Πάνω από το 30% των βίντεο του TikTok σχετικά με τις επενδύσεις κρύπτο είναι παραπλανητικά

Περισσότερο από το ένα τρίτο των παραγόντων επιρροής των κρύπτο στο TikTok, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για τη νέα γενιά, έχουν δημοσιεύσει παραπλανητικά βίντεο σχετικά με το Bitcoin και άλλες επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Πολλοί άνθρωποι βασίζονται πλέον στο TikTok ως πρώτη πηγή πληροφόρησης αντί να πηγαίνουν στο Google για απαντήσεις, αλλά η πρόσφατη μελέτη της daapGamble ισχυρίζεται ότι πολλοί influencers μοιράζονται ανεπιβεβαίωτες παραπληροφορίες σχετικά με τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, προσπαθώντας συχνά να πείσουν τους ανυποψίαστους θεατές να βάλουν τα δικά τους – ή των γονιών τους – σκληρά κερδισμένα χρήματα σε κρυπτονομίσματα που θα χάσουν χρήματα.

Πολλοί influencers του TikTok χρησιμοποιούν το hashtag “#cryptok” ενώ δημοσιεύουν περιεχόμενο σχετικό με τα κρύπτο. Το DaapGambl ανέλυσε 1.161 τέτοια βίντεο στο TikTok και διαπίστωσε ότι περισσότερα από ένα στα τρία ήταν παραπλανητικά. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι μόλις ένας στους 10 λογαριασμούς ή βίντεο “cryptok” περιείχε κάποια μορφή αποποίησης ευθύνης που προειδοποιούσε τους χρήστες για τους κινδύνους των επενδύσεων.

Διαπιστώθηκε ότι το 47% των δημιουργών του κρύπτο TikTok προσπαθούσαν να βγάλουν χρήματα προωθώντας υπηρεσίες. Εν τω μεταξύ, mainstream influencers όπως η Kim Kardashian, ο Jake Paul και ο Soulja Boy κατηγορήθηκαν επίσης στο παρελθόν ότι προωθούσαν κρυπτονομίσματα στα εκατομμύρια των θαυμαστών τους χωρίς να αποκαλύπτουν τις πληρωμές που είχαν λάβει.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών ανάγκασε την Kim Kardashian να καταβάλει πρόστιμα ύψους 1,26 εκατομμυρίων δολαρίων για την προώθηση του EthereumMax (EMAX). Παρόλο που οι influencers της κρυπτογραφίας έχουν μικρότερη εμβέλεια από τους αντίστοιχους mainstream, ο δυνητικός οικονομικός κίνδυνος για τους απρόσεκτους επενδυτές παραμένει εξίσου υψηλός.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι ένα στα τρία παραπλανητικά βίντεο στο TikTok αναφέρει το Bitcoin. Επιπλέον, τα βίντεο στο TikTok με δημοφιλή hashtags που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση – όπως #crypto, #cryptok, #cryptoadvice, #cryptocurrency, #cryptotrading και #cryptoinvesting – έχουν συγκεντρώσει αθροιστικά πάνω από 6 δισεκατομμύρια προβολές.

Οι θεατές συχνά παραβλέπουν την κακή πρόθεση των influencers και εμπιστεύονται το περιεχόμενό τους καθαρά βάσει του υψηλού αριθμού προβολών ή likes. Τόσο οι νέοι όσο και οι έμπειροι επενδυτές συνιστάται να κάνουν εκτεταμένη έρευνα σχετικά με τα έργα κρύπτο πριν προβούν σε οποιαδήποτε μορφή επένδυσης.

Στις 2 Απριλίου, κατατέθηκε αγωγή ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων κατά του ανταλλακτηρίου Binance, του διευθύνοντος συμβούλου Changpeng Zhao και τριών παραγόντων επιρροής κρύπτο για την υποτιθέμενη προώθηση μη εγγεγραμμένων τίτλων.

“Πρόκειται για ένα κλασικό ανταλλακτηρίου, το οποίο προωθεί την πώληση μη εγγεγραμμένου τίτλου”, ανέφερε η αγωγή, η οποία κατατέθηκε από τις δικηγορικές εταιρείες Moscowitz και Boies Schiller Flexner.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: