Η οικονομική επιτροπή της Βουλής των ΗΠΑ λέει στην SEC ότι δεν τους αρέσει η πρόταση επιμέλειας

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών και έξι πρόεδροι υποεπιτροπών απέστειλαν επιστολή στη Γραμματέα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) Vanessa Countryman, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους σχετικά με τον προτεινόμενο από τον οργανισμό κανόνα για τη φύλαξη των συμβουλευτικών πελατών. Συμμετέχουν σε μια σειρά από προσωπικότητες της βιομηχανίας κρύπτο που εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών Patrick McHenry και οι συνάδελφοί του έγραψαν ότι η SEC υπερβαίνει την εξουσία της στον προτεινόμενο κανόνα της, γνωστό ως κανόνα εγγεγραμμένου επενδυτικού συμβούλου (RIA) – ο οποίος αυστηροποιεί τις απαιτήσεις για τους ειδικευμένους θεματοφύλακες των περιουσιακών στοιχείων των πελατών.

Σύμφωνα με την επιστολή τους, ο προτεινόμενος κανόνας θα εφαρμοζόταν σε περιουσιακά στοιχεία πέραν της δικαιοδοσίας του οργανισμού, όπως “έργα τέχνης, μετρητά, εμπορεύματα και μη παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία” και θα παρεμπόδιζε “τη δικαιοδοσία άλλων ρυθμιστικών αρχών, επιβάλλοντας κανόνες θεματοφυλακής σε οντότητες που έχουν ήδη τις πρακτικές θεματοφυλακής τους ρυθμιζόμενες από άλλη ρυθμιστική αρχή”.

Στην επιστολή υποστηρίζεται ότι η πρόταση αποκλίνει από τις συνήθεις πρακτικές του κλάδου και θα είναι “απίστευτα δαπανηρή” και θα “υπονομεύσει την πιο βασική λειτουργία των τραπεζών, τη διατήρηση μετρητών”. Οι συμμετέχοντες στην αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θα πληγούν ιδιαίτερα σκληρά:

“Ο προτεινόμενος κανόνας θα έχει υπερβολικό αντίκτυπο στους συμμετέχοντες στην αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, καθώς οι επιχειρηματίες και οι εταιρείες του οικοσυστήματος αγωνίζονται ήδη να βρουν τράπεζες πρόθυμες να φυλάξουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.”

Η αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στρέφεται συχνά σε τράπεζες με κρατικό καταστατικό και καταπιστεύματα για τραπεζικές υπηρεσίες. Ο περιορισμός του προτεινόμενου κανόνα των αναγνωρισμένων θεματοφυλάκων σε ομοσπονδιακά καταστατικά ιδρύματα θα δημιουργήσει επιπλοκές για αυτούς και θα μειώσει τον ανταγωνισμό, αναφέρεται στην επιστολή. Επιπλέον, ο προτεινόμενος κανόνας θα αλληλεπιδράσει με το Staff Accounting Bulletin 121 της SEC για να μειώσει περαιτέρω τον τραπεζικό κλάδο.

Ο προτεινόμενος κανόνας έχει συγκεντρώσει δυσμενή σχόλια από την Blockchain Association και την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Andreessen Horowitz. Ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Coinbase, Paul Grewal, ζήτησε αλλαγές στην πρόταση σε επιστολή του προς την SEC.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: