Η κινεζική τράπεζα BOCI εκδίδει την πρώτη tokenized security της χώρας σε blockchain Ethereum .

Χονγκ Κονγκ, 12 Ιουνίου 2023 – Η BOCI εξέδωσε με επιτυχία πλήρως ψηφιακά δομημένα ομόλογα ύψους 200 εκατομμυρίων CNH, αποτελώντας το πρώτο κινεζικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που εκδίδει συμβολαιοποιημένο τίτλο στο Χονγκ Κονγκ. Το προϊόν προήλθε από την UBS και τοποθετήθηκε στους πελάτες της στην Ασία-Ειρηνικό, σηματοδοτώντας μια μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ της BOCI και της UBS στον χώρο των ψηφιακών δομημένων χρεογράφων.

Η UBS είχε εκδώσει τον Δεκέμβριο του 2022 ένα tokenized ομόλογο σταθερού επιτοκίου ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ σύμφωνα με το αγγλικό και το ελβετικό δίκαιο, ψηφιοποιημένο σε ένα αδειοδοτημένο blockchain.

Με την έκδοση αυτών των ψηφιακών τίτλων, τόσο η BOCI όσο και η UBS έκαναν νέα βήματα όσον αφορά το εφαρμοστέο δίκαιο και τους τύπους blockchain. Η συναλλαγή αυτή σηματοδοτεί το πρώτο προϊόν του είδους του στην Ασία και τον Ειρηνικό που έχει συσταθεί σύμφωνα με το δίκαιο του Χονγκ Κονγκ και της Ελβετίας και είναι tokenized στο κύριο Blockchain Ethereum, εισάγοντας με επιτυχία ρυθμιζόμενους τίτλους σε ένα δημόσιο blockchain.

Ως υπερπόντιο επενδυτικό τραπεζικό ίδρυμα του ομίλου BOC, η BOCI έχει μακρά ιστορία στην εξυπηρέτηση διαφόρων τύπων πελατών μέσω συνεχούς καινοτομίας προϊόντων. Η BOCI ήταν το πρώτο κινεζικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που εξέδωσε δομημένα ομόλογα στο εξωτερικό. Επί του παρόντος, η BOCI είναι ένας κορυφαίος κινεζικός εκδότης με πλήρες φάσμα προϊόντων, μεγάλο όγκο εκδόσεων και πλήρεις υπηρεσίες προς τους πελάτες της.

“Η BOCI είναι πολύ χαρούμενη που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στον τομέα της τεχνολογικής χρηματοδότησης και της ψηφιακής χρηματοδότησης”, δήλωσε η κ. Ying Wang, αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της BOCI. “Σε συνεργασία με την UBS, προωθούμε την απλοποίηση των αγορών και των προϊόντων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, για τους πελάτες στην Ασία και τον Ειρηνικό μέσω της ανάπτυξης ψηφιακών δομημένων προϊόντων με βάση το blockchain, σχεδιασμένων ειδικά για τους πελάτες στην Ασία και τον Ειρηνικό. Μας ενθαρρύνει η εξέλιξη της ψηφιακής οικονομίας του Χονγκ Κονγκ και δεσμευόμαστε να προωθήσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την καινοτόμο ανάπτυξη της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας του Χονγκ Κονγκ”.

Η UBS συνεχίζει να επεκτείνει τις υπηρεσίες tokenization, μέσω της UBS Tokenize, σε δομημένα προϊόντα, σταθερό εισόδημα και χρηματοδότηση repo.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την BOCI σε αυτή τη συναλλαγή για να φέρουμε τα δομημένα προϊόντα σε ένα δημόσιο δίκτυο blockchain, υποστηρίζοντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον των πελατών μας στην περιοχή ΑΠΑΚ για πλήρως ρυθμιζόμενα προϊόντα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων”, δήλωσε ο Aurelian Troendle, Global Head of MTN Trading της UBS AG. “Η δραστηριότητα έκδοσης υψηλής συχνότητας μπορεί να επωφεληθεί από τεράστια κέρδη αποδοτικότητας μέσω της χρήσης της τεχνολογίας blockchain, η οποία θα αποφέρει τελικά πλεονεκτήματα στους επενδυτές. Η UBS είναι ενθουσιασμένη που συνεργάζεται με εκδότες όπως η BOCI για να διευρύνει την προσφορά στους πελάτες μας μέσω των δυνατοτήτων μας για tokenization. “

Σχετικά με την BOCI
Η BOCI είναι μια εξ ολοκλήρου ελεγχόμενη επενδυτική τράπεζα της Bank of China, η οποία παρέχει στους εγχώριους και υπερπόντιους πελάτες της ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών εταιρικής χρηματοδότησης, συγχωνεύσεων και εξαγορών, χρηματοοικονομικών συμβουλών, πωλήσεων τίτλων, σταθερού εισοδήματος, ιδιωτικής τραπεζικής, διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, άμεσων επενδύσεων, παραγώγων μετοχών, μοχλευμένης και δομημένης χρηματοδότησης, παγκόσμιων εμπορευμάτων κ.λπ. και διατηρεί ηγετική θέση στις δημόσιες εγγραφές, τη διαπραγμάτευση μετοχών, την έκδοση ομολόγων, τα MPF και άλλες αγορές του Χονγκ Κονγκ και τις αγορές κεφαλαίων της κινεζικής ηπειρωτικής χώρας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σχετικά με τη UBS
Η UBS παρέχει χρηματοοικονομικές συμβουλές και λύσεις σε πλούσιους, θεσμικούς και εταιρικούς πελάτες παγκοσμίως, καθώς και σε ιδιώτες πελάτες στην Ελβετία. Η στρατηγική της UBS επικεντρώνεται στην κορυφαία παγκόσμια επιχείρηση διαχείρισης πλούτου και στην κορυφαία καθολική μας τράπεζα στην Ελβετία, η οποία ενισχύεται από τη Διαχείριση Περιουσιακών Στοιχείων και την Επενδυτική Τράπεζα. Η τράπεζα επικεντρώνεται σε επιχειρήσεις που έχουν ισχυρή ανταγωνιστική θέση στις αγορές-στόχους τους, είναι κεφαλαιακά αποδοτικές και έχουν ελκυστικές μακροπρόθεσμες προοπτικές διαρθρωτικής ανάπτυξης ή κερδοφορίας.

Η UBS είναι παρούσα σε όλα τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά κέντρα παγκοσμίως. Διαθέτει γραφεία σε περισσότερες από 50 περιοχές και τοποθεσίες, με περίπου το 30% των εργαζομένων της να εργάζονται στην Αμερική, το 31% στην Ελβετία, το 19% στην υπόλοιπη Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και το 20% στην Ασία και τον Ειρηνικό. Η UBS Group AG απασχολεί πάνω από 68.000 άτομα σε όλο τον κόσμο. Οι μετοχές της είναι εισηγμένες στο ελβετικό χρηματιστήριο SIX και στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE).

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: