Η Ρωσία γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος κόμβος εξόρυξης Bitcoin μετά τις ΗΠΑ

Η Ρωσία φέρεται τώρα να έχει γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο όσον αφορά το Bitcoin και την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να διατηρούν τη θέση τους ως ηγέτης. Ωστόσο, η έλλειψη σαφών κανονισμών σχετικά με τα κρυπτονομίσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να οδηγήσει σε πιθανή μετατόπιση της κατανομής της αγοράς.

Σύμφωνα με την Kommersant, η BitRiver, μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες colocation για επιχειρήσεις εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, δήλωσε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, η Ρωσική Ομοσπονδία πέτυχε ένα νέο ορόσημο, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση παγκοσμίως όσον αφορά την ισχύ εξόρυξης, με 1 γιγαβάτ (GW) ισχύος που εμπλέκεται.

Η δυναμικότητα εξόρυξης 3-4 GW στις Ηνωμένες Πολιτείες τις διατηρεί στην πρώτη θέση, ακολουθούμενες από άλλες χώρες στην πρώτη δεκάδα, όπως οι χώρες του Κόλπου με 700 μεγαβάτ (MW), ο Καναδάς με 400 MW, η Μαλαισία με 300 MW, η Αργεντινή με 135 MW, η Ισλανδία με 120 MW, η Παραγουάη με 100-125 MW, το Καζακστάν με 100 MW και η Ιρλανδία με 90 MW.

Στο τέλος του 2021, η Ρωσία είχε προηγουμένως καταταχθεί στην τρίτη θέση στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων ξεπερνώντας τόσο τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και το Καζακστάν όσον αφορά την ικανότητα εξόρυξης bitcoin, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του Κέντρου Εναλλακτικών Χρηματοδοτήσεων του Κέιμπριτζ. Τον Ιανουάριο του 2022, η χώρα κατέλαβε την πέμπτη θέση.

Η εξόρυξη Bitcoin είναι η διαδικασία με την οποία οι συναλλαγές Bitcoin επικυρώνονται ψηφιακά στο δίκτυο Bitcoin και προστίθενται στο βιβλίο blockchain. Γίνεται με την επίλυση πολύπλοκων κρυπτογραφικών παζλ κατακερματισμού για την επαλήθευση μπλοκ συναλλαγών που ενημερώνονται στο αποκεντρωμένο βιβλίο blockchain.

Οι ειδικοί της BitRiver αποδίδουν τη θετική τάση της δυναμικότητας εξόρυξης στους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στις δραστηριότητες εξόρυξης στο Καζακστάν και, νωρίτερα, στην Κίνα λόγω έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας. Στις 6 Φεβρουαρίου 2023, ο πρόεδρος Kassym-Jomart Tokayev υπέγραψε νόμο για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που ρυθμίζει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων στο Καζακστάν. Το κύριο μέρος του νόμου θα τεθεί σε ισχύ την 1η Απριλίου 2023.

Σύμφωνα με την έκθεση, η νέα νομοθεσία θα παρέχει ένα αίσθημα ασφάλειας στους φορείς της εξορυκτικής βιομηχανίας για τον προγραμματισμό των επιχειρησιακών και οικονομικών δραστηριοτήτων τους, την εκτέλεση μεγάλων έργων, την άντληση επενδύσεων και την προώθηση συναφών τομέων της ρωσικής οικονομίας, ιδίως των βιομηχανιών ηλεκτρικής ενέργειας και πληροφορικής.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: