Η Deutsche Bank συνεργάζεται με την Bitpanda για την πραγματοποίηση άμεσων συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα

Σε μια σημαντική εξέλιξη για τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων στη Γερμανία, η Deutsche Bank συνεργάστηκε με την Bitpanda για τη διευκόλυνση πληρωμών σε πραγματικό χρόνο τόσο για καταθέσεις όσο και για αναλήψεις. Η συνεργασία αυτή όχι μόνο αυξάνει την αποτελεσματικότητα των συναλλαγών αλλά και ενισχύει την ασφάλειά τους, παρέχοντας μια σταθερή πηγή ρευστότητας για τους Γερμανούς χρήστες της πλατφόρμας.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Bitpanda θα χρησιμοποιήσει μια εξελιγμένη λύση λογαριασμού με βάση το API για την ενσωμάτωση των γερμανικών διεθνών τραπεζικών αριθμών λογαριασμού (IBAN) στο σύστημά της. Tα IBAN είναι απαραίτητοι για την ασφαλή επεξεργασία των διασυνοριακών συναλλαγών και η ενσωμάτωση αυτή θα επιτρέψει στην Bitpanda να βελτιώσει αποτελεσματικότερα τη μεταφορά κεφαλαίων. Οι πελάτες στη Γερμανία θα επωφεληθούν τώρα από την ύπαρξη ενός γερμανικού IBAN για τις οικονομικές τους συναλλαγές με την Bitpanda.

Κατά συνέπεια, όλες οι συναλλαγές σε fiat currency που αφορούν καταθέσεις ή αναλήψεις στην Bitpanda θα διεκπεραιώνονται σε πραγματικό χρόνο μέσω της Deutsche Bank, εξασφαλίζοντας γρήγορους διακανονισμούς.

Ο ρόλος των τραπεζών στην υιοθέτηση των κρύπτο

Ο Lukas Enzersdorfer-Konrad, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Bitpanda, υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι τράπεζες για την προώθηση των κρυπτονομισμάτων στην επικρατούσα τάση. Παρατήρησε τη μακροχρόνια δέσμευση της εταιρείας στην εμπιστοσύνη, τη συμμόρφωση και την ασφάλεια, η οποία υπήρξε θεμελιώδης για την προώθηση συνεργασιών με βασικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Raiffeisen Bank International, η LBBW και η N26. Αυτές οι συνεργασίες συνέβαλαν σημαντικά στην ευρύτερη αποδοχή και υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων.

“Κατά την τελευταία δεκαετία, επικεντρωθήκαμε επιμελώς στην εμπιστοσύνη, τη συμμόρφωση και την ασφάλεια, κερδίζοντας σημαντικές εξελίξεις και συνεργασίες”, δήλωσε η Enzersdorfer-Konrad. Εξέφρασε υπερηφάνεια για την ικανότητα της Bitpanda να προσελκύει σημαντικούς τραπεζικούς εταίρους όπως η Deutsche Bank, υπογραμμίζοντας την ωριμότητα και την αξιοπιστία της πλατφόρμας της.

Η Deutsche Bank θα υποστηρίξει την Bitpanda παρέχοντας διασφαλισμένους λογαριασμούς και βελτιστοποιημένες λύσεις πληρωμών, οι οποίες αναμένεται να ενισχύσουν τις ταμειακές λειτουργίες και τις διαδικασίες οικονομικής συμφιλίωσης της Bitpanda. Η υποστήριξη αυτή αναμένεται να προωθήσει τη μεγαλύτερη ρευστότητα στις πρωτογενείς αγορές της Bitpanda.

Το ρυθμιστικό περιβάλλον, ιδίως με τον επερχόμενο κανονισμό για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (MiCA) στην Ευρώπη, έχει παρακινήσει τις κορυφαίες τράπεζες να διερευνήσουν και να αναπτύξουν λύσεις κρυπτονομισμάτων. Συζητώντας τις επιπτώσεις του MiCA, η Enzersdorfer-Konrad επεσήμανε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο τα κρυπτονομίσματα ως βιώσιμη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. “Η MiCA παρέχει την αναγκαία ρυθμιστική σαφήνεια, ωθώντας τις τράπεζες να εμβαθύνουν στα κρυπτονόμισμα ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων και να διερευνήσουν την τεχνολογία tokenization”, σημείωσε.

Αυτή η σαφήνεια έχει ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των ευρωπαϊκών τραπεζών να προσφέρουν υπηρεσίες κρύπτο, αν και συνεχίζουν να αναζητούν τεχνογνωσία από εξειδικευμένους παρόχους υπηρεσιών κρυπτογράφησης όπως η Bitpanda για να ξεπεράσουν τους δικούς τους τεχνικούς περιορισμούς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: