Η επερχόμενη βιογραφία του Elon Musk θα φωτίσει τους δεσμούς του με το Dogecoin

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Έλον Μασκ, η ζωή του οποίου αποτελεί το αντικείμενο της πολυαναμενόμενης βιογραφίας του συγγραφέα Γουόλτερ Άιζακσον που θα κυκλοφορήσει στις 12 Σεπτεμβρίου, είναι έτοιμος να αποκαλυφθεί σε μια διεξοδική εξερεύνηση. Το βιβλίο του Isaacson θα βουτήξει βαθιά στις περιπλοκές της καριέρας του Musk, συμπεριλαμβανομένης της τολμηρής κίνησής του να αποκτήσει το Twitter και των πιθανών επιπτώσεων για το Dogecoin, ενώ παράλληλα θα εμβαθύνει στις ενδιαφέρουσες αλληλεπιδράσεις του με προσωπικότητες όπως ο Sam Bankman-Fried. Εδώ, παρουσιάζουμε βασικές ιδέες από τη βιογραφία, προσφέροντας νέες προοπτικές σε αυτά τα συναρπαστικά θέματα.

Η πιθανή ενσωμάτωση του DOGE από τον Elon Musk στο X (πρώην Twitter)

Σε μια κρυφή ματιά από την επερχόμενη βιογραφία, ο Walter Isaacson παρέχει μια αποκλειστική ματιά σε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες αποφάσεις στην ιστορική καριέρα του Elon Musk. Με την είδηση της απόκτησης μετοχών του Twitter από τον Musk, ο ίδιος επικοινώνησε με τον Parag Agrawal, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, ενορχηστρώνοντας μια μυστική συνάντηση σε δείπνο στις 31 Μαρτίου. Ενώ ο Musk θεωρούσε τον Agrawal ως “πολύ καλό παιδί”, υποστήριξε ότι η συμπάθεια δεν ήταν επιθυμητό χαρακτηριστικό για έναν CEO. Το όραμα του Musk ήταν το Twitter να διοικείται από έναν “δράκο που αναπνέει φωτιά”, έναν ρόλο που πίστευε ότι ο Agrawal δεν πληρούσε.

Blockchain Social Media: Kimbal’s Brainchild

Την επόμενη ημέρα, ο Musk γευμάτισε μαζί με τον αδελφό του, Kimbal, ο οποίος έφερε την ιδέα μιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης βασισμένης στo blockchain. Ενδιαφερόμενος, ο Musk πρότεινε μάλιστα παιχνιδιάρικα να ενσωματώσει το Dogecoin, το κρυπτονόμισμα που υποστήριζε, ως σύστημα πληρωμών για την πλατφόρμα. Στη συνέχεια, έστειλε στον Kimbal μια σειρά μηνυμάτων κειμένου που επεξεργάζονταν περαιτέρω την ιδέα ενός “συστήματος κοινωνικών μέσων δικτύωσης blockchain” που θα συνδύαζε απρόσκοπτα τις πληρωμές και τα συνοπτικά μηνύματα κειμένου που μοιάζουν με το Twitter.

Blockchain Twitter και η αντισυμβατική φήμη του Musk

Ο λογαριασμός του Isaacson επεκτείνεται στον Sam Bankman-Fried, ιδρυτή του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, ο οποίος εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον να συμμετάσχει στο εγχείρημα. Ο οικονομικός σύμβουλος του Musk στη Morgan Stanley συνέστησε να ληφθεί υπόψη ο Bankman-Fried, ο οποίος υποστήριξε ότι θα μπορούσε να προσφέρει ζωτικής σημασίας τεχνογνωσία μηχανικού για την ενσωμάτωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τo blockchain και να επενδύσει το ιλιγγιώδες ποσό των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο έργο.

Ωστόσο, ο Μασκ έτρεφε αμφιβολίες, θεωρώντας ότι ένα κοινωνικό δίκτυο βασισμένο στο blockchain είναι πολύ αργό για τον ταχύτατο κόσμο του Twitter. Ο ίδιος απάντησε στον σύμβουλό του υποστηρίζοντας: “Το Twitter με blockchain δεν είναι εφικτό, δεδομένων των απαιτήσεων εύρους ζώνης και καθυστέρησης που είναι εγγενείς σε ένα ομότιμο δίκτυο”.

Ο Bankman-Fried, αν και αρχικά γοητεύτηκε από τις φιλοδοξίες του Musk για το Twitter, τελικά αρνήθηκε να επενδύσει ή να μετατρέψει τις μετοχές του στο Twitter. Επικαλέστηκε ανησυχίες σχετικά με τη συμπεριφορά του Musk, χαρακτηρίζοντάς τον “τρελό”.

Γιατί αυτό έχει σημασία

Ο νομικός σύμβουλος του Musk τον έπεισε τελικά ότι μια δίκη θα κατέληγε πιθανότατα σε δυσμενές αποτέλεσμα, αναγκάζοντας τον Musk να κλείσει τη συμφωνία με το Twitter με τους αρχικούς της όρους. Παρά τις αρχικές απογοητεύσεις με τη διοίκηση του Twitter, η αισιοδοξία του Musk για την πλατφόρμα αναζωπυρώθηκε. Είδε τεράστιες δυνατότητες και μυριάδες ζητήματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν, δηλώνοντας: “Οι δυνατότητες είναι τόσο τεράστιες. Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που μπορώ να βελτιώσω”. Κατά συνέπεια, ο Musk σφράγισε επίσημα τη συμφωνία τον Οκτώβριο.

Ο συγγραφέας Walter Isaacson πέρασε δύο χρόνια βυθίζοντας τον εαυτό του στον κόσμο του Musk, παρακολουθώντας τον στενά και εμβαθύνοντας στις πτυχές του μυαλού και της καθημερινότητάς του. Εκτενείς συνεντεύξεις με την οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους, ακόμη και τους αντιπάλους του Musk, έδωσαν ένα πολύπλευρο πορτρέτο ενός από τα πιο τρομερά διανοητικά μυαλά του κόσμου.

Οι προπαραγγελίες για τη βιογραφία του Elon Musk είναι προς το παρόν διαθέσιμες στο Amazon.

Δράση τιμών: Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το Dogecoin (DOGE) διαπραγματευόταν στα 0,063 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 0,10% τις τελευταίες 24 ώρες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: