Πώς θα μπορούσε το Bitcoin να ανταποκριθεί σε μια μείωση επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα;

Το Bitcoin θα μπορούσε ενδεχομένως να αντιμετωπίσει αυξημένες εισροές μετά την αναμενόμενη προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή την εβδομάδα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ενδέχεται να μειώσει τα επιτόκιά της στο 4,25% από 4,50% στις 6 Ιουνίου, με στόχο να αναζωογονήσει την οικονομία. Αυτή η αναμενόμενη μείωση θα μπορούσε να ενισχύσει την ελκυστικότητα των περιουσιακών στοιχείων κινδύνου όπως το Bitcoin, προτείνει ο Jag Kooner, επικεφαλής παραγώγων στην Bitfinex. Ο Kooner εξήγησε:

“Η επικείμενη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ έχει ως στόχο να προωθήσει την οικονομική επέκταση. Συνήθως, μια μείωση των επιτοκίων τείνει να αμβλύνει την ισχύ του ευρώ και να ενισχύσει τη ρευστότητα της αγοράς, ωφελώντας τα περιουσιακά στοιχεία που προσανατολίζονται στον κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin”. Η αναμενόμενη αυτή μείωση συμπίπτει με την επιβράδυνση του πληθωρισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) του Μαΐου θα μπορούσε να διαμορφωθεί στο 2,6%, γεγονός που θα ήταν ο όγδοος συνεχόμενος μήνας κάτω από το 3%.

Ανοδικές προοπτικές: To Bitcoin θα ακολουθήσει τις μετοχές υψηλότερα

Ο James Wo, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Digital Financial Group, πιστεύει ότι η πιθανή μείωση των επιτοκίων μπορεί όχι μόνο να ενισχύσει τις παραδοσιακές αγορές μετοχών αλλά και να συμβάλει στην άνοδο του Bitcoin.

Ο Wo σημείωσε:

“Η αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων θα πρέπει να έχει θετική επίδραση στις παραδοσιακές μετοχές, όπως αποδεικνύεται από την άνοδο των ευρωπαϊκών μετοχών μετά τις ήπιες παρατηρήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ νωρίτερα τον Μάιο. Αυτό είναι πιθανό να ανακατευθύνει τα κεφάλαια προς πιο κερδοσκοπικά περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin, ωθώντας την τιμή του προς τα πάνω”. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, αξιόλογοι ευρωπαϊκοί δείκτες μετοχών, όπως ο STOXX 600 και ο DAX 40, σημείωσαν άνοδο, αντικατοπτρίζοντας μια σημαντική άνοδο της τιμής του Bitcoin, η οποία σκαρφάλωσε πάνω από 17,4% τις τελευταίες 30 ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της BitStamp.

Εναλλακτικές προοπτικές: To Bitcoin αποσυνδέεται από τις μετοχές ως “ψηφιακός χρυσός”

Αν και η συσχέτιση του Bitcoin με τις παραδοσιακές αγορές μετοχών έχει ποικίλλει, θα μπορούσε ενδεχομένως να ακολουθήσει την ανοδική πορεία των μετοχών σε ένα σενάριο που καθοδηγείται από οικονομικά κίνητρα. Ο Kooner μοιράστηκε:

“Η σχέση του Bitcoin με τη χρηματιστηριακή αγορά ήταν ασυνεπής. Συχνά απηχεί τις κινήσεις των μετοχών κατά τη διάρκεια οικονομικών αναταραχών, καθώς ρευστοποιούνται περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο, σε ένα περιβάλλον που τροφοδοτείται από κίνητρα με μειωμένα επιτόκια, το Bitcoin μπορεί να κερδίσει παράλληλα με τις μετοχές λόγω της αυξημένης ρευστότητας της αγοράς”. Παρά τις λιγότερο ισχυρές επιδόσεις των αγορών μετοχών στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Bitcoin έχει επιδείξει ισχυρά κέρδη. Από την αρχή του έτους, ενώ ο S&P 500 έχει προχωρήσει πάνω από 11,5%, το Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 57,6%, σύμφωνα με την BitStamp.

Ο Kooner πρόσθεσε: “Ενώ οι αμερικανικές μετοχές έχουν υποχωρήσει λίγο, το Bitcoin έχει διατηρήσει τη δύναμή του. Δεν είναι σαφές αν αυτό υποδηλώνει καθυστέρηση στην αντίδραση των κρύπτο ή την εγγενή ευρωστία τους”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: