Αύξηση της υιοθέτησης κρύπτο στην Τουρκία εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό: Νέα έκθεση

Η Τουρκία βιώνει ένα αξιοσημείωτο κύμα στην υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων, καθώς ο αριθμός των λάτρεις των κρυπτονομισμάτων στη χώρα έχει αυξηθεί από το 40 τοις εκατό στο 52 τοις εκατό τους τελευταίους 18 μήνες.

Τα στοιχεία αυτά, που προέρχονται από έρευνα σε 500 συμμετέχοντες, αποτελούν μέρος της έκθεσης “Understanding Crypto Users” της KuCoin, ρίχνοντας φως στην αυξανόμενη γοητεία των κρυπτονομισμάτων στον τουρκικό πληθυσμό.

Τα ευρήματα στην Τουρκία, καθώς και οι προηγούμενες εκθέσεις, υποδηλώνουν ότι ο αυξανόμενος αριθμός και το ποσοστό των επενδυτών κρυπτονομισμάτων στη χώρα αντανακλούν το αυξανόμενο ενδιαφέρον και την αποδοχή των κρυπτονομισμάτων ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στο πλαίσιο της εντυπωσιακής υποτίμησης της τουρκικής λίρας κατά 50% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Αντίστοιχες τάσεις έχουν εμφανιστεί σε έθνη όπως η Βραζιλία και η Νιγηρία, όπου ο πληθωρισμός αποτελεί επιτακτική ανησυχία.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι το 58% των ερωτηθέντων επενδύει κυρίως στα κρυπτονομίσματα ως μέσο συσσώρευσης πλούτου μακροπρόθεσμα, ενώ το 37% τα αντιλαμβάνεται ως αποθήκη αξίας. Μεταξύ των κρυπτονομισμάτων, το Bitcoin διατηρεί τη θέση του ως το πλέον αγαπημένο, με το 71% των επενδυτών να το κατέχουν, ακολουθούμενο από το Ethereum και άλλα stablecoins.

Επιπλέον, η έρευνα υπογραμμίζει την αυξανόμενη συμμετοχή των νέων γυναικών στον τομέα των κρυπτονομισμάτων της Τουρκίας, με το 47 τοις εκατό των επενδυτών αυτής της ηλικιακής ομάδας να είναι γυναίκες. Η μελέτη υπογράμμισε τον σημαίνοντα ρόλο των συστάσεων από τους φίλους και την οικογένεια στην ενθάρρυνση των ατόμων να αποτολμήσουν επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας διερευνά ενεργά την ανάπτυξη ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC), γνωστού ως ψηφιακή λίρα, σηματοδοτώντας την εξελισσόμενη στάση της χώρας στην ψηφιακή χρηματοδότηση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: