Cryptocurrency Governments & Crypto

Οι Ρώσοι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων παροτρύνουν τον Πούτιν να σταματήσει την ρυθμιστική εχθρότητα

Καθώς η Ρωσία συνεχίζει να καθυστερεί την υιοθέτηση κανονισμών για τα κρυπτονομίσματα, τοπικοί υποστηρικτές έχουν απευθύνει έκκληση στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να αλλάξει την προσέγγιση της κυβέρνησης για τη ρύθμιση της αγοράς.

Η Ρωσική Ένωση Βιομηχανίας Κρύπτο και Blockchain (RACIB) – μια μεγάλη ομάδα λάτρεις των κρυπτονομισμάτων και των blockchain στη Ρωσία –  εξέδωσε ανοιχτή επιστολή στον Πούτιν στις 6 Μαρτίου, καλώντας τον πρόεδρο να αντιμετωπίσει τους κινδύνους από την αγνόηση της παγκόσμιας ανάπτυξης της βιομηχανίας κρύπτο.

Στην επιστολή, η RACIB υποστήριξε ότι η Ρωσία άργησε πολύ να εφαρμόσει πειραματικά νομικά καθεστώτα που στοχεύουν στην υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων παρά την επιβολή του πρώτου νόμου περί κρύπτο , «On Digital Financial Assets», το 2021.

Τον Νοέμβριο του 2022, νομοθέτες στη Ρωσία εισήγαγαν μια σειρά νομικών τροποποιήσεων στον νόμο περί κρυπτονομισμάτων, προτείνοντας την έναρξη μιας «εθνικής ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων». Σύμφωνα με το RACIB, ορισμένες από αυτές τις τροποποιήσεις θα περιέπλεξαν σημαντικά την εφαρμογή των ψηφιακών χρηματοοικονομικών τεχνολογιών στη Ρωσία, καθώς εισάγουν ποινικές κυρώσεις για τους τοπικούς προγραμματιστές blockchain.

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις θα δώσουν στις ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου μια “θάλασσα επιλογών” για να πιέσουν την τοπική κοινότητα κρύπτο, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της RACIB Alexander Brazhnikov στην Cointelegraph.

«Δεν θα είναι εύκολο για τις εταιρείες στη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων να αποδείξουν ότι κάνουν τα πάντα στο πλαίσιο της ρωσικής νομοθεσίας», δήλωσε ο Brazhnikov.

Η RACIB ζήτησε τελικά από τον Πούτιν να βάλει τέλος στην εχθρική ρυθμιστική στάση της Ρωσίας για τα κρύπτο, καθώς εμποδίζει τις τοπικές επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες των κρύπτο και θα οδηγούσε ενδεχομένως τη χώρα σε «άμεσες οικονομικές απώλειες». Η RACIB δήλωσε:

«Η υπάρχουσα κρατική πολιτική γύρω από τη ρύθμιση των ψηφιακών χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τη ρωσική οικονομία να μείνει πίσω όχι μόνο από εχθρικές, αλλά και φιλικές χώρες λόγω της καθυστέρησης εισαγωγής νέων χρηματοοικονομικών τεχνολογιών».

Σύμφωνα με την RACIB, ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους πίσω από την παράβλεψη των πλεονεκτημάτων της βιομηχανίας κρύπτο είναι η μετεγκατάσταση τοπικών ταλέντων σε προηγμένες δικαιοδοσίες, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (EAEU) όπως το Καζακστάν και η Αρμενία.

Για να βοηθήσει τη Ρωσία να αλλάξει τη σκληρή νομοθετική στάση της για τα κρυπτονομίσματα, η RACIB ζήτησε από τον Πούτιν να δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων της κοινότητας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, για να συνεργαστεί με την κυβέρνηση για την οικοδόμηση της πολιτικής ρύθμισης κρυπτονομισμάτων του κράτους. Ο όμιλος έχει εκφράσει συγκεκριμένα ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και την εφαρμογή συστημάτων διασυνοριακών πληρωμών στη Ρωσία, στις δικαιοδοσίες της EAEU, καθώς και σε άλλες χώρες όπως η Βραζιλία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική.

Το 2021, ο Yury Pripachkin της RACIB υποστήριξε ότι η Ρωσία δεν έκανε «απολύτως τίποτα» για να ρυθμίσει την τοπική αγορά κρυπτονομισμάτων.

Τα νέα έρχονται αμέσως μετά την επανάληψη της ασυμβίβαστης στάσης της ρωσικής κεντρικής τράπεζας για τα κρύπτο, με την Elizaveta Danilova, επικεφαλής του τμήματος χρηματοοικονομικής σταθερότητας της Bank of Russia, να υποστηρίζει ότι η νομιμοποίηση των επενδύσεων σε κρύπτο απειλεί την ευημερία των Ρώσων πολιτών. Ταυτόχρονα, η Τράπεζα της Ρωσίας δεν βλέπει κανένα πρόβλημα να νομιμοποιήσει την εξόρυξη κρύπτο και να επιτρέψει τη χρήση κρύπτο σε διασυνοριακές συναλλαγές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/russian-crypto-advocates-urge-putin-to-stop-regulatory-hostility

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X