Η έρευνα της Αυστραλιανής Ένωσης Τραπεζών για το κόστος διαβίωσης αποκαλύπτει την πίεση των τραπεζών

Η επαγγελματική ένωση του αυστραλιανού τραπεζικού κλάδου – η Australian Banking Association (ABA) – ξεκίνησε μια έρευνα για το κόστος διαβίωσης προκειμένου να μελετήσει προσεκτικά τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19, των περιορισμών της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού, των γεωπολιτικών εντάσεων και άλλων παραγόντων στους Αυστραλούς.

Μια ανάλυση του αυξανόμενου πληθωρισμού και της ταυτόχρονης κατάρρευσης τριών μεγάλων παραδοσιακών τραπεζών – της Silicon Valley Bank (SVB), της Silvergate Bank και της Signature Bank – απέδειξε πρόσφατα ότι περισσότερες από 186 τράπεζες στις ΗΠΑ κινδυνεύουν με παρόμοιο κλείσιμο εάν οι καταθέτες αποφασίσουν να αποσυρθούν όλα τα κεφάλαια. Η έρευνα της ABA στοχεύει στον εντοπισμό τρόπων μείωσης του κόστους ζωής στην Αυστραλία και την απάντηση της κυβέρνησης στη δημοσιονομική πολιτική.

Δείκτης τιμών καταναλωτή, ποσοστιαία μεταβολή από το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, Δεκέμβριος 2012 – Δεκέμβριος 2022. Πηγή: ausbanking.org.au

Η ABA αναγνώρισε ότι πολλοί Αυστραλοί θα δυσκολευτούν να προσαρμοστούν σε υψηλότερο κόστος ζωής, ενώ μπορεί να είναι ευκολότερο για ορισμένους, προσθέτοντας ότι:

«Η ABA σημειώνει ότι οι περισσότεροι πελάτες θα διαχειριστούν το υψηλότερο κόστος ζωής και τις δεσμεύσεις τους για στεγαστικά δάνεια αλλάζοντας τα πρότυπα δαπανών τους, εφαρμόζοντας τις συσσωρευμένες αποταμιεύσεις τους στις υψηλότερες αποπληρωμές τους εν αναμονή υψηλότερων επιτοκίων δανεισμού ή αναχρηματοδοτώντας το στεγαστικό τους δάνειο».

Μία από τις πιο σημαντικές πιέσεις για τις τράπεζες ήταν όταν οι πολίτες πέρασαν από ένα στεγαστικό δάνειο σταθερού επιτοκίου σε ένα μεταβλητό επιτόκιο. Ωστόσο, η ABA προέτρεψε τους πελάτες να είναι προορατικοί και να διασφαλίσουν ότι λαμβάνουν την καλύτερη προσφορά για τις τραπεζικές τους υπηρεσίες.

Αναλογία αποταμίευσης νοικοκυριών, Δεκέμβριος 2014 έως Δεκέμβριος 2022. Πηγή: ausbanking.org.au

Το ενοίκιο ακινήτων σε όλη την Αυστραλία έχει επίσης σημειώσει σταθερή αύξηση καθώς οι αγορές εξομαλύνθηκαν μετά το τέλος των περιορισμών για τον COVID-19. Οι πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες μπορούν να επικοινωνήσουν με τις τράπεζές τους και να λάβουν βοήθεια, όπως παραιτήσεις τελών και χρεώσεων, επείγουσες αυξήσεις πιστωτικών ορίων και αναβολή προγραμματισμένων αποπληρωμών δανείων, για να αναφέρουμε μερικά.

Παράλληλα με αυτήν την προσπάθεια να προστατευτούν οι Αυστραλοί από τον αυξανόμενο πληθωρισμό fiat, η Reserve Bank of Australia και το Υπουργείο Οικονομικών έχουν πραγματοποιήσει ιδιωτικές συναντήσεις με στελέχη της Coinbase, με συζητήσεις γύρω από το μέλλον της ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων στην Αυστραλία.

Η Coinbase συναντήθηκε με τα τμήματα πολιτικής πληρωμών και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της RBA στα μέσα Μαρτίου «ως μέρος της συνεχούς συνεργασίας της Τράπεζας με τη βιομηχανία».

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: