Τα πλεονάζοντα αποθέματα του Tether ξεπερνούν τα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια, υποστηριζόμενα από 72,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε έντοκα γραμμάτια του αμερικανικού δημοσίου

Στην τελευταία οικονομική της βεβαίωση για το δεύτερο τρίμηνο του 2023, η Tether Holdings αποκάλυψε μια σημαντική αύξηση των αποθεματικών της που υποστηρίζουν την κυκλοφορία των token USDT. Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε η λογιστική εταιρεία BDO, τα πλεονάζοντα αποθέματα της Tether παρουσίασαν αύξηση 850 εκατομμυρίων δολαρίων, φτάνοντας συνολικά τα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για πρώτη φορά, η εταιρεία γνωστοποίησε την έμμεση έκθεσή της σε κρατικά ομόλογα των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω αμοιβαίων κεφαλαίων χρηματαγοράς και κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ που χρησιμοποιούνται για την εξασφάλιση των συμφωνιών επαναγοράς μίας ημέρας. Συνδυαστικά, οι συμμετοχές αυτές ανέρχονται σε περίπου 72,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενισχύοντας περαιτέρω τη στήριξη των stablecoins της Tether.

Μιλώντας στο Money2020 στο Άμστερνταμ, ο επικεφαλής τεχνολογίας της Tether, Paolo Ardoino, παρομοίασε τα χαρτοφυλάκια του αμερικανικού δημοσίου της εταιρείας με εκείνα κυρίαρχων κρατών όπως το Μεξικό. Η κίνηση να διατεθούν τα κέρδη της εταιρείας για τη δημιουργία πλεοναζόντων αποθεμάτων ήρθε ως απάντηση στην κατάρρευση της FTX και άλλων εταιρειών δανεισμού κρυπτονομισμάτων, όπως η Three Arrows Capital. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα πλεονάζοντα αποθεματικά δεν περιλαμβάνουν τα αποθεματικά 100% που διατηρεί η Tether για την εξαγορά των κυκλοφορούντων USDT tokens.

Ο Ardoino τόνισε τη σημασία της διατήρησης ισχυρών οικονομικών στοιχείων και της ανοιχτής επικοινωνίας για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας στην παγκόσμια κοινότητα, ιδιαίτερα μετά από ένα έτος που μαστίζεται από αποτυχίες τόσο στον τραπεζικό κλάδο όσο και στον κλάδο των κρύπτο.

Η Tether ανέφερε λειτουργικά κέρδη ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2023, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο. Αυτή η βελτιωμένη επίδοση ευθυγραμμίστηκε με τη συνολική άνοδο στις αγορές κρυπτονομισμάτων, κυρίως λόγω της σταθεροποίησης του Bitcoin γύρω από το όριο των 30.000 δολαρίων.

Η έκθεση του β’ τριμήνου αποκάλυψε ότι το 85% των αποθεμάτων της Tether διακρατείται σε “ρευστές” επενδύσεις που περιλαμβάνουν μετρητά ή ισοδύναμα μετρητών. Το συνολικό εκτιμώμενο ενεργητικό ανήλθε σε 86,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι εκκρεμείς υποχρεώσεις που σχετίζονται με τα κυκλοφορούντα token USDT ανήλθαν σε 83,17 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ομίλου της, οι μέτοχοι της Tether σχεδιάζουν την επαναγορά μετοχών ύψους 115 εκατ. δολαρίων. Επιπλέον, τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου έχουν διατεθεί σε “άλλες επενδύσεις σε πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την ενέργεια”. Ωστόσο, αυτές οι επενδύσεις που σχετίζονται με την ενέργεια δεν θεωρήθηκαν κατάλληλα αποθέματα για την κυκλοφορία tokens και, ως εκ τούτου, δεν συμπεριλήφθηκαν στην έκθεση πιστοποίησης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: