Ο ερευνητής του Ethereum λέει ότι το staking αποκαλύπτει τη διεύθυνση IP, προκαλώντας ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής

Ένας ερευνητής του Ethereum Foundation αποκάλυψε ότι οι διευθύνσεις IP των Ether stakers παρακολουθούνται ως μέρος ενός ευρύτερου συνόλου μεταδεδομένων, με αποτέλεσμα η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων να επισημάνει το Ethereum για ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Σε μια συνέντευξη στις 12 Απριλίου στο podcast κρύπτο Bankless, ο ερευνητής της EF Justin Drake αποκάλυψε ότι έμαθε αυτές τις πληροφορίες “εσωτερικά” – προφανώς, στο ίδρυμα.

Τα metadata στα οποία αναφέρθηκε ο Drake χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση ενός ευρέος φάσματος πραγμάτων, εξήγησε:

“Υπάρχουν πολλά metadata, μπορείτε να δείτε τις διευθύνσεις καταθέσεων, τις διευθύνσεις αναλήψεων, τους παραλήπτες των τελών, τις διευθύνσεις IP”.

Τα σχόλια του Drake φαίνεται ότι αιφνιδίασαν τον οικοδεσπότη του Bankless Ryan Sean Adams.

“Οπότε πρόκειται για ένα αρκετά ανθεκτικό στο Sybil σύνολο δεδομένων των πιο εμπλεκόμενων πολιτών του Ethereum;” ρώτησε ο Adams.

“Ακριβώς”, απάντησε ο Drake.

Η συζήτηση ξεκίνησε όταν ο Drake προέβλεψε ότι τα “special airdrops” μπορεί να γίνουν διαθέσιμες για solo stakers – αλλά όχι για τα βαριά ονόματα της βιομηχανίας:

“Τότε μπορείτε να προσδιορίσετε, εντάξει, ξέρουμε ποια είναι η Kraken, ξέρουμε ποια είναι η Coinbase, και μπορούμε απλά να μην τους δώσουμε ένα airdrop, αν ο σκοπός του airdrop είναι να airdrop σε συγκεκριμένα άτομα που εκτελούν solo validators”.

Η συζήτηση προκάλεσε αναστάτωση στο Crypto Twitter.

Ένας χρήστης του Twitter αναφέρθηκε στον Ether ως το “πραγματικό νόμισμα επιτήρησης”, ενώ ένας άλλος χλεύασε τον Drake αναμασώντας τον σαρκαστικά: “Μπορούμε να σταματήσουμε τη λογοκρισία λογοκρίνοντας αυτούς που δεν μας αρέσουν”.

Ένας άλλος περιέγραψε την κατάσταση ως “κεντρική διακυβέρνηση στην εντέλεια”.

Για να επιλύσει τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ένας χρήστης του Twitter πρότεινε στους χρήστες του Ethereum να πάρουν τις ευθύνες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στην αλυσίδα στα χέρια τους εγκαθιστώντας ένα λειτουργικό σύστημα Linux, χρησιμοποιώντας ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) και αποθηκεύοντας περιουσιακά στοιχεία κρύπτο σε ένα hardware wallet, όπως το Ledger:

Δεν είναι η πρώτη δήλωση σχετικά με την ιδιωτικότητα που προκαλεί αναστάτωση στην κοινότητα των κρύπτο.

Η ConsenSys, η ομάδα πίσω από το πορτοφόλι MetaMask του Ethereum, άρχισε να συλλέγει διευθύνσεις IP τον Νοέμβριο. Η τροποποίηση της πολιτικής έγινε για να διασφαλιστεί ότι η εταιρεία θα μπορούσε να συμμορφωθεί με τις πολιτικές Know Your Customer (KYC) και Anti-Money Laundering (AML), όπου ήταν απαραίτητο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: