Οι ομιλητές ετοιμάζονται να μιλήσουν στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για τα stablecoins

Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών θα πραγματοποιήσει ακρόαση για τη ρύθμιση των stablecoin στις 19 Απριλίου. Η ακρόαση ακολουθεί την ανακοίνωση ενός νέου νομοσχεδίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την παροχή ενός πλαισίου για τη ρύθμιση των stablecoins. Ορισμένοι από τους προσκεκλημένους ομιλητές έχουν δημοσιεύσει εκ των προτέρων απομαγνητοφωνημένα κείμενα των προγραμματισμένων καταθέσεών τους.

Τα stablecoins “μοιάζουν πολύ με αρκετά βασικά μέσα μετρητών. […] Τα Stablecoins είναι στην πραγματικότητα καθημερινά”, θα πει στην επιτροπή ο Austin Campbell, διευθύνων σύμβουλος της Zero Knowledge Consulting και επίκουρος καθηγητής στο Columbia Business School. Ο Campbell είναι πεπεισμένος ότι τα stablecoins θα επεκτείνουν την εμβέλεια του δολαρίου των ΗΠΑ και θα αυξήσουν την οικονομική ένταξη, αν η νομοθεσία δεν εκτροχιάσει την πρόοδό τους.

Σύμφωνα με τον Κάμπελ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πολλά να χάσουν από την απομάκρυνση των εκδοτών stablecoin:

“Ο μεγαλύτερος νικητής των ρυθμιστικών ενεργειών και της νομοθετικής αδράνειας των ΗΠΑ κατά το τελευταίο έτος ήταν το Tether, ένα υπεράκτιο stablecoin που παρέχει πολύ λίγη διαφάνεια ή προστασία των καταναλωτών”.

Ο υπεύθυνος πολιτικής της Blockchain Association, Jake Chervinsky, θα χαρακτηρίσει τα stablecoins “επαναστατική αναβάθμιση” των παραδοσιακών συστημάτων πληρωμών. Όπως και ο Campbell, ο Chervinsky υποστηρίζει ότι τα stablecoins σε δολάρια αυξάνουν τη χρηματοπιστωτική ένταξη και διατηρούν το ρόλο του δολαρίου στη διεθνή οικονομία.

Ούτε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ούτε η Επιτροπή Συναλλαγών επί των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης δεν έχουν επί του παρόντος την απαραίτητη ρυθμιστική εξουσία για τη ρύθμιση των stablecoins, υποστήριξε ο Chervinsky. Είναι δύσκολο να ερμηνευθούν τα stablecoins ως κινητές αξίες, δήλωσε ο Chervinsky, και η CFTC δεν έχει τη δικαιοδοσία να επιβλέπει τις spot αγορές.

Η νομοθεσία του stablecoin θα πρέπει να ακολουθήσει την εξάλειψη του ανταγωνισμού μεταξύ των ρυθμιστικών οργανισμών, δήλωσε ο Chervinsky:

“Σε ομοσπονδιακό επίπεδο, τα stablecoins θα πρέπει να εποπτεύονται από μια εποπτική ρυθμιστική αρχή, όπως η Fed ή η OCC. […] Τα stablecoins θα πρέπει επίσης να εξαιρούνται από την αλληλεπικαλυπτόμενη ομοσπονδιακή ρύθμιση από την SEC ή την CFTC, ώστε να υπάρχει ρυθμιστική σαφήνεια και σαφής οριοθέτηση της ευθύνης μεταξύ των οργανισμών”.

Στην ακρόαση θα καταθέσουν επίσης ο επιθεωρητής του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Adrienne A. Harris, ο επικεφαλής στρατηγικής και παγκόσμιας πολιτικής της Circle, Dante Disparte, και η διευθύντρια του τμήματος οικονομικής δικαιοσύνης της Consumer Reports, Delicia Reynolds Hand.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: