Η Binance ξεκινά τη μετάβαση σε νέα πλατφόρμα στην Ιαπωνία

Μετά από πέντε χρόνια απουσίας από την ιαπωνική αγορά, το ανταλλακτήριο Binance ξεκίνησε τη διαδικασία ίδρυσης μιας νέας και πλήρως ρυθμιζόμενης θυγατρικής στη χώρα. Η κίνηση αυτή ακολουθεί την εξαγορά του ρυθμιζόμενου ανταλλακτηρίου Sakura Exchange Bitcoin (SEBC) τον Νοέμβριο του 2022.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το SEBC θα σταματήσει τις τρέχουσες υπηρεσίες του έως τις 31 Μαΐου και θα ανοίξει εκ νέου ως Binance Japan τις επόμενες εβδομάδες. Οι χρήστες της παγκόσμιας πλατφόρμας του ανταλλακτηρίου στη χώρα θα πρέπει να εγγραφούν στη νέα οντότητα. Η μετάβαση θα είναι διαθέσιμη μετά την 1η Αυγούστου 2023 και θα περιλαμβάνει μια νέα διαδικασία επαλήθευσης ταυτότητας για τη συμμόρφωση με τις τοπικές απαιτήσεις.

Τυχόν εναπομείναντα κεφάλαια στο ανταλλακτήριο SEBC θα μετατραπούν αυτόματα σε ιαπωνικά γεν και θα μεταφερθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των χρηστών από τον Ιούνιο, όπως γνωστοποίησε προηγουμένως η Binance.

Με το ρυθμιστικό τοπίο να στενεύει, η στρατηγική του ανταλλακτηρίου για την επέκταση της παγκόσμιας εμβέλειάς του ήταν η απόκτηση οντοτήτων που ρυθμίζονται τοπικά. Η Binance έκανε μια παρόμοια κίνηση στη Σιγκαπούρη το 2021, στη Μαλαισία το 2022 και στην Ταϊλάνδη πιο πρόσφατα. Στην Ιαπωνία, έκλεισε τις δραστηριότητές της το 2018, αφού δεν κατάφερε να λάβει ανεξάρτητη άδεια από τις τοπικές ρυθμιστικές αρχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, το ανταλλακτήριο δεν θα παρέχει υπηρεσίες παραγώγων στην Ιαπωνία. Η παγκόσμια έκδοση του Binance δεν θα δέχεται νέους λογαριασμούς παραγώγων από χρήστες της χώρας.

Επιπλέον, οι κάτοικοι της Ιαπωνίας που χρησιμοποιούν την παγκόσμια πλατφόρμα δεν θα μπορούν να αυξήσουν ή να ανοίξουν νέες θέσεις επιλογών μετά τις 9 Ιουνίου. Οι εκκρεμείς εντολές θα ακυρωθούν και οι υπάρχουσες θέσεις θα πρέπει να κλείσουν πριν από τις 23 Ιουνίου, δήλωσε το ανταλλακτήριο. Τα Binance Leveraged Tokens δεν θα είναι διαθέσιμα για εμπόριο ή εγγραφή.

“Στο μέλλον, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να εμπλουτίζουμε τις προσφορές υπηρεσιών μας στην Ιαπωνία και θα συνεργαστούμε στενά με τις ρυθμιστικές αρχές για την πιθανή παροχή υπηρεσιών παραγώγων με πλήρως συμβατό τρόπο”, έγραψε η εταιρεία.

Η Ιαπωνία ήταν ένα από τα πρώτα έθνη που εισήγαγε κανονισμούς crypto. Οι τοπικοί νόμοι συνέβαλαν στην ταχεία ανάκτηση κεφαλαίων τον Φεβρουάριο στην FTX Japan, θυγατρική της πτωχευμένης πλέον ανταλλαγής κρύπτο FTX. Οι κανονισμοί της Ιαπωνίας απαιτούν από τα ανταλλακτήρια κρύπτο να διαχωρίζουν τα κεφάλαια των πελατών από άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: