Οι νομοθέτες του Τέξας προτείνουν ένα κρατικό ψηφιακό νόμισμα με βάση τον χρυσό

Δύο νομοθέτες του Τέξας εισήγαγαν πανομοιότυπα νομοσχέδια για τη δημιουργία ενός κρατικού ψηφιακού νομίσματος που θα υποστηρίζεται από χρυσό, μια κίνηση που έρχεται παρά τις αντιρρήσεις αρκετών νομοθέτων των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της εισαγωγής ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC).

Ο γερουσιαστής Bryan Hughes εισήγαγε το νομοσχέδιο 2334 της Γερουσίας στις 10 Μαρτίου, ενώ ο εκπρόσωπος Mark Dorazio εισήγαγε το νομοσχέδιο 4903 της Βουλής των Αντιπροσώπων την ίδια ημέρα, δηλώνοντας ότι μια κλασματική ισοδύναμη ποσότητα φυσικού χρυσού θα υποστηρίζει το προτεινόμενο ψηφιακό νόμισμα.

“Κάθε μονάδα του ψηφιακού νομίσματος που εκδίδεται αντιπροσωπεύει ένα συγκεκριμένο κλάσμα μιας ουγγιάς χρυσού που κατέχεται εμπιστευτικά”, αναφέρουν τα νομοσχέδια.

Το νομοσχέδιο εξηγεί ότι μόλις ένα άτομο αγοράσει ένα συγκεκριμένο ποσό ψηφιακού νομίσματος, ο ελεγκτής θα χρησιμοποιεί τα χρήματα που λαμβάνει για να αγοράσει μια ισοδύναμη ποσότητα χρυσού.

Ο αγοραστής θα λαμβάνει στη συνέχεια ψηφιακό νόμισμα ίσο με την ποσότητα χρυσού που αγοράζει ο ελεγκτής με τα χρήματα που λαμβάνει από τον αγοραστή.

Η αξία μιας μονάδας ψηφιακού νομίσματος πρέπει να ισούται με την αξία του κατάλληλου κλάσματος μιας ουγγιάς χρυσού κατά τη στιγμή της συναλλαγής.

“Ο διαχειριστής διατηρεί αρκετό χρυσό για να εξασφαλίσει την εξαργύρωση σε χρυσό όλων των μονάδων του ψηφιακού νομίσματος που έχουν εκδοθεί και δεν έχουν ακόμη εξαργυρωθεί σε χρήμα ή χρυσό”, αναφέρεται στο νομοσχέδιο.

Προστέθηκε ότι μπορεί να θεσπιστεί τέλος “σε οποιοδήποτε ποσοστό είναι απαραίτητο” για την κάλυψη του κόστους διαχείρισης του παρόντος κεφαλαίου.

Αν και κανένα από τα νομοσχέδια δεν έχει ψηφιστεί ή τεθεί προς ψήφιση, και τα δύο αναφέρουν ότι ο νόμος αυτός θα τεθεί σε ισχύ “την 1η Σεπτεμβρίου 2023”.

Αρκετοί νομοθέτες των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν πρόσφατα επιχειρηματολογήσει κατά της εισαγωγής ενός CBDC από τις ΗΠΑ.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις 20 Μαρτίου ότι το CBDC θα παραχωρούσε “περισσότερη εξουσία” στην κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι παρέχει στην κυβέρνηση “άμεση εικόνα όλων των δραστηριοτήτων των καταναλωτών”.

Εν τω μεταξύ, στις 21 Μαρτίου, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τεντ Κρουζ εισήγαγε νομοσχέδιο για να εμποδίσει τη Fed να δρομολογήσει ένα “direct-to-consumer” CBDC, δηλώνοντας ότι είναι “πιο σημαντικό από ποτέ” να διασφαλιστεί ότι η πολιτική των ΗΠΑ για τα ψηφιακά νομίσματα προστατεύει “το χρηματοπιστωτικό απόρρητο, διατηρεί την κυριαρχία του δολαρίου και καλλιεργεί την καινοτομία”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: