Binance

Η Voyager κερδίζει την έγκριση του δικαστηρίου για πώληση στην Binance.US

Η απόφαση επιτρέπει στον δανειστή κρύπτο να βγει από τη χρεοκοπία του, αλλά πρέπει ακόμα να προβεί σε κάποια δέουσα επιμέλεια με την Binance US πριν ολοκληρωθεί η πώληση.

Ο χρεοκοπημένος δανειστής κρυπτονομισμάτων Voyager Digital κέρδισε την έγκριση του δικαστηρίου να πουλήσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια των περιουσιακών του στοιχείων στην Binance.US.

Η έγκριση δόθηκε από τον δικαστή πτώχευσης των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικλ Γουάιλς στις 7 Μαρτίου, η οποία ήρθε μετά από τέσσερις ημέρες επιχειρημάτων που παρουσιάστηκαν από τη Voyager και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Wiles είπε ότι θα δώσει στην πλατφόρμα συναλλαγών την άδεια να κλείσει την πώληση του Binance.US και να εκδώσει διακριτικά αποπληρωμής σε επηρεασμένους πελάτες της Voyager, κάτι που θα τους επέστρεφε περίπου το 73% των οφειλομένων τους.

Ο Wiles απέρριψε μια σειρά από επιχειρήματα της SEC ότι η αναδιανομή των κεφαλαίων από το Voyager στην Binance.US θα παραβίαζε τους νόμους περί τίτλων των ΗΠΑ, σύμφωνα με μια έκθεση της 7ης Μαρτίου από το Bloomberg:

«Δεν μπορώ να βάλω ολόκληρη την υπόθεση σε απροσδιόριστο βαθύ πάγωμα, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές καταλαβαίνουν εάν πιστεύουν ότι υπάρχουν προβλήματα με τη συναλλαγή και το σχέδιο».

Ο Peter M. Aronoff, δικηγόρος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είπε στην ακρόαση ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση στην απόφαση του Wiles.

Η απόφαση του δικαστή έρχεται λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα αφότου το 97% των 61.300 κατόχων λογαριασμών Voyager διαπιστώθηκε ότι ευνοούν το τρέχον σχέδιο αναδιάρθρωσης του Binance.US, σύμφωνα με μια κατάθεση της 28ης Φεβρουαρίου.

Η έγκριση έρχεται μια ημέρα αφότου ο δικαστής Γουάιλς δήλωσε ότι σε καμία αμερικανική υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένης της SEC, δεν θα επιτρεπόταν να τιμωρήσει τα στελέχη της Voyager σε σχέση με την έκδοση ενός πιθανού τοκεν πτώχευσης.

Η πλατφόρμα συναλλαγών θα πάρει τώρα μερικές εβδομάδες για να αποφασίσει εάν θα ολοκληρώσει την πώληση του Binance.US ή θα ρευστοποιήσει μόνη της και θα παραδώσει τα έσοδα στους κατόχους λογαριασμών Voyager.

Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο ανησυχητική βλέπει η Voyager τις συνεχιζόμενες έρευνες στις οποίες το Binance.US έχει εμπλακεί με τις ομοσπονδιακές αρχές.

Ο επικεφαλής επενδυτικός τραπεζίτης της Voyager, Brian Tichenor, δήλωσε σε ακρόαση στις 3 Μαρτίου, εάν εκτελεστεί το εγκεκριμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης, οι πελάτες θα λάμβαναν περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από ό,τι εάν η Voyager ρευστοποιηθεί μόνη της

Οι πληρωμές των πελατών θα επηρεαστούν επίσης από τη δικαστική διαμάχη πτώχευσης της Voyager με την αδελφή εταιρεία της FTX, Alameda Research , η οποία απαιτεί από τη Voyager να παραδώσει αυτό που είχε αρχικά δανειστεί. Η Voyager συμφώνησε να κρατήσει 445 εκατομμύρια δολάρια σε περίπτωση που χάσει τη διαφορά.

Η τιμή του token του Voyager, VGX, εκτοξεύτηκε 32,9% από 0,37 $ σε 0,50 $ τις τέσσερις ώρες της είδησης πριν μειωθεί στα 0,46 $ τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko .

Αλλαγή τιμής του Voyager’s token, VGX τις τελευταίες 24 ώρες. Πηγή: CoinGecko.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/sec-snubbed-as-voyager-wins-court-approval-for-sale-to-binance-us

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X