Πάνω από 80 επιχειρήσεις κρύπτο εξετάζουν την παρουσία τους στο Χονγκ Κονγκ: Υπουργός Οικονομικών

Περισσότερες από 80 εταιρείες που σχετίζονται με εικονικά περιουσιακά στοιχεία σε όλη την ηπειρωτική Κίνα και ξένες χώρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να εδραιώσουν μια παρουσία στο Χονγκ Κονγκ εν μέσω των προσπαθειών της πόλης να γίνει κορυφαίος κόμβος Web3.

Σε μια ομιλία του στις 20 Μαρτίου στο Χονγκ Κονγκ, ο Υπουργός Οικονομικών Υπηρεσιών και του Υπουργείου Οικονομικών, Christian Hui, δήλωσε ότι το Χονγκ Κονγκ προσελκύει «ενδιαφέρον» από διάφορες εταιρείες κρύπτο παγκοσμίως από τον Οκτώβριο του 2022.

Ο Hui σημείωσε ότι από τότε που η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ δημοσίευσε τη δήλωση πολιτικής για την ανάπτυξη εικονικών περιουσιακών στοιχείων τον Οκτώβριο του 2022, περισσότερες από 80 εταιρείες που σχετίζονται με εικονικά περιουσιακά στοιχεία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρονστην «καθιέρωση της παρουσίας τους στο Χονγκ Κονγκ» από τα τέλη Φεβρουαρίου 2023.

Πρόσθεσε ότι 23 εταιρείες κρύπτο έχουν ήδη δηλώσει ότι «σχεδίαζαν να εδραιώσουν την παρουσία τους» στην πόλη. Οι εταιρείες περιλάμβαναν εικονικές ανταλλαγές περιουσιακών στοιχείων, υποδομές blockchain και εταιρείες ασφάλειας δικτύου blockchain.

Η Hui σημείωσε ότι αυτές οι εταιρείες ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τις «λεπτομέρειες εφαρμογής» της δήλωσης πολιτικής, τις ρυθμιστικές απαιτήσεις, τις απαιτήσεις βίζας για την εισαγωγή ταλέντων και τα στοχευμένα μέτρα υποστήριξης για τον τομέα των εικονικών περιουσιακών στοιχείων και του Web3.

Ο Hui είπε ότι το Χονγκ Κονγκ έχει ήδη πάνω από 800 εταιρείες fintech και ότι βρίσκεται σε «καλή θέση» ως κορυφαίος κόμβος για το Web3 , σημειώνοντας τη φετινή διάθεση προϋπολογισμού «50 εκατομμυρίων δολαρίων» για την «επιτάχυνση του οικοσυστήματος Web3».

Ο Hui επανέλαβε περαιτέρω τα σχέδια του Χονγκ Κονγκ να καθιερώσει ένα καθεστώς αδειοδότησης για παρόχους υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων τον Ιούνιο του 2023. Πρότεινε ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε συρρέουν περισσότερες εταιρείες κρύπτο στο Χονγκ Κονγκ, προσθέτοντας:

«Μέσω της καθιέρωσης ενός ολοκληρωμένου και σαφούς ρυθμιστικού συστήματος, αναμένουμε από περισσότερες ποιοτικές επιχειρήσεις VA να δημιουργήσουν επιχειρήσεις στο Χονγκ Κονγκ ή να αναζητήσουν ευκαιρίες ανάπτυξης στο Χονγκ Κονγκ».

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Μελλοντικής Εκπλήρωσης (SFC) του Χονγκ Κονγκ δέχεται επί του παρόντος υποβολές για σχόλια σχετικά με το καθεστώς αδειοδότησης στο πλαίσιο μιας διαδικασίας διαβούλευσης που θα συνεχιστεί έως τις 31 Μαρτίου.

Πρότεινε ότι όλες οι κεντρικές πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων που λειτουργούν στο Χονγκ Κονγκ πρέπει να αδειοδοτηθούν από τον ρυθμιστικό φορέα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: