Οι αμερικανικές τράπεζες βιώνουν αστάθεια και παύσεις συναλλαγών εν μέσω τραπεζικών χρεοκοπιών και προεδρικών διαβεβαιώσεων

Οι τράπεζες είδαν τις τιμές των μετοχών τους να κάνουν μια βόλτα με τρενάκι του τρόμου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και μέχρι τις 13 Μαρτίου. Η διαπραγμάτευση διακόπηκε προσωρινά για δεκάδες περιφερειακές τράπεζες των Ηνωμένων Πολιτειών εν μέσω αστάθειας και πτώσης των τιμών.

Η Wall Street Journal ανέφερε νωρίς το πρωί ότι οι συναλλαγές σταμάτησαν για την First Republic Bank, γεγονός που οδήγησε σε απώλειες τραπεζών όταν η τιμή της έπεσε 65% μέχρι τη στιγμή που σταμάτησε η διαπραγμάτευση. Οι συναλλαγές στην PacWest Bancorp, με πτώση 25%. Zions Bancorp, πτώση 25%· και Regions Financial, με πτώση 9%, επίσης σταμάτησε.

Αυτές οι τράπεζες είδαν άνιση ανάκαμψη όταν ξανάρχισαν οι συναλλαγές, με τις Regions Financial και Zions Bancorp να ανακάμπτουν και τις άλλες να σημειώνουν ελαφρά άνοδο.

Ορισμένες άλλες τράπεζες διαπραγματεύονταν επίσης σημαντικά χαμηλότερα. Το Fox News σημείωσε ότι η KeyCorp υποχώρησε 29,02% Η Huntington Bancshares υποχώρησε 18,96% το μεσημέρι στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Charles Schwab σημείωσε πτώση 9,5% μετά τη διακοπή της διαπραγμάτευσης και την επανέναρξη.

Οι μεγαλύτερες τράπεζες σημείωσαν μικρότερες απώλειες. Η Citigroup σημείωσε πτώση 7,3% τη στιγμή της σύνταξης και η JPMorgan Chase σημείωσε πτώση 1,3%. Την ίδια στιγμή, ο S&P 500, ο Dow και ο Nasdaq σημείωσαν ελαφρά άνοδο. Το Bitcoin σημείωσε άνοδο 13,3%.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε μια σύντομη δήλωση για την οικονομία λίγο πριν από το άνοιγμα των αγορών στις 13 Μαρτίου, στην οποία είπε :

«Η Αμερική μπορεί να έχει εμπιστοσύνη ότι το τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές. Οι καταθέσεις σας θα είναι εκεί όταν τις χρειαστείτε. […] Καμία ζημία δεν θα βαρύνει τους φορολογούμενους».

Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι οι διοικήσεις των τραπεζών που αναλήφθηκαν από το FDIC θα απολυθούν και ότι οι υπεύθυνοι για τις χρεοκοπίες των τραπεζών θα διωχθούν ποινικά. Ωστόσο, οι επενδυτές στις χρεοκοπημένες τράπεζες δεν θα προστατεύονταν. “Πήραν εν γνώσει τους ένα ρίσκο […] Έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός”, δήλωσε ο πρόεδρος.

Η τραπεζική κρίση μπορεί να επηρεάσει τη βιομηχανία κρύπτο ακόμη και μετά τη σταθεροποίηση των τιμών, καθώς οι αποτυχημένες τράπεζες Silvergate και Signature ήταν φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα, σε αντίθεση με πολλές παραδοσιακές τράπεζες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/us-banks-experience-volatility-and-trading-halts-amid-bank-failures-and-presidential-assurances

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: