Γιατί οι εισροές της πρώτης ημέρας για τα ETFs του Ethereum ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν το Bitcoin – Fireblocks MD

Οι εμπειρογνώμονες του κλάδου προβλέπουν ότι οι αρχικές εισροές στα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) spot Ether (ETH) δεν θα είναι παράλληλες με αυτές που παρατηρήθηκαν στα ETF Bitcoin κατά το ντεμπούτο τους. Αυτή η διάκριση προκύπτει από τις περίπλοκες προκλήσεις αποτίμησης που σχετίζονται με τις ποικίλες εφαρμογές του Ethereum, σύμφωνα με τις απόψεις ενός κορυφαίου στελέχους.

Κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής τους στις 11 Ιανουαρίου, τα spot Bitcoin ETFs προσέλκυσαν εκπληκτικά 655,2 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις αρχικές προσδοκίες. Το Bitcoin θεωρείται συχνά ως αξιόπιστο μέσο αποθήκευσης αξίας, καθιστώντας την αποτίμησή του πιο απλή σε σύγκριση με το Ethereum, το οποίο στηρίζει διάφορες εφαρμογές που βασίζονται στην τεχνολογία. Ο Stephen Richardson, διευθύνων σύμβουλος χρηματοοικονομικών αγορών της Fireblocks, μοιράστηκε τις απόψεις του, τονίζοντας την έλλειψη σαφών μετρήσεων για τη μέτρηση της τεχνολογικής υιοθέτησης και της χρησιμότητας του Ethereum.

Ο Richardson υπογράμμισε την ανάγκη για καθιερωμένες μεθόδους αποτίμησης για την ακριβή αξιολόγηση της υιοθέτησης της τεχνολογίας και τον προσδιορισμό της αξίας της. Κατά συνέπεια, προβλέπει ότι τα ETFs του Ether δεν θα βιώσουν το ίδιο επίπεδο αρχικών εισροών με τα αντίστοιχα του Bitcoin.

Μεταξύ των πρωτοπόρων της πρώτης ημέρας στις εισροές Bitcoin ETF, το BITB της Bitwise βρέθηκε στην κορυφή με 237,9 εκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενο από το FBTC της Fidelity με 227 εκατομμύρια δολάρια και το IBIT της BlackRock που συγκέντρωσε 111,7 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της BitMEX Research.

Κατά τη συζήτηση για την αξιολόγηση του Ethereum, ο Richardson επισήμανε τη συνολική αξία που έχει κλειδωθεί ως μια βιώσιμη προς το παρόν μέτρηση, αλλά εξέφρασε την επιθυμία για περαιτέρω βελτίωση των χρησιμοποιούμενων μετρήσεων. Πρόσφατα, η VanEck, ένας υποψήφιος που εγκρίθηκε για ένα spot ETF Ether, πρότεινε την εξέταση του όγκου συναλλαγών, του αριθμού των χρηστών και των επικυρωτών ως δείκτες της υιοθέτησης και της χρήσης του Ethereum.

Η Richardson υποστηρίζει με τόλμη ότι η επένδυση σε ETFs του Ethereum είναι ένα στοίχημα για το μέλλον της ψηφιακής native αρένας, αξιοποιώντας τις πραγματικές περιπτώσεις χρήσης που αναπτύσσονται στην πλατφόρμα της. Την περασμένη εβδομάδα, ο Markus Thielen, επικεφαλής της έρευνας της 10x Research, υπογράμμισε το Ethereum ως καταλύτη για τον μελλοντικό χρηματοπιστωτικό τομέα, παρά το γεγονός ότι η τρέχουσα παραγωγή εσόδων του είναι ελάχιστη σε σύγκριση με την κεφαλαιοποίησή του ύψους 455 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Thielen παρατήρησε επίσης τις αποδόσεις στοιχημάτων του Ethereum, οι οποίες υπολείπονται επί του παρόντος εκείνων των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου.

Μετά την έγκριση από την SEC των αιτήσεων αρκετών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των VanEck, BlackRock και Fidelity, για την έκδοση spot ETFs Ether, οι εταιρείες αυτές αναμένουν το τελικό νεύμα για τις καταθέσεις τους με το έντυπο S-1 προτού ξεκινήσει η διαπραγμάτευση. Οι αναλυτές του Bloomberg ETF Eric Balchunas και James Seyffart προβλέπουν ότι αυτά τα ETF θα μπορούσαν να συλλάβουν το 10-20% των ροών που παρατηρούνται από τα Bitcoin ETF.

Εάν τα ETFs Ethereum καταφέρουν να εξασφαλίσουν ακόμη και το 15% της καθαρής εισροής του Bitcoin, θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν ένα εντυπωσιακό ποσό ύψους 2,07 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια συγκρίσιμη περίοδο, επιβεβαιώνοντας το ισχυρό δυναμικό της αγοράς για επενδυτικά προϊόντα με βάση το Ethereum.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: