Οι συνιδρυτές του Gala Games εμπλέκονται σε αγωγή που κατηγορεί ο ένας τον άλλον για κλοπή 130 εκατομμυρίων δολαρίων

Σε μια ταχέως εντεινόμενη εσωτερική διαμάχη, οι συνιδρυτές της Gala Games, μιας εξέχουσας πλατφόρμας παιχνιδιών blockchain, Eric Schiermeyer και Wright Thurston, έχουν κινήσει ξεχωριστές νομικές ενέργειες ο ένας εναντίον του άλλου. Οι αγωγές αυτές, οι οποίες κατατέθηκαν αμφότερες στις 31 Αυγούστου σε περιφερειακό δικαστήριο της Γιούτα, υποστηρίζουν σημαντικά παραπτώματα και από τις δύο πλευρές.

Ο Schiermeyer, ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της Gala Games, έχει ασκήσει αγωγή κατά του Thurston και της επενδυτικής του εταιρείας True North United Investments, κατηγορώντας τους για υπεξαίρεση tokens του GALA αξίας περίπου 130 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα εν λόγω token αποτελούν κεντρικό στοιχείο του οικοσυστήματος της Gala Games, ενός σημαντικού παίκτη στον κλάδο των παιχνιδιών blockchain.

Σύμφωνα με τη μήνυση του Schiermeyer, τα token GALA μεταφέρθηκαν αρχικά σε ένα πορτοφόλι που ελέγχεται από την εταιρεία, αλλά στη συνέχεια διασκορπίστηκαν σε 43 άλλα πορτοφόλια υπό τον έλεγχο του Thurston. Ο Schiermeyer ισχυρίζεται ότι τα εν λόγω token είτε πωλήθηκαν είτε ανταλλάχθηκαν μέσω μιας περίπλοκης σειράς συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Σεπτεμβρίου 2022 και Μαΐου 2023.

Αρχικά, ο Thurston ισχυρίστηκε ότι κρατούσε με ασφάλεια τα tokens για λογαριασμό της Gala Games, αλλά αργότερα ισχυρίστηκε ότι τα tokens που πούλησε ήταν δικά του. Η αγωγή του Schiermeyer αμφισβητεί έντονα αυτόν τον ισχυρισμό. Επιπλέον, ο Thurston κατηγορείται ότι οικειοποιήθηκε άδειες λειτουργίας κόμβων στο οικοσύστημα Gala, άδειες που έχουν τη δυνατότητα να αποφέρουν token GALA. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο Thurston πούλησε αυτές τις άδειες και κράτησε τα έσοδα.

Την ίδια ημέρα, η True North, η επενδυτική εταιρεία του Thurston, κατέθεσε μήνυση κατά του Schiermeyer, ισχυριζόμενη ότι σπατάλησε εκατομμύρια περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και ότι εκτρέπει εταιρικά κεφάλαια για προσωπική χρήση.

Η μήνυση κατά του Schiermeyer υποστηρίζει ότι ίδρυσε θυγατρικές της Gala στην Ελβετία και το Ντουμπάι, τοποθετώντας τον εαυτό του ως κύριο μέτοχο για να επιδιώξει επιχειρηματικές ευκαιρίες χωρίς τη συμμετοχή του Thurston. Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι ο Schiermeyer παρείχε ελλιπή ή ανακριβή εταιρικά αρχεία στον Thurston παρά τα πολυάριθμα αιτήματα για διαφάνεια.

Και οι δύο αγωγές επιδιώκουν την απομάκρυνση του άλλου από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Gala και επιδιώκουν διάφορες μορφές αρωγής και αποζημίωσης. Η αγωγή του Schiermeyer αποσκοπεί στην ανάκτηση των υποτιθέμενων κλεμμένων token GALA, ενώ η αγωγή του Thurston απαιτεί αποζημίωση και ανακούφιση τουλάχιστον 750 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή η νομική αναταραχή έρχεται στον απόηχο μιας προηγούμενης αγωγής τον Μάρτιο, στην οποία η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) μήνυσε τον Thurston, την True North και μια άλλη εταιρεία που ίδρυσε, την Green United. Η αγωγή της SEC τους κατηγόρησε ότι πωλούσαν επενδύσεις σε ένα δόλιο σύστημα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Οι αγωγές αυτές ρίχνουν μια σκιά πάνω από τη διακυβέρνηση και την οικονομική διαχείριση της Gala Games, καθώς και οι δύο συνιδρυτές αντιμετωπίζουν κατηγορίες που, αν αποδειχθούν, θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο μέλλον της εταιρείας.

Επισημαίνεται ότι αυτό το άρθρο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν πρέπει να θεωρηθεί ως νομική, φορολογική, επενδυτική, χρηματοοικονομική ή οποιαδήποτε άλλη μορφή συμβουλής.

Αποποίηση ευθυνών: Αυτή η ιστορία είναι μια εξελισσόμενη κατάσταση και το CryptoNea θα παρέχει ενημερώσεις καθώς θα γίνονται διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες και η κατάσταση θα εξελίσσεται.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: