Η Νέα Υόρκη εισάγει νομοσχέδιο για την αποδοχή Stablecoins ως πληρωμή για εγγύηση

Μια αμερικανική πολιτεία εισήγαγε νομοθεσία που αναμφίβολα θα επηρεάσει το τοπίο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Συγκεκριμένα, η Νέα Υόρκη εισήγαγε νομοσχέδιο που θα δέχεται stablecoins ως μορφή πληρωμής για την εγγύηση.

Το νομοσχέδιο της συνέλευσης με αριθμό 7024 θα τροποποιούσε τον ισχύοντα νόμο περί ποινικής διαδικασίας ώστε να περιλαμβάνει πλέον την κατηγορία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Επιπλέον, η νομοθεσία δηλώνει την πρόθεσή της να μην επιτρέψει “stablecoins με εγγύηση fiat ως μορφή εγγύησης”, εντός της πολιτείας.

Νέα Υόρκη εισάγει νομοσχέδιο Stablecoin

Τα stablecoins είναι από τις πιο δημοφιλείς προσφορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που έχει δημιουργήσει ο κλάδος. Επιπλέον, η σταθερότητα που συγκεντρώνουν από την υποστήριξή τους από τα νομίσματα fiat τους παρέχει τη δυνατότητα ευκολότερης ενσωμάτωσης. Τώρα, η νέα νομοθεσία πρόκειται να κάνει ακριβώς αυτό.

Η Νέα Υόρκη εισήγαγε ένα νέο νομοσχέδιο που θα δέχεται τα stablecoins ως μορφή πληρωμής για την εγγύηση. Επιπλέον, το νομοσχέδιο θα τροποποιεί τις υφιστάμενες αποδεκτές μορφές πληρωμής εγγύησης, οι οποίες περιλαμβάνουν μετρητά, πιστωτικές κάρτες και διάφορα ομόλογα, ώστε να περιλαμβάνουν πλέον και την κατηγορία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Συγκεκριμένα, η νέα νομοθεσία σημειώνει ότι τα “stablecoins με εγγύηση fiat” θα εισαχθούν ως αποδεκτά μέσα πληρωμής στο πλαίσιο των τροποποιημένων ποινικών διαδικασιών. Στη συνέχεια, η αποδοχή του νομοσχεδίου θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα σε μια ποικιλία εφαρμογών stablecoin στην πολιτεία και πέραν αυτής.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την πρόταση της Γενικής Εισαγγελέως της Νέας Υόρκης Letitia James για νέους κανονισμούς κρυπτονομισμάτων. Επιπλέον, η James ανακοίνωσε “νομοθεσία ορόσημο για την αυστηροποίηση των κανονισμών” στον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην πολιτεία. Αντίθετα, το νομοσχέδιο για το stablecoin φαίνεται να είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Εν μέσω της ρυθμιστικής αβεβαιότητας του κλάδου στις ΗΠΑ, εξελίξεις όπως αυτές παραμένουν σημαντικές. Παρ’ όλα αυτά, η συζήτηση σχετικά με τον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στη χώρα θα συνεχίσει να είναι ζωτικής σημασίας. Ειδικά καθώς οι πολιτικές εκλογές φτάνουν το επόμενο έτος.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: