Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προτείνουν μια ολοκληρωμένη νομοθεσία για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες στη Βουλή των Ηνωμένων Πολιτειών έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, εισάγοντας ένα κοινό νομοσχέδιο. Η προτεινόμενη νομοθεσία, γνωστή ως “Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act”, είναι το αποτέλεσμα των συνεργατικών προσπαθειών μεταξύ των μελών των επιτροπών Γεωργίας και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και εκτείνεται σε εκτεταμένες 212 σελίδες.

Πρωταρχικός στόχος του εν λόγω νομοσχεδίου είναι η αντιμετώπιση των ρυθμιστικών κενών στον χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με τη θέσπιση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου προσαρμοσμένου στους ειδικούς κινδύνους που συνδέονται με διάφορες δραστηριότητες που σχετίζονται με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Μεταξύ των βασικών του διατάξεων, το νομοσχέδιο παραχωρεί στη Commodity Futures Trading Commission (CFTC) δικαιοδοσία επί των ψηφιακών εμπορευμάτων, αποσαφηνίζει τη δικαιοδοσία της Securities and Exchange Commission (SEC) και καθορίζει μια διαδικασία για τη μετατροπή των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που αρχικά θεωρούνταν τίτλοι σε εμπορεύματα προς πώληση.

Για τον προσδιορισμό του τι χαρακτηρίζεται ως εμπόρευμα ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου, το νομοσχέδιο δίνει έμφαση στην αποκέντρωση ως κρίσιμο κριτήριο. Κατά συνέπεια, τα εμπορεύματα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που πληρούν τις καθορισμένες προϋποθέσεις θα μπορούσαν να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε πλατφόρμες διαπραγμάτευσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που είναι εγγεγραμμένες στην SEC. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στην αγορά που ασκούν αυτές τις δραστηριότητες θα υπόκεινται σε πιο εκτεταμένες απαιτήσεις γνωστοποίησης και θα μπορούσαν να υποχρεούνται να εγγραφούν τόσο στην CFTC όσο και στην SEC.

Επιπλέον, η προτεινόμενη νομοθεσία επιβάλλει τη συνεργασία μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ και των αντίστοιχων αρχών του εξωτερικού για τη θέσπιση συνεπών παγκόσμιων προτύπων για τη ρύθμιση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Επιπλέον, το νομοσχέδιο καλεί το Γραφείο Κυβερνητικής Λογοδοσίας (GAO) να διεξάγει μελέτη σχετικά με τα nonfungible tokens (NFTs) και την ενσωμάτωσή τους στις παραδοσιακές αγορές, αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη σημασία των NFTs στο τοπίο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Το νομοσχέδιο τυγχάνει διακομματικής υποστήριξης, με αξιοσημείωτους συνυποστηρικτές τους αντιπροσώπους French Hill, Dusty Johnson, Glenn Thompson, Tom Emmer και Warren Davidson. Επιδεικνύοντας τη δέσμευσή τους για τον σκοπό αυτό, οι Hill και Johnson απηύθυναν επιστολή στον πρόεδρο της SEC Gary Gensler πριν από την εισαγωγή του νομοσχεδίου, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους σχετικά με την προσέγγιση “ρύθμιση μέσω επιβολής” της υπηρεσίας στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

Το επεξηγηματικό υλικό που συνοδεύει το νομοσχέδιο ασκεί επίσης κριτική στο ισχύον ρυθμιστικό καθεστώς της SEC, υποστηρίζοντας ότι δεν διαθέτει την απαραίτητη σαφήνεια για την αποτελεσματική λειτουργία των οντοτήτων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η παρούσα νομοθεσία αποσκοπεί στην παροχή της αναγκαίας ρυθμιστικής ασφάλειας και καθοδήγησης που απαιτούνται για την προώθηση της υπεύθυνης ανάπτυξης στον χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, οι γερουσιαστές Cynthia Lummis και Kirsten Gillibrand εισήγαγαν πρόσφατα τη διακομματική πράξη Responsible Financial Innovation Act, παρουσιάζοντας μια άλλη πιθανή οδό για τη διαμόρφωση της ρύθμισης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Καθώς τα νομοσχέδια αυτά ανταγωνίζονται για την προσοχή και την υποστήριξη, ο κλάδος των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και οι συμμετέχοντες στην αγορά θα παρακολουθούν με προσοχή την πρόοδο και τις επιπτώσεις και των δύο προτάσεων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: