Το νομοσχέδιο που προστατεύει τα δικαιώματα εξόρυξης Bitcoin περνά στη Γερουσία και τη Βουλή του Αρκάνσας

Ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να ρυθμίσει το Bitcoin μεταλλευτική δραστηριότητα στο Αρκάνσας έχει περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία της πολιτείας. Το νομοσχέδιο θα μεταβεί τώρα στο γραφείο του κυβερνήτη για έγκριση.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το Arkansas Data Centers Act of 2023 σκοπεύει να ρυθμίσει τη βιομηχανία εξόρυξης Bitcoin στην αμερικανική πολιτεία, δημιουργώντας κατευθυντήριες γραμμές για τους miners και προστατεύοντάς τους από διακριτικούς κανονισμούς και φόρους.

Οι νομοθέτες της πολιτείας του Άρκανσο πέρασαν γρήγορα το νομοσχέδιο μετά την πρότασή του στις 30 Μαρτίου από τον γερουσιαστή Τζόσουα Μπράιαντ. Το έγγραφο αναγνωρίζει ότι “τα κέντρα δεδομένων δημιουργούν θέσεις εργασίας, πληρώνουν φόρους και παρέχουν γενική οικονομική αξία στις τοπικές κοινότητες”.

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο νομοσχέδιο, ένας εξορύκτης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων υποχρεούται “να καταβάλλει τους ισχύοντες φόρους και τα κυβερνητικά τέλη σε αποδεκτές μορφές νομίσματος και να λειτουργεί με τρόπο που να μην προκαλεί πίεση στις δυνατότητες παραγωγής ή στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μιας δημόσιας επιχείρησης κοινής ωφέλειας”.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι miners κρύπτο θα έχουν επίσης τα ίδια δικαιώματα με τα κέντρα δεδομένων. Το νομοσχέδιο περιγράφει ότι η κυβέρνηση του Αρκάνσας δεν θα πρέπει να “επιβάλλει διαφορετική απαίτηση για μια επιχείρηση εξόρυξης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από ό,τι ισχύει για οποιαδήποτε απαίτηση για ένα κέντρο δεδομένων”.

Η κίνηση του Αρκάνσας ακολουθεί μια παρόμοια πρωτοβουλία στην πολιτεία της Μοντάνα. Στα τέλη Μαρτίου, η Γερουσία της Μοντάνα ψήφισε νομοσχέδιο για την προστασία των miners κρύπτο που δραστηριοποιούνται εντός της πολιτείας. Το νομοσχέδιο σκοπεύει να προστατεύσει τους ανθρακωρύχους από τους φόρους επί των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που χρησιμοποιούνται για πληρωμές και να εξαλείψει τους ενεργειακούς συντελεστές που εισάγουν διακρίσεις εις βάρος των οικιακών miners κρύπτο και των επιχειρήσεων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η πολιτεία του Τέξας ακολούθησε διαφορετική κατεύθυνση. Η Επιτροπή Επιχειρήσεων και Εμπορίου της Γερουσίας της πέρασε νομοθεσία στις 4 Απριλίου, η οποία ουσιαστικά καταργεί τα κίνητρα για τους miners που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του φιλικού προς τα κρύπτο ρυθμιστικού περιβάλλοντος της πολιτείας.

Μια ακόμη πιο αποφασιστική κίνηση ήρθε από τη Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο του 2022, όταν η κυβερνήτης Kathy Hochul υπέγραψε το μορατόριουμ εξόρυξης proof-of-work σε νόμο, απαγορεύοντας τις δραστηριότητες εξόρυξης crypto στην πολιτεία για δύο χρόνια. Σε ομοσπονδιακό επίπεδο, οι miners κρύπτο στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν τελικά να υπόκεινται σε φόρο 30% επί του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με πρόταση προϋπολογισμού που εισήγαγε στις 9 Μαρτίου ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με στόχο τη “μείωση της δραστηριότητας εξόρυξης”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: