Η Marathon Digital ανακοινώνει immersion crypto mining operations στο Άμπου Ντάμπι

Η εταιρεία εξόρυξης κρύπτο Marathon Digital Holdings ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την εταιρεία υποδομών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Zero Two για τη δημιουργία μιας μεγάλης κλίμακας εγκατάστασης εξόρυξης Bitcoin στο Άμπου Ντάμπι.

Σε μια ανακοίνωση της 9ης Μαΐου, η Marathon Digital δήλωσε ότι η κοινοπραξία θα εδρεύει στις πόλεις Mina Zayed και Masdar City στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αποτελούμενη από δύο εγκαταστάσεις εξόρυξης με συνδυασμένη δυναμικότητα 250 μεγαβάτ. Σύμφωνα με την εταιρεία, η Marathon και η Zero Two σχεδιάζουν να τροφοδοτήσουν τις εγκαταστάσεις με πλεονάζουσα ενέργεια από το δίκτυο του Άμπου Ντάμπι, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα αυξήσει το βασικό φορτίο και τη βιωσιμότητά του.

Η εξόρυξη κρύπτο στο κλίμα της ερήμου του Άμπου Ντάμπι – όπου η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι περίπου 28 βαθμοί Κελσίου – ήταν συχνά “ανέφικτη”, σύμφωνα με τη Marathon Digital. Η εταιρεία δήλωσε ότι βοήθησε στην ανάπτυξη μιας “custom-built immersion solution” για την ψύξη των εξεδρών εξόρυξης στις προτεινόμενες εγκαταστάσεις, προτείνοντας μια λύση υγρής ψύξης.

“Για το έργο αυτό, η ομάδα μας συν-ανάπτυξε και υλοποίησε με επιτυχία μια πλήρη λύση immersion, καθώς και ανέπτυξε από την αρχή ιδιόκτητο λογισμικό εξόρυξης για να παρέχει ευελιξία, ανθεκτικότητα και βελτιστοποίηση”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marathon Digital Fred Thiel.

Η ιδιοκτησία του έργου, που ονομάζεται Abu Dhabi Global Markets JV Entity, θα μοιραστεί μεταξύ της Zero Two και της Marathon Digital, με τις δύο εταιρείες να ελέγχουν το 80% και το 20% αντίστοιχα. Οι δύο εταιρείες αναμένουν ότι και οι δύο εγκαταστάσεις στο Άμπου Ντάμπι θα είναι σε λειτουργία έως το 2024 και θα παράγουν συνδυασμένο ρυθμό hash περίπου 7 EH/s.

Η αναφορά για τη σχεδιαζόμενη επιχείρηση εξόρυξης ήρθε εν μέσω επίσκεψης στελεχών του ανταλλακτηρίου Coinbase με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες στα ΗΑΕ για να δοκιμάσουν τις δυνατότητες της περιοχής ως “στρατηγικού κόμβου” για τις διεθνείς δραστηριότητές της. Ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase Brian Armstrong συναντήθηκε με φορείς χάραξης πολιτικής και μίλησε στη σύνοδο κορυφής FinTech του Ντουμπάι.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: