Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διασφαλίσει τον “υγιή ανταγωνισμό” στο metaverse

Λαμβάνοντας υπόψη τον ρυθμιστικό αγώνα για να συμβαδίσει με τις διαρκώς εξελισσόμενες καινοτομίες, η Margrethe Vestager, η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια Ευρώπη κατάλληλη για την ψηφιακή εποχή και επίτροπος για τον ανταγωνισμό από το 2014, συνέστησε ένα ξεκίνημα για τις επιπτώσεις του καταιγισμού ιδεών τεχνολογιών όπως το metaverse και το ChatGPT.

Μιλώντας για την πολιτική ανταγωνισμού στο συνέδριο Keystone, ο Vestager τόνισε πώς η ψηφιακή μετάβαση και η στροφή σε μια ψηφιακή οικονομία είχαν φέρει κινδύνους και ευκαιρίες για όλους. Πιστεύει ότι η νομοθεσία υστερεί σε σχέση με τις τεχνολογικές εξελίξεις, προσθέτοντας:

«Σίγουρα δεν ήμασταν πολύ γρήγοροι να δράσουμε – και αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό μάθημα για εμάς στο μέλλον».

Ενώ η επιβολή και η νομοθετική διαδικασία θα συνεχίσουν να παραμένουν ένα βήμα πίσω από τις τεχνολογικές καινοτομίες, ο Vestager τόνισε την ανάγκη να προβλεφθούν και να προγραμματιστούν τέτοιες αλλαγές. Η ίδια δήλωσε:

«Για παράδειγμα, είναι ήδη καιρός να αρχίσουμε να ρωτάμε πώς πρέπει να μοιάζει ο υγιής ανταγωνισμός στο metaverse ή πώς κάτι σαν το ChatGPT μπορεί να αλλάξει την εξίσωση».

Η επίτροπος αποκάλυψε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιβάλει αντιμονοπωλιακές έρευνες από τον Μάιο του 2023 με στόχο την αγορά του Facebook και τον τρόπο με τον οποίο η Meta χρησιμοποιεί δεδομένα που σχετίζονται με διαφημίσεις από ανταγωνιστές.

Η 15η Φεβρουαρίου σηματοδότησε την έναρξη του European Blockchain Regulatory Sandbox, το οποίο παρέχει χώρο για ρυθμιστικό διάλογο για 20 έργα ετησίως έως το 2026.

Στο άλλο άκρο του φάσματος, οι νομοθέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητούν για τη χρήση zero-knowledge proofs for digital IDs.

«Το νέο eID θα επιτρέπει στους πολίτες να αναγνωρίζουν και να πιστοποιούν την ταυτότητα τους στο διαδίκτυο (μέσω ενός ευρωπαϊκού πορτοφολιού ψηφιακής ταυτότητας) χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουν σε εμπορικούς παρόχους, όπως συμβαίνει σήμερα – μια πρακτική που εγείρει ανησυχίες για την εμπιστοσύνη, την ασφάλεια και το απόρρητο».

Τα Zero-knowledge proofs βρέθηκαν πρόσφατα στο επίκεντρο της προσοχής των ερευνητών ως ένας τρόπος για να διασφαλιστεί η κανονιστική συμμόρφωση και το απόρρητο στα ψηφιακά νομίσματα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/eu-commission-to-ensure-healthy-competition-in-the-metaverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: