Οι τουρίστες είναι δυσαρεστημένοι με την απαγόρευση πληρωμών κρύπτο στο Μπαλί

Η κυβέρνηση του Μπαλί της Ινδονησίας, πρόσφατα επέβαλε αυστηρές κυρώσεις στις πληρωμές με κρύπτο για αγαθά και υπηρεσίες, υπενθυμίζοντας στους τουρίστες ότι η ρουπία της Ινδονησίας είναι το μόνο νόμιμο νόμισμα. Ορισμένοι τουρίστες ήταν δυσαρεστημένοι με την απόφαση, λέγοντας ότι δεν θα το επισκεφθούν ξανά.

Στις 28 Μαΐου, η κυβέρνηση της Ινδονησίας διαβεβαίωσε ότι οι τουρίστες που χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για πληρωμές “θα αντιμετωπιστούν αυστηρά”. Θα μπορούσαν να τους επιβληθούν ποινές όπως η απέλαση, ποινικές κυρώσεις και διοικητικές κυρώσεις. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις που συλλαμβάνονται να δέχονται κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν επίσης να τιμωρηθούν και να αναγκαστούν να κλείσουν τη λειτουργία τους.

Η κοινότητα των κρύπτο μοιράστηκε διάφορες αντιδράσεις, με κάποιους να λένε ότι η απαγόρευση “έχει νόημα” και κάποιους να απειλούν ότι δεν θα επισκεφθούν ξανά το τουριστικό hotspot.

Στο Reddit, ένα μέλος της κοινότητας μοιράστηκε την πεποίθησή του ότι η μορφή πληρωμής που χρησιμοποιείται “θα πρέπει να εξαρτάται από τις επιχειρήσεις και τους πελάτες”. Ο Redditor δήλωσε ότι αν και τα δύο μέρη είναι πρόθυμα να αποδεχτούν τους κινδύνους της χρήσης κρύπτο ως πληρωμή, θα πρέπει να τους επιτραπεί να προχωρήσουν στις συναλλαγές τους.

Από την άλλη πλευρά, ένας άλλος Redditor πιστεύει ότι η απαγόρευση “έχει νόημα” για την Ινδονησία. Σύμφωνα με το μέλος της κοινότητας, η χώρα χρησιμοποιεί τα χρήματα των τουριστών για να “στηρίξει το νόμισμά της”. Αυτό επιτρέπει στο νόμισμα να διατηρεί την αξία του. Παρόλα αυτά, ο Redditor εξέφρασε ότι διαφωνεί με την απαγόρευση.

Ενώ ορισμένοι προσέφεραν επιχειρήματα και απόψεις για το θέμα, άλλοι επέλεξαν μια πιο απλή προσέγγιση – επανεξετάζοντας τα σχέδιά τους να επισκεφθούν το Μπαλί. Ένα μέλος της κοινότητας έγραψε:

Ενώ πολλοί ήταν κατά της απαγόρευσης, κάποιοι υπερασπίστηκαν την Ινδονησία. Σύμφωνα με έναν Redditor, απλώς προστατεύουν το εισόδημά τους. Οι φόροι μπορούν να εφαρμοστούν μόνο όταν υπάρχουν κανονισμοί. Σε αυτή την περίπτωση, το μέλος της κοινότητας πιστεύει ότι η Ινδονησία δεν έχει ακόμη κάτι τέτοιο. «Βλέπουν την αγελάδα τους να τρέχει μακριά και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να τη σταματήσουν. Επομένως, υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να κάνετε: να χτίσετε φράχτες», έγραψαν.

Ο τουρισμός είναι ένας σημαντικός τομέας που συμβάλλει στην οικονομία του Μπαλί. Έρευνες δείχνουν ότι ο τουρισμός αποτελεί σχεδόν το 28% του εισοδήματος του Μπαλί. Βοηθά την οικονομία δημιουργώντας ευκαιρίες και θέσεις εργασίας για τους ντόπιους. Αυτό υποδηλώνει ότι αν οι τουρίστες σταματήσουν να επισκέπτονται τη χώρα, αυτό θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε μείωση του εισοδήματος.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: