Οι χρήστες BlockFi θα λάβουν πίσω 297 εκατομμύρια $ από Wallet accounts: Αναφορά

Δικαστής των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε άδεια στον πτωχευμένο δανειστή κρύπτο BlockFi να επιστρέψει 297 εκατομμύρια δολάρια σε πελάτες με καταθέσεις που διατηρούσε στο πρόγραμμα Wallet, ανέφερε το Reuters στις 11 Μαΐου.

Η επιστροφή των κεφαλαίων δεν ισχύει για τους χρήστες των λογαριασμών ενδιαφέροντος BlockFi (BIA). Σύμφωνα με τον πτωχευτικό δικαστή Μάικλ Κάπλαν, τα κεφάλαια στους λογαριασμούς BIA χρησιμοποιήθηκαν από την BlockFi για την επιχείρηση δανεισμού της και ως εκ τούτου αποτελούν ιδιοκτησία της πτωχευτικής περιουσίας. Αυτό σημαίνει ότι τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν αργότερα για την αποπληρωμή όλων των πιστωτών.

Το πρόγραμμα Wallet, αντίθετα, δεν κατέβαλε τόκους στις καταθέσεις των πελατών και διατηρήθηκε χωριστά από άλλα κεφάλαια.

Οι χρήστες BIA που επιχείρησαν να μεταφέρουν κεφάλαια σε πορτοφόλια δεν θα λάβουν επιστροφή χρημάτων προς το παρόν, αποφάσισε επίσης ο δικαστής. Σχεδόν 48.000 πελάτες της BlockFi προσπάθησαν να μεταφέρουν 375 εκατομμύρια δολάρια από τους λογαριασμούς τους BIA σε λογαριασμούς Wallet στις 11 Νοεμβρίου, αφού η εταιρεία πάγωσε τις υπηρεσίες της μετά την κατάρρευση της FTX.

Η BlockFi, ωστόσο, δεν απενεργοποίησε τις επιλογές μεταφοράς από την front-end εφαρμογή της, επιτρέποντας στους χρήστες να πραγματοποιούν συναλλαγές μεταξύ λογαριασμών και να λαμβάνουν ακόμη και επιβεβαιώσεις μέσω email. Ωστόσο, οι εν λόγω συναλλαγές ήταν απενεργοποιημένες στο back-end της BlockFi, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούσαν να ολοκληρωθούν.

Οι δικηγόροι αυτών των πελατών υποστήριξαν ότι η BlockFi θα έπρεπε να επιστρέψει και τις μεταφορές τους. Ο δικαστής Kaplan δήλωσε ότι, σύμφωνα με τους όρους παροχής υπηρεσιών της BlockFi, ο δανειστής είχε το δικαίωμα να μπλοκάρει τα αιτήματα συναλλαγών κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας.

Η BlockFi κατέθεσε αίτηση για προστασία λόγω πτώχευσης κατά το κεφάλαιο 11 στα τέλη Νοεμβρίου, έπειτα από ημέρες κερδοσκοπίας σχετικά με την οικονομική της υγεία μετά το φιάσκο της FTX. Εκείνη τη στιγμή, ο δανειστής κρύπτο διέθετε ρευστότητα ύψους 256,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα δικαστικά έγγραφα έδειχναν την West Realm Shires Services Inc. (που δραστηριοποιείται ως FTX US) στην κορυφή της λίστας των πιστωτών, μαζί με ένα χρέος 30 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Η εταιρεία επεδίωξε να πουλήσει τον εξοπλισμό εξόρυξης κρυπτονομισμάτων και 160 εκατομμύρια δολάρια σε δάνεια που υποστηρίζονταν από Bitcoin για να αποπληρώσει τους πιστωτές της. Η BlockFi οφείλει σε περισσότερους από 100.000 πιστωτές περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η BlockFi θα πρέπει να υποβάλει το σχέδιο εξόδου από την πτώχευση έως τις 15 Μαΐου. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Joshua Sussberg, η BlockFi διερευνά μια πιθανή πώληση των περιουσιακών της στοιχείων ή το ενδεχόμενο να βρει έναν εξωτερικό χρηματοδότη για να υποστηρίξει μια συμφωνία αναδιάρθρωσης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: