Η FDIC πουλά καταθέσεις Signature Bank στη Flagstar, χωρίς κρύπτο

Μόνο μια εβδομάδα μετά την κατάρρευσή της, οι καταθέσεις και τα δάνεια της Signature Bank πρόκειται να πωληθούν στη Flagstar Bank, θυγατρική της New York Community Bancorp — αλλά οι καταθέσεις που σχετίζονται με κρύπτο δεν θα είναι μέρος της συμφωνίας.

Η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε τη συμφωνία στις 19 Μαρτίου, η οποία θα περιλαμβάνει καταθέσεις αξίας 38,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δεν σχετίζονται με κρυπτονομίσματα και 12,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια που θα αναληφθούν από την τράπεζα με έδρα το Μίσιγκαν στο πλαίσιο μιας «συμφωνίας αγοράς και παραδοχής» .

Από τις 20 Μαρτίου, τα υποκαταστήματα της Signature’s Bank 40 θα αρχίσουν να λειτουργούν ως Flagstar Bank, όπου όλες οι καταθέσεις που αναλαμβάνει η Flagstar Bank θα συνεχίσουν να είναι ασφαλισμένες μέχρι το όριο ασφάλισης των 250.000 $.

Η συμφωνία εξαγοράς από την Flagstar Bank δεν περιελάμβανε καταθέσεις ύψους περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατείχε η επιχείρηση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Signature Bank. Αντίθετα, η FDIC επιβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει αυτές τις καταθέσεις απευθείας σε πελάτες που άνοιξαν έναν ψηφιακό τραπεζικό λογαριασμό, δηλώνοντας:

«Το FDIC θα παρέχει αυτές τις καταθέσεις απευθείας σε πελάτες των οποίων οι λογαριασμοί σχετίζονται με την επιχείρηση ψηφιακής τραπεζικής».

Το ποσό των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανέρχεται στο 4,5% των συνολικών καταθέσεων 88,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε η Signature Bank στις 31 Δεκεμβρίου.

Η Coinbase, η Celsius και η Paxos είναι τρεις εταιρείες κρύπτο που πρόσφατα επιβεβαίωσαν ότι έχουν κάποια έκθεση στην Signature Bank.

Την περασμένη εβδομάδα, μια έκθεση της 17ης Μαρτίου από το Reuters επικαλέστηκε δύο πηγές που πρότειναν ότι οποιοσδήποτε αγοραστής της Signature θα έπρεπε να εκποιήσει τις δραστηριότητες κρύπτο ως μέρος ενός πιθανού σχεδίου διάσωσης.

Εκείνη την εποχή, ένας εκπρόσωπος της FDIC αρνήθηκε κάτι τέτοιο, σημειώνοντας ότι η υπηρεσία δεν απαιτούσε εκχώρηση κρύπτο ως μέρος οποιασδήποτε πώλησης.

Ο συνεργάτης της Castle Island Ventures, Nic Carter, πιστεύει ότι η τελευταία ανακοίνωση δείχνει ότι η FDIC “είπε ψέματα” στην απάντησή της στο Reuters.

Η εξαγορά έρχεται μετά τη δημιουργία της Signature Bridge Bank από την FDIC στις 12 Μαρτίου, μετά το κλείσιμο της τράπεζας από το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης και τον διορισμό της FDIC ως παραλήπτη της.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: