Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έκλεισαν την Signature Bank παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει αφερεγγυότητα: Έκθεση

Ο Barney Frank, πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, φέρεται να πρότεινε ότι οι ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης έκλεισαν τη φιλική προς τα κρυπτονομίσματα Signature Bank ως μέρος μιας φαινομενικής επίδειξης δύναμης.

Σύμφωνα με μια έκθεση του CNBC στις 13 Μαρτίου, ο Frank — επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Signature Bank — είπε ότι η μόνη ένδειξη προβλημάτων στην τράπεζα ήταν η κατάθεση άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 10 Μαρτίου, την οποία ονόμασε «καθαρά μεταδοτικότητα» από την καταστροφή της Silicon Valley Bank. Το Υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης ανέλαβε τον έλεγχο της Signature  στις 12 Μαρτίου και όρισε την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων των ΗΠΑ να χειριστεί τη διαδικασία ασφάλισης.

«Νομίζω ότι μέρος αυτού που συνέβη ήταν ότι οι ρυθμιστικές αρχές ήθελαν να στείλουν ένα πολύ ισχυρό μήνυμα κατά των κρύπτο», είπε ο Frank. “Γίναμε το παιδί της αφίσας επειδή δεν υπήρχε αφερεγγυότητα με βάση τα θεμελιώδη στοιχεία”.

Η Signature ήταν η τρίτη μεγάλη τράπεζα με δεσμούς με κρύπτο που κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας της Silvergate Bank ότι θα  «εκκαθαρίσει οικειοθελώς» την εταιρεία στις 8 Μαρτίου και η χρηματοοικονομική εποπτική αρχή της Καλιφόρνια έκλεισε τη Silicon Valley Bank στις 10 Μαρτίου. Ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Messari Ο Ryan Selkis επανέλαβε τις δηλώσεις του Frank, ισχυριζόμενος ότι τόσο η Silvergate όσο και η Signature ήταν φερέγγυα τη στιγμή που οι αρχές ενήργησαν.

https://twitter.com/twobitidiot/status/1635314474260512770

Η γερουσιαστής Elizabeth Warren, γνωστή φωνή κατά των κρύπτο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, είπε σε ένα άρθρο των New York Times ότι η ευθύνη για την Silicon Valley Bank βαρύνει σε μεγάλο βαθμό την πρώην προεδρική κυβέρνηση, η οποία αναίρεσε “κρίσιμα μέρη” του νόμου Dodd-Frank το 2018, καθώς και τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές που “έκαναν μια κακή κατάσταση χειρότερη”. Ζήτησε από το Κογκρέσο, τις τραπεζικές ρυθμιστικές αρχές και τη σημερινή κυβέρνηση να αντιστρέψουν αυτές τις ενέργειες ως “άμεση προτεραιότητα”.

«Αν το Κογκρέσο και η Federal Reserve δεν είχαν ανακαλέσει την αυστηρότερη εποπτεία, η SVB και η Signature θα υπόκεινταν σε ισχυρότερες απαιτήσεις ρευστότητας και κεφαλαίου για να αντέξουν τα χρηματοπιστωτικά σοκ», δήλωσε η Warren. «Θα τους ζητήθηκε να διεξάγουν τακτικά τεστ αντοχής για να εκθέσουν τις ευπάθειές τους και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Αλλά επειδή αυτές οι απαιτήσεις καταργήθηκαν, όταν ένα παλιομοδίτικο bank run έπληξε την S.V.B., η τράπεζα δεν μπόρεσε να αντέξει την πίεση – και η κατάρρευση της Signature ήταν πολύ κοντά”.

Η κατάσταση με την Signature Bank, τη Silicon Valley Bank και τη Silvergate Bank εξακολουθεί να αναπτύσσεται , αλλά οι θιγόμενοι μέτοχοι της SVB έχουν ήδη καταθέσει μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, κατηγορώντας την τράπεζα κρύπτο και δύο από τα στελέχη της για απάτη.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/us-regulators-shut-down-signature-bank-despite-no-insolvency-report

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: