Η Gemini θα λανσάρει derivatives platform εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών

Το ανταλλακτήριο Gemini με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε στις 21 Απριλίου την επικείμενη έναρξη λειτουργίας μιας πλατφόρμας παραγώγων εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω ενός αυστηρότερου, αβέβαιου ρυθμιστικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις κρύπτο στη χώρα.

Με την ονομασία Gemini Foundation, το υπεράκτιο τμήμα θα προσφέρει υπηρεσίες σε χρήστες με έδρα τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, την Ινδία, την Αργεντινή, τις Μπαχάμες, τις Βερμούδες, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, το Μπουτάν, τη Βραζιλία, τις Νήσους Κέιμαν, τη Χιλή, την Αίγυπτο, το Ελ Σαλβαδόρ, το Γκέρνσεϊ, το Ισραήλ, το Τζέρσεϊ, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νιγηρία, τον Παναμά, το Περού, τις Φιλιππίνες, την Αγία Λουκία, τον Άγιο Βικέντιο και Γρεναδίνη, τη Νότια Αφρική, τη Νότια Κορέα, την Ελβετία, την Ταϊλάνδη, την Τουρκία, την Ουρουγουάη και το Βιετνάμ. Δεν θα προσφέρει υπηρεσίες για πελάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το πρώτο συμβόλαιο παραγώγων της πλατφόρμας θα είναι ένα Bitcoin διηνεκές συμβόλαιο σε δολάριο Gemini (GUSD), ακολουθούμενο από ένα διηνεκές συμβόλαιο ETH/GUSD λίγο αργότερα.

Οι επιλέξιμοι πελάτες θα μπορούν να συναλλάσσονται τόσο με spot όσο και με παράγωγα προϊόντα, καθώς και να μετατρέπουν δολάρια ΗΠΑ και νομίσματα USD σε GUSD σε μια βάση 1:1. Τα τέλη, τα κέρδη και οι απώλειες θα διεκπεραιώνονται επίσης σε GUSD. Η προεπιλεγμένη μόχλευση είναι 20x, με τη μέγιστη δυνατή μόχλευση να είναι 100x.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, τα αέναα συμβόλαια δεν λήγουν ποτέ. Η διαπραγμάτευση των αέναων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης δεν ρυθμίζεται από την Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης και τα χρηματιστήρια που προσφέρουν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κρύπτο, όπως το BitMEX, δεν είναι διαθέσιμα για πελάτες στις ΗΠΑ.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη των σχεδίων της Gemini να δημιουργήσει ένα νέο κέντρο μηχανικής στην Ινδία. Οι ιδρυτές του χρηματιστηρίου, Tyler και Cameron Winklevoss, ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι το Gemini έχει “μεγάλα σχέδια για διεθνή ανάπτυξη φέτος στην περιοχή APAC”. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Gemini κατέθεσε προεγγραφή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Οντάριο για να γίνει έμπορος με περιορισμούς στον Καναδά.

Το Gemini έχει ελεγχθεί από τις αμερικανικές αρχές, με το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης να φέρεται να ερευνά το ανταλλακτήριο σχετικά με ισχυρισμούς ότι πολλοί χρήστες πίστευαν ότι τα περιουσιακά στοιχεία στους λογαριασμούς τους Earn προστατεύονταν από την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corporation).

Το πρόγραμμα Earn του Gemini σταμάτησε τις αναλήψεις τον Νοέμβριο, αφού ο λειτουργικός εταίρος του, η Genesis, επικαλέστηκε “πρωτοφανή αναταραχή στην αγορά”. Τον Ιανουάριο, η εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης κατά το κεφάλαιο 11. Οι αναφορές εκείνη την εποχή έδειχναν ότι μέχρι και 900 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια χρηστών του Earn θα μπορούσαν να έχουν κλειδωθεί. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατηγόρησε επίσης το ανταλλακτήριο για προσφορά μη καταχωρημένων κινητών αξιών μέσω του Earn τον Ιανουάριο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: