Τι πρέπει να ξέρετε για το Bitcoin αυτή την εβδομάδα

Το Bitcoin ξεκίνησε την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου με θετικό πρόσημο, κρατώντας γερά το επίπεδο στήριξης των 30.000 δολαρίων. Παρά την αύξηση κατά 20% το δεύτερο τρίμηνο, το κρυπτονόμισμα συνεχίζει να αντιμετωπίζει αντίσταση, καθώς οι traders αναμένουν πιθανές αφορμές για μεταβλητότητα που θα μπορούσαν να ωθήσουν το Bitcoin να ξεπεράσει τα μακροχρόνια επίπεδα αντίστασης.

Οι απόψεις μεταξύ των συμμετεχόντων στην αγορά διίστανται. Ορισμένοι πιστεύουν ότι το Bitcoin έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τα 32.000 δολάρια και ακόμη υψηλότερα, ενώ άλλοι θεωρούν ότι αυτός ο μήνας αποτελεί το αποκορύφωμα της ανάκαμψης του Bitcoin το 2023.

Οι αναλυτές παρακολουθούν στενά τις επιδόσεις της τιμής της BTC και τους βασικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την κίνησή της τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι τιμών για το Bitcoin κυμαίνονται έως τα 40.000 δολάρια, με τους αναλυτές να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για μια πιθανή αγορά ταύρων. Οι traders παρακολουθούν στενά τον εκθετικό κινητό μέσο όρο (EMA) των 200 εβδομάδων, ο οποίος έχει λειτουργήσει ως ισχυρό επίπεδο στήριξης και ως βασικός δείκτης για τη δομή της αγοράς.

Οι φάλαινες του Bitcoin, οι οποίες έχουν διανείμει τις συμμετοχές τους στην περιοχή των 30.000 δολαρίων, έχουν επίσης συμβάλει καθοριστικά στη διατήρηση του τρέχοντος εύρους τιμών, σύμφωνα με τους πόρους παρακολούθησης της αλυσίδας.

Ενώ το μακροοικονομικό κλίμα αναμένεται να είναι σχετικά ήρεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της αργίας της Ημέρας Ανεξαρτησίας, η προσοχή στρέφεται στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ. Οι περιφερειακές τράπεζες αντιμετωπίζουν προκλήσεις, ενώ ακόμη και μεγάλα ιδρύματα όπως η Bank of America υφίστανται ζημίες από τις αγορές ομολόγων. Αυτό έχει οδηγήσει σε συζητήσεις γύρω από τις κρίσεις των κεντρικών τραπεζών και των fiat.

Οι miners του Bitcoin κάνουν επίσης τη δουλειά τους, με σημαντική αύξηση της ποσότητας των BTC που αποστέλλονται στα ανταλλακτήρια. Αυτή η τάση δείχνει ότι οι miners εκμεταλλεύονται την τιμή πάνω από τα 30.000 δολάρια για να πουλήσουν τις μετοχές τους. Ωστόσο, τα συνολικά υπόλοιπα των miners αυξάνονται σταδιακά από την αρχή του έτους.

Παρά τις πιθανές πιέσεις πώλησης από τους miners, οι κάτοχοι μακροπρόθεσμων Bitcoin αρνούνται να πουλήσουν τις θέσεις τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ποσότητα μη ρευστοποιήσιμης προσφοράς BTC. Αυτή η πεποίθηση αντικατοπτρίζεται στα δεδομένα κλίματος, τα οποία δείχνουν ότι οι συμμετέχοντες στην αγορά εξακολουθούν να είναι αναποφάσιστοι σχετικά με την κατεύθυνση της τιμής του Bitcoin.

Καθώς το Bitcoin συνεχίζει να περιηγείται στα βασικά επίπεδα αντίστασης, η αγορά παραμένει σε κατάσταση αβεβαιότητας, με το συναίσθημα να ταλαντεύεται μεταξύ φόβου και απληστίας. Τόσο το Bitcoin όσο και το Ether αντιμετωπίζουν προκλήσεις για την ανάκτηση των αντίστοιχων επιπέδων αντίστασής τους και ο δείκτης Crypto Fear & Greed Index αντικατοπτρίζει το επιφυλακτικό συναίσθημα των επενδυτών.

Με διάφορους παράγοντες να παίζουν ρόλο, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων στήριξης, των μακροοικονομικών γεγονότων, της δραστηριότητας των miners και του κλίματος των επενδυτών, η αγορά κρυπτονομισμάτων αναμένει έναν σαφή καταλύτη που θα μπορούσε να καθορίσει την επόμενη σημαντική κίνηση για το Bitcoin.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: