Άλλο ένα αδρανές πορτοφόλι Ethereum ξυπνάει ξανά μετά από 8 χρόνια, διακινώντας εκατομμύρια

Ένα πορτοφόλι Ethereum που ήταν ανενεργό το 2015 ξύπνησε ξαφνικά μετά από οκτώ χρόνια αδράνειας, διακινώντας συνολικά 8.000 ETH σε μόλις δύο λεπτά.

Το πορτοφόλι έλαβε 8.000 ETH μετά τη συμμετοχή του στο ICO (initial coin offering) του Ethereum το 2015 και παρέμεινε ανενεργό μέχρι τις 27 Μαΐου. Εκείνη την ημέρα, ο ιδιοκτήτης του ξεκίνησε με μια προειδοποιητική μεταφορά 1 ETH σε ένα νέο πορτοφόλι. Ένα λεπτό αργότερα, μετέφερε τις υπόλοιπες 7.999 ETH στη νέα διεύθυνση πορτοφολιού.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η κρυψώνα ETH αξίζει περίπου 14,7 εκατομμύρια δολάρια.

Η συναλλαγή αυτή έγινε για πρώτη φορά αντιληπτή από την υπηρεσία ανάλυσης blockchain Lookonchain, η οποία ενημέρωσε τους 219.000 οπαδούς της στο Twitter για τη μεταφορά.

Στην ενότητα των σχολίων της ανάρτησης, υπήρξαν κάποιες εικασίες της κοινότητας σχετικά με τον λόγο της μεταγραφής. Ένας σχολιαστής πρότεινε ότι ο ιδιοκτήτης είχε μόλις αποφυλακιστεί, ενώ ένας άλλος έκανε μια χιουμοριστική παρατήρηση ότι μεταφέρουν χρήματα από ένα παλιό Ledger – ένα αιχμηρό σχόλιο για την αμφιλεγόμενη νέα αναβάθμιση Recover της εταιρείας.

Εκείνη τη στιγμή, τα 8.000 ETH αγοράστηκαν σε τιμή μόλις 0,31 δολάρια ανά token, γεγονός που τοποθετεί το αρχικό ποσό της επένδυσης σε περίπου 2.500 δολάρια.

Στις σημερινές τιμές των 1.917 δολαρίων, αυτό σηματοδοτεί ένα εντυπωσιακό κέρδος 590.000% για τον ιδιοκτήτη.

Αυτό δεν είναι το μόνο πορτοφόλι Ether της εποχής ICO που ξαναζωντάνεψε τους τελευταίους μήνες. Στις 24 Απριλίου, ένα άλλο πορτοφόλι που έλαβε 2.365 ETH (4,5 εκατομμύρια δολάρια) πραγματοποίησε την πρώτη του συναλλαγή μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια, με τον ιδιοκτήτη να μεταφέρει 2.360 ETH σε μια νέα διεύθυνση πορτοφολιού.

Στις 5 Μαρτίου, ένα άλλο πορτοφόλι ETH μετέφερε 10.226 ETH (19,6 εκατομμύρια δολάρια) σε νέα διεύθυνση πορτοφολιού, αφού παρέμεινε αδρανές για πέντε χρόνια.

Η νέα διεύθυνση πορτοφολιού είναι επίσης μια διεύθυνση με μικρό ιστορικό σημαντικών συναλλαγών. Η μόνη άλλη συναλλαγή ETH που έχει καταγραφεί στο νέο πορτοφόλι είναι μια εισερχόμενη συναλλαγή 207 ETH (380.000 δολάρια) που πραγματοποιήθηκε μόλις λίγα λεπτά πριν από την πιο πρόσφατη μεταφορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιπλέον 207 ETH εστάλησαν από ένα άλλο πορτοφόλι που παρέμενε εντελώς ανενεργό από τις 12 Ιουνίου 2017.

Είναι ενδιαφέρον ότι το νέο πορτοφόλι περιέχει επίσης ένα memecoin αξίας 46 δολαρίων που ονομάζεται Gensler (GENSLR), και μόλις 0,24 δολάρια από ένα token εμπνευσμένο από δράκους που ονομάζεται Dejitaru Tsuka (TSUKA), σύμφωνα με τα στοιχεία από το Web3 wallet tracker DeBank.

Το ICO του Ethereum συγκέντρωσε 18 εκατομμύρια δολάρια σε δύο στάδια μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου του 2014. Η τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία για την προπώληση ήταν 1 Bitcoin για 2.000 ETH. Το Blockchain Ethereum δεν ξεκίνησε μέχρι τις 30 Ιουλίου 2015, πράγμα που σημαίνει ότι οι επενδυτές έπρεπε να περιμένουν περισσότερο από ένα χρόνο για να μπορέσουν να εξαργυρώσουν και να χρησιμοποιήσουν τους Ether τους.

Τα αδρανή πορτοφόλια με τεράστια ποσά κρύπτο μπορούν να ξυπνήσουν για διάφορους λόγους. Μερικές φορές τα αδρανή πορτοφόλια ξυπνούν ξανά επειδή έχουν υποστεί πειρατεία. Άλλες φορές, είναι απλά επειδή ο ιδιοκτήτης μπορεί να το έχει ξεχάσει και μετά την εκ νέου ανακάλυψή του, έχει αποφασίσει ότι είναι ενδεχομένως μια καλή στιγμή να τα πουλήσει.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: