Οι συμμετοχές της PayPal σε κρύπτο αυξήθηκαν κατά 56% το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια

Η εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας PayPal αποκάλυψε πρόσφατα τις συμμετοχές της σε κρυπτονομίσματα στην τριμηνιαία έκθεση που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών.

Υποστηρίζοντας ένα συνδυασμένο σύνολο 943 εκατομμυρίων δολαρίων σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων στις 31 Μαρτίου 2023, η κατάθεση παρουσιάζει αύξηση 56% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο της εταιρείας, όπου η PayPal αποκάλυψε 604 εκατομμύρια δολάρια.

Οι αναφερόμενες συνολικές χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της PayPal για αυτό το τρίμηνο ήταν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα περιουσιακά στοιχεία κρύπτο να αποτελούν το 77,9% – πάνω από 10% από τις αναφερόμενες υποχρεώσεις του τέταρτου τριμήνου του 2022.

Σύμφωνα με την έκθεση, η PayPal θεωρεί ότι τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία της αποτελούν “υποχρέωση διασφάλισης” λόγω των “μοναδικών κινδύνων που συνδέονται με τα κρυπτονομίσματα”. Η γνωστοποίηση αναφέρει επίσης ότι τα συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα που κατέχει η εταιρεία παραμένουν αμετάβλητα από το προηγούμενο τρίμηνο:

“Επιτρέπουμε στους πελάτες μας σε ορισμένες αγορές να αγοράζουν, να κατέχουν, να πωλούν, να λαμβάνουν και να αποστέλλουν ορισμένα κρυπτονομίσματα, καθώς και να χρησιμοποιούν τα έσοδα από τις πωλήσεις κρυπτονομισμάτων για την πληρωμή αγορών στο ταμείο. Αυτά τα κρυπτονομίσματα αποτελούνται από Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash και Litecoin (συλλογικά, “τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία των πελατών μας”)”.

Η φύλαξη των περιουσιακών στοιχείων που η PayPal κατέχει για λογαριασμό των πελατών της παραμένει περιορισμένη σε τρίτες εταιρείες χαρτοφυλακίου. Η PayPal αναγνωρίζει ότι αυτό αποτελεί ευθύνη για τους πελάτες σε περίπτωση που τα τρίτα μέρη δεν είναι σε θέση να διεκπεραιώσουν τις συναλλαγές – μια δήλωση που μεταφέρθηκε από την κατάθεση του προηγούμενου τριμήνου – ωστόσο, η κατάθεση αναφέρει επίσης ότι κανένα τέτοιο σφάλμα δεν έχει ακόμη συμβεί:

“Μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023, η Εταιρεία δεν έχει υποστεί κανένα συμβάν απώλειας διασφάλισης και, ως εκ τούτου, η υποχρέωση διασφάλισης περιουσιακών στοιχείων κρύπτο και το αντίστοιχο περιουσιακό στοιχείο διασφάλισης καταγράφηκαν στην ίδια αξία.”

Η ανάλυση των περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων του Q1 2023 για την PayPal περιλαμβάνει 499 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin (από 291 εκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο), 362 εκατομμύρια δολάρια σε Ether (από 250 εκατομμύρια δολάρια), και 82 εκατομμύρια δολάρια που αποτελούνται από Bitcoin Cash και Litecoin (από 63 εκατομμύρια δολάρια).

Η κερδοφορία της PayPal αυξήθηκε επίσης το πρώτο τρίμηνο. Σε βάση γενικώς αποδεκτών λογιστικών αρχών (GAAP), η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή ύψους 0,70 δολαρίων, έναντι 0,43 δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2022. Σε μη GAAP βάση, τα κέρδη της PayPal ανά μετοχή ήταν 1,17 δολάρια, από 0,88 δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: