“Πόλεμος κατά των κρύπτο” – Πρόσφατα κατατεθειμένες επιστολές κατακεραυνώνουν τους προτεινόμενους κανόνες φύλαξης της SEC

Μια πρόταση της ρυθμιστικής αρχής των Ηνωμένων Πολιτειών για τις κινητές αξίες να αυστηροποιήσει τους κανόνες γύρω από την φύλαξη κρύπτο έχει συναντήσει την αντίθεση τουλάχιστον δύο υποστηρικτών του κλάδου, σύμφωνα με τις επιστολές που κατατέθηκαν πρόσφατα.

Στις 8 Μαΐου -την προθεσμία για την υποβολή σχολίων σχετικά με την πρόταση- ο φορέας υπεράσπισης της βιομηχανίας κρύπτο Blockchain Association κατέθεσε την επιστολή του προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) επικρίνοντας την πρότασή της για την τροποποίηση του κανόνα περί θεματοφυλακής.

Τρεις ημέρες νωρίτερα, παρόμοια επιστολή είχε αποστείλει το ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων Web3 Andreessen Horowitz (a16z).

Η Marisa Tashman Coppel, δικηγόρος πολιτικής της ένωσης, έγραψε στο Twitter στις 8 Μαΐου ότι ο κανόνας θα “περιορίσει δραστικά τις επενδύσεις σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία” και υποστήριξε ότι στην τρέχουσα μορφή του, ο κανόνας είναι “παράνομος”.

Την ίδια ημέρα, ο γενικός σύμβουλος της a16z, Miles Jennings, έγραψε στο Twitter την επιστολή της, λέγοντας ότι η εταιρεία “δεν μάσησε τα λόγια της” και αποκάλεσε την πρόταση της SEC “μια λανθασμένη και διαφανή προσπάθεια πολέμου κατά των κρύπτο “.

Στην επιστολή της, η Blockchain Association παρείχε πάνω από δώδεκα ξεχωριστά επιχειρήματα για να αποκρούσει την SEC. Μεταξύ άλλων ισχυρισμών, ανέφερε ότι ο κανόνας υπερβαίνει την αρμοδιότητα της SEC, θα εμποδίσει τους συμβούλους να συναλλάσσονται με τα ανταλλακτήρια κρύπτο και θα αφήσει τα περιουσιακά στοιχεία των επενδυτών σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Η A16z περιέγραψε λεπτομερώς παρόμοια επιχειρήματα στην επιστολή της, αλλά επικεντρώθηκε περισσότερο στις επιπτώσεις του στους εγγεγραμμένους επενδυτικούς συμβούλους, δηλαδή ότι οι σύμβουλοι θα εμποδίζονταν να χρησιμοποιούν τα κρύπτο και ότι οι κανόνες θα μπορούσαν να παραβιάσουν το καθήκον φροντίδας που απαιτεί η SEC από τις εν λόγω επιχειρήσεις.

Χαρακτήρισε την απαγόρευση των συμβούλων να μπορούν να συναλλάσσονται με κρύπτο σε centralized exchanges “παράνομη, ανεφάρμοστη και επικίνδυνη”.

Η πρόταση του Φεβρουαρίου, η οποία δεν έχει ακόμη εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, θα εφαρμόσει αυστηρότερους κανόνες για τους συμβούλους επενδύσεων όσον αφορά τη φύλαξη περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένης των κρύπτο.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διαχωρίζουν κατάλληλα τα περιουσιακά στοιχεία και οι θεματοφύλακες θα πρέπει να έχουν ετήσιους ελέγχους από δημόσιους λογιστές, μεταξύ μιας σειράς άλλων μέτρων διαφάνειας.

Ο Gensler έχει στοχεύσει ειδικά τα ανταλλακτήρια κρύπτο με τον κανόνα και δήλωσε ότι ορισμένες πλατφόρμες συναλλαγών κρύπτο που προσφέρουν υπηρεσίες θεματοφυλακής δεν είναι πραγματικά “ειδικευμένοι θεματοφύλακες”.

Η πρόταση αντιμετώπισε αντιδράσεις ακόμη και από το εσωτερικό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ο επίτροπος Hester Pierce αμφισβήτησε την “λειτουργικότητα και το εύρος” του κανόνα και τη φαινομενική στόχευσή του στις εταιρείες κρύπτο και τις εταιρείες που σχετίζονται με τα κρύπτο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: