Οι νομοθέτες των ΗΠΑ θεωρούν την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο ως παραδείγματα ρύθμισης κρύπτο σε κοινή ακρόαση

Ορισμένα μέλη των επιτροπών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και γεωργίας της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών επεσήμαναν τα πλαίσια των κρύπτο περιουσιακών στοιχείων που χρησιμοποιούνται εκτός της χώρας, όταν συζητούν τα ρυθμιστικά κενά στην πατρίδα τους.

Σε κοινή ακρόαση στις 10 Μαΐου σχετικά με το μέλλον της ρύθμισης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ορισμένοι νομοθέτες επεσήμαναν το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων και τη ρύθμιση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στο Ηνωμένο Βασίλειο σε αντίθεση με το συνονθύλευμα απαιτήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Απαντώντας σε ερωτήσεις που έθεσε ο εκπρόσωπος της Οκλαχόμα Φρανκ Λούκας, ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Kraken, Μάρκο Σαντόρι, δήλωσε ότι το ανταλλακτήριο κρύπτο με έδρα τις ΗΠΑ είχε κάνει σχέδια για επενδύσεις στην ΕΕ και βρισκόταν στη διαδικασία επενδύσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, βρίσκοντας δύσκολο να αξιολογήσει το ρυθμιστικό περιβάλλον των ΗΠΑ.

“Άλλες δικαιοδοσίες όντως προχωρούν – έχουν προχωρήσει”, δήλωσε ο Santori. “Πρόκειται για δικαιοδοσίες της G20 με εξελιγμένες αγορές χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, εξελιγμένες τεχνολογικές βιομηχανίες. Οι ΗΠΑ είναι σημαντικά πίσω από αυτή την άποψη”.

Το μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων Maxine Waters δήλωσε ότι υπήρξαν κάποιες προσπάθειες για τη δημιουργία μιας “εντελώς νέας δομής της αγοράς” για τα κρύπτο στις Ηνωμένες Πολιτείες εν μέσω της έλλειψης σαφήνειας μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Διαπραγμάτευσης και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ο εκπρόσωπος του Ουισκόνσιν Bryan Steil πρόσθεσε ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ ήταν έτοιμο να παράσχει ρύθμιση για τα κρύπτο, αλλά πρότεινε ότι υπήρχε “μια πολύ πιο προωθημένη προσέγγιση” στην Ελβετία και την Ευρώπη.

“Η Ελβετία παρείχε από πολύ νωρίς ένα πολύ σαφές ρυθμιστικό πλαίσιο”, δήλωσε ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος Web3, Daniel Schoenberger, απαντώντας σε ερωτήσεις του Steil. “Αυτό το πλαίσιο που παρείχαν παρείχε σίγουρα τη νομική ασφάλεια για να έχουμε την έδρα μας εκεί και να έχουμε νομική σαφήνεια γύρω από την ταξινόμηση αμέσως”.

Ο Steil άφησε να εννοηθεί ότι οι δικαιοδοσίες, όπως η ΕΕ με το MiCA, το Ντουμπάι με τη Ρυθμιστική Αρχή Εικονικών Περιουσιακών Στοιχείων, η Σιγκαπούρη και η Νότια Κορέα, “δεν προωθούνται μέσω μιας ρυθμιστικής προσέγγισης, αλλά θέτουν κανόνες και κανονισμούς του δρόμου”. Μια τέτοια προσέγγιση, πρότεινε ο νομοθέτης, θα μπορούσε να ενθαρρύνει τις επενδύσεις και την καινοτομία.

Το Κογκρέσο έχει προγραμματίσει αρκετές ακροάσεις τον Μάιο για να συζητήσει τη ρύθμιση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, την πρόσφατη αποτυχία μεγάλων τραπεζών και την εποπτεία των ομοσπονδιακών χρηματοπιστωτικών ρυθμιστικών αρχών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: