Η Gemini λέει ότι δεν υπάρχουν κεφάλαια στην Signature Bank που υποστηρίζουν το GUSD

Το ανταλλακτήριο κρύπτο Gemini δεν είχε κεφάλαια στην Signature Bank και το σταθερό νόμισμα της Gemini Δολάριο ΗΠΑ (GUSD) δεν υποστηριζόταν από καταθέσεις στην χρεοκοπημένη τράπεζα, σύμφωνα με ένα επίσημο tweet της εταιρείας στις 13 Μαρτίου.

Το ανταλλακτήριο διευκρίνισε περαιτέρω ότι είχε συνεργαστεί με την Signature στο παρελθόν, δηλώνοντας: «Είναι απίστευτοι συνεργάτες της Gemini και του κλάδου μας για το μεγαλύτερο μέρος μιας δεκαετίας». Ωστόσο, όλα τα τρέχοντα αποθεματικά διατηρούνται μόνο σε τρεις τράπεζες των Ηνωμένων Πολιτειών — State Street Bank, Goldman Sachs και Fidelity — είπε η Gemini.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι παρακολουθεί ενεργά τον κίνδυνο αντισυμβαλλομένου τραπεζών για να διασφαλίσει ότι δεν επηρεάζονται τα κεφάλαια των πελατών και η υποστήριξη GUSD.

Στις 13 Μαρτίου, το USDC της Circle έχασε τη δέσμευσή του στη δευτερογενή αγορά λόγω των επιπτώσεων από την κατάρρευση της Τράπεζας της Silicon Valley, που οδήγησε σε εικασίες ότι το GUSD και άλλα σταθερά νομίσματα μπορεί επίσης να χάσουν τους δεσμούς τους. Το USDC ανέκτησε το δεσμό του στις 13 Μαρτίου.

Η Gemini τόνισε ότι κάθε νόμισμα GUSD υποστηρίζεται από αποθεματικά σε δολάρια, αναφέροντας:

«Για υπενθύμιση, η Gemini είναι ένα ανταλλακτήριο και θεματοφύλακας με πλήρη αποθεματικά. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα κεφάλαια πελατών και τα αποθεματικά δολαρίων Gemini διατηρούνται σε αναλογία 1:1 στη Gemini και είναι διαθέσιμα για ανάληψη ανά πάσα στιγμή.”

Η κατάρρευση της Signature ήταν μέρος μιας σειράς χρεοκοπιών τραπεζών που σάρωσαν τις ΗΠΑ στις αρχές Μαρτίου. Η Silvergate Bank συμφώνησε να «εκκαθαρίσει οικειοθελώς» στις 8 Μαρτίου και στη συνέχεια η Silicon Valley Bank έκλεισε στις 10 Μαρτίου .

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/gemini-says-no-funds-at-signature-bank-backing-gusd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: