσης FinTech του Χονγκ Κονγκ, ανέφερε ότι έχει συναντήσει αρκετά άτομα που έχουν πρόσφατα μεταβεί από την παραδοσιακή χρηματοδότηση (TradFi) στα κρύπτο. Ο Tan δήλωσε ότι ορισμένοι υποψήφιοι προσεγγίζονται απευθείας από εταιρείες κρύπτο, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν πλατφόρμες όπως το LinkedIn για να βρουν κατάλληλους ρόλους. Η συνεχιζόμενη μείωση του προσωπικού στην TradFi έχει καταστήσει τη σταθερότητα λιγότερο ελκυστική και πολλοί άνθρωποι έλκονται από τα θετικά νέα στον χώρο των κρύπτο και του Web3, γεγονός που τους κάνει πιο πρόθυμους να ρισκάρουν αυτές τις ευκαιρίες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: